(25-07-13 11:31)Mateix napisał(a): Cytat:Nie jestem mistrzem w obsługiwaniu się programami RPG
W RPG Makerze gry tworzy się banalnie prosto. Jeżeli jesteś początkującym polecam najnowszą wersję VX Ace, ponieważ jest łatwiejsza w obsłudze niż XP.
Tu masz spis skryptów do VX Ace: http://www.rpgmakervxace.net/topic/11708...tay-tuned/
Cytat:Osoba ta zajmowałaby się tworzeniem gry i wszystkim co
jest potrzebne by takowa mogła ujrzeć światło dzienne.
Czyli ty byś jej mówił co ma robić a ta osoba by tworzyła grę za ciebie?!
Cytat:Mam pomysł na całkiem ciekawą fabułę, na grę, mniej więcej
mam zarys całości.
Powiedz chociaż tak mniej więcej o czym ta gra by była.
Prosto czy nie - nie mam cierpliwości do takich rzeczy :)
Nie. Przedstawiam to jak ja to widzę i dalej pracujemy nad nią razem.
Oboje tworzymy wszystko.
Długo ciągnięty wątek Aniołów i Demonów. Niebo, piekło.. ziemia.
Jak powszechnie wiadomo w niebie mamy Anioły, a w piekle Demony.
Co jeżeli do tego dorzucić by kogoś takiego jak "Magiczni"(nazwa do przedyskutowania). Żyją oni na ziemi od samego początku, długość ich życia to przeciętnie 100 lat. Są niepowtarzalnie silni, w proch potrafią obrócić gromadę Aniołów i Demonów. Na świecie aktualnie żyje kilku takowych "magów". Jeżeli jeden umiera, w najbliższym czasie rodzi się następny. Wyglądający jak zwykli ludzie, żyjący normalnym życiem, tyle, że posiadając ogromną moc. Głównie trafiają się neutralni magiczni, ale historia odnotowała kilka, tylko kila przypadków, gdzie mieliśmy do czynienia ze złym czy dobrym. Dobrym przykładem pozytywnego magicznego był Jezus. Ukazał się ludziom, uzdrawiał i pomagał. Dlatego ważne by magiczni żyli w ukryciu, gdyż jak wiadomo, Jezus został ukrzyżowany. Była to kara za to, że nie pozostał w ukryciu. Z czasem historia pisała się sama, pierwszy zły zapoczątkował średniowiecze, długo nie było kogoś kto by nas z niego wyciągnął, aż do kolejnego dobrego.
Gra rozpoczyna się w naszym roku, 2013, na polanie w niebie. Kierujemy postacią magicznego w wieku już 80 lat co daję nam naprawdę potężną postać. Wezwał nas Archanioł z prośbą o pomoc, gdyż według nich czeka nas apokalipsa. Demony próbują uwolnić Lucyfera by ten zniszczył świat i przejął władze nad tym co pozostanie. Archanioł prosi nas byśmy pomogli w niszczeniu demonów pojawiających się na ziemi..(fajnie jeżeli byłaby opcja wyboru czy chcemy się przyłączyć do demonów lub aniołów i stworzyć dwa scenariusze) Zgadzamy się. Przez krótki czas, niszczymy kilka demonów strasznie potężną postacią co nie będzie żadnym problemem, padną po jednym zaklęciu. Potem okazuję się, że demony zabiły wszystkich magicznych prócz naszego bohatera. Na świat przychodzi dziecko, które jest następcą jednego z poległych. Anioły proszą nas o opiekę nad dzieckiem, grę rozpoczynamy w momencie, gdy czas starego magika mija. Dziecko ma w tym momencie jakieś 19 lat i już potrafi sporo. Na polecenie naszego poprzednika wzywamy Archanioła Michała... ten opowiada nam o tym, że przed 20 laty jego poprzednik zniszczył demona, który próbował wezwać Lucyfera, ale demony od tego czasu zaczęły żyć wśród ludzi i stopniowo ich zabijać. Będziemy dostawali polecenia od Archaniołów, które przez początek gry będą nas wysyłały do walki z kilkoma nieznaczącymi wiele demonami...
Taki mały zarys.. hehe :)