Jak wstawić obrazek przez skrypt?
Aktualny czas: 20-10-18, 23:20 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja


Wątek zamknięty 
[XP] Jak wstawić obrazek przez skrypt?
michalek318 Offline
*


Liczba postów: 14
Dołączył: 30-11-15

Pomógł: 1



Post: #1
Jak wstawić obrazek przez skrypt?

Witam.
Jak wstawić zdjęcie poprzez skrypt?
Chciałbym również, aby była możliwość edycji pozycji obrazka i żeby co jakiś czas zamieniał się na drugi.

Mają one te same rozmiary i udało mi się to zrobić poprzez zdarzenie, ale nie znikają gdy wchodzę do menu, a na tym mi zależy. Dodam tylko, że używam Fantasy CMS, ale to nie ma chyba żadnego znaczenia.

Wrzucę tutaj linki do obrazków (nie jest to żaden oficjalny projekt, więc mam bardzo dużo "zapożyczonych" grafik)
Pierwszy obrazek:
https://imgur.com/HnYl23e
i miałby się on zmieniać co kilka sekund na drugi i z powrotem
https://imgur.com/i6O1CVY

(obrazki mają wymiary 640x480)
14-06-18 14:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*


Liczba postów: 877
Dołączył: 01-05-13

Pomógł: 104



Post: #2
RE: Jak wstawić obrazek przez skrypt?

Wystarczy chyba że zrobisz coś takiego w bazie danych i uruchomisz ten przełącznik na początku gry.
[Obrazek: 46c0087014.png]

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
14-06-18 20:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
michalek318 Offline
*


Liczba postów: 14
Dołączył: 30-11-15

Pomógł: 1



Post: #3
RE: Jak wstawić obrazek przez skrypt?

Teraz pojawiają się właśnie jak dopiero włączę menu i potem już są w grze itd.
Chciałbym żeby były stale w grze i się zmieniały co kilka sekund, a przy włączeniu
menu znikały. To mają być takie "tipy" które mają się wyświetlać cały czas.
14-06-18 22:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*


Liczba postów: 877
Dołączył: 01-05-13

Pomógł: 104



Post: #4
RE: Jak wstawić obrazek przez skrypt?

Trochę nie rozumiem jakim cudem obrazki pojawiają się po włączeniu menu, skoro komenda którą pokazałem je usuwa. :I
Wrzuć screenshota, bo brak mi słów.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
14-06-18 22:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a): michalek318
michalek318 Offline
*


Liczba postów: 14
Dołączył: 30-11-15

Pomógł: 1



Post: #5
RE: Jak wstawić obrazek przez skrypt?

Już działa, dzięki.
14-06-18 23:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*


Liczba postów: 510
Dołączył: 10-05-13

Pomógł: 40



Post: #6
RE: Jak wstawić obrazek przez skrypt?

@michałek
Jeśli zamierzasz wydać grę wykorzystującą te ikony, to wymień Riot Games jako współtwórców, bo jak nie, to mogą się do ciebie przyczepić. Ikona Krwawych Łowów Warwicka jest ich własnością. I nie tylko ona się tam znajduje.

Następnym razem klasa"Scene_Map"lub "Spriteset_Map" i tam wprowadź, co ma się wyświetlić podczas eksploracji.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
15-06-18 19:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Powered By MyBB. © 2013 MyBB Group. All Rights Reserved.
Skórka by Ayene.