Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."
Aktualny czas: 24-11-17, 18:37 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja


Odpowiedz 
[XP] Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."
ZlapieChmure Offline
*


Liczba postów: 10
Dołączył: 22-04-17

Pomógł: 0



Post: #1
pytajnik Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."

http://imgur.com/a/IhmJq
Cóż... Rano jeszcze działało i nagle pojawia się to
Przeinstalowanie nie pomogło
Ktokolwiek może mi pomóc? ,_,
06-05-17 21:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
AlmostNoRuby Offline
*


Liczba postów: 141
Dołączył: 22-09-16

Pomógł: 24



Post: #2
RE: Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."

A nie zainstalowałaś przez przypadek samego programu bez RTP?

[Obrazek: 4869108.gif]
Aktualnie pracujemy nad Cosmos Setback
Możesz coś powiem przed premierą, ale znając moje lenistwo... :P
Tutaj możesz sprawdzać na bieżąco stan prac.

07-05-17 08:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ZlapieChmure Offline
*


Liczba postów: 10
Dołączył: 22-04-17

Pomógł: 0



Post: #3
RE: Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."

Pobrałem z Twierdzy, raczej powinien być
I napisałem, że wcześniej działało (około tydzień)
07-05-17 10:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
AlmostNoRuby Offline
*


Liczba postów: 141
Dołączył: 22-09-16

Pomógł: 24



Post: #4
o matko jaki długi tytuł lol

Spróbuj zapytać na czacie, gdzieś tak o 22. Przynajmniej masz 6 aktywnych osób. :-? (dobra, nie promując bezpodstawnie konkurencji, choć tak naprawdę nie wiem :lol2: :)A ściągał...?eś wersję BETA czy stabilną?

[Obrazek: 4869108.gif]
Aktualnie pracujemy nad Cosmos Setback
Możesz coś powiem przed premierą, ale znając moje lenistwo... :P
Tutaj możesz sprawdzać na bieżąco stan prac.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-17 19:17 przez AlmostNoRuby.)
07-05-17 19:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): ZlapieChmure
ZlapieChmure Offline
*


Liczba postów: 10
Dołączył: 22-04-17

Pomógł: 0



Post: #5
RE: Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."

Stabilną
I dzięki, spróbuję na czacie

Niestety nie jestem ogarniętym człowiekiem... Jest na TYM forum czat, którego nie umiem znaleźć, czy chodzi o ten z Twierdzy lub jeszcze inny?

*ciężko wzdycha* Ślepy ja nie zauważył linku ._.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-17 19:54 przez ZlapieChmure.)
07-05-17 19:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*


Liczba postów: 508
Dołączył: 10-05-13

Pomógł: 40



Post: #6
RE: Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."

@AlmostNoRuby
Na forum nie bawimy się w przejścia na chat. Tym bardziej, że jeśli sytuacja powtórzy się u kogoś innego, a była już raz rozwiązana na forum, to ten inny użytkownik może skorzystać bez zakładania tematu na forum.

@ZlapieChmure
Zapewne podczas ostatniego czyszczenia komputera wymazałeś z rejestru wpisy ważne dla RPG Makera XP. Uruchom edytor rejestru jako administrator komputera i wprowadź je na nowo. W ten sposób ominiesz instalację.
Wpis potrzebny do działania RPG Makera XP znajduje się w "HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/". Jeśli masz system 32-bitowy, to bezpośrednio tam tworzysz folder "Enterbrain". W przypadku 64-bitowego musisz ów folder utworzyć w znajdującym się pod tą ścieżką folderze "Wow6432Note". W "Enterbrain" tworzysz ścieżkę "RGSS/RTP" lub "RGSS1/RTP". W folderze "RTP" tworzysz klucz o nazwie "Standard" i wartości będącej ścieżką do twojego RTP.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
07-05-17 21:44
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): ZlapieChmure
AlmostNoRuby Offline
*


Liczba postów: 141
Dołączył: 22-09-16

Pomógł: 24



Post: #7
RE: Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."

Rozumiem doskonale, tylko jak szybko piszę się odpowiedź to się na to za dobrze nie patrzy. A odp zawsze można tu przepisać (i tak tam nikt nic sensownego nie powiedział), więc piszę szybkie .:you win:. i szybko.idę na autobus.

[Obrazek: 4869108.gif]
Aktualnie pracujemy nad Cosmos Setback
Możesz coś powiem przed premierą, ale znając moje lenistwo... :P
Tutaj możesz sprawdzać na bieżąco stan prac.

08-05-17 07:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ZlapieChmure Offline
*


Liczba postów: 10
Dołączył: 22-04-17

Pomógł: 0



Post: #8
RE: Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."

Co masz na myśli przez "ścieżkę"?
Mam takie polecenia: http://imgur.com/a/0tcZa
08-05-17 14:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ZlapieChmure Offline
*


Liczba postów: 10
Dołączył: 22-04-17

Pomógł: 0



Post: #9
RE: Pomocy? ;-; "RGSS_RTP musi być zainstalowana."

Edit: A, nieważne
Dzięki za pomoc
08-05-17 16:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Powered By MyBB. © 2013 MyBB Group. All Rights Reserved.
Skórka by Ayene.