Skrypt na Rodzielczość HD
Aktualny czas: 18-10-17, 05:56 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja


Odpowiedz 
[XP] Skrypt na Rodzielczość HD
jasuogra Offline
*


Liczba postów: 3
Dołączył: 23-08-17

Pomógł: 0



Post: #1
Skrypt na Rodzielczość HD

Witam, próbowałem sam zrobić takowy skrypt na rodzielczość HD lecz się nie udało nie wiem dlaczego obraz miał jakieś zakrzywienia ;__;, więc szukam jakiegoś skryptu który ma opcje zmiany rozdzielczości, najlepiej w ustawieniach. Ale jak nie będzie to trudno, normalnie też może być manualnie. Dziękuje z góry :)
23-08-17 22:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*


Liczba postów: 775
Dołączył: 01-05-13

Pomógł: 91



Post: #2
RE: Skrypt na Rodzielczość HD

Nie da się, bo nie da się. Poddaj się. :I

[Obrazek: bhixcw.jpg]
[Obrazek: tumblr_static_eyes.gif]
23-08-17 23:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): jasuogra
AlmostNoRuby Offline
*


Liczba postów: 126
Dołączył: 22-09-16

Pomógł: 22



Post: #3
RE: Skrypt na Rodzielczość HD

Skrypty były, lecz się zmyły :I
Była kiedyś jakaś biblioteczka *.dll która umożliwiała zmianę rozdzielczości nawet do 1600x1200, miałem ją nawet na dysku, ale niestety kilka miesięcy później zrobiłem format a w internecie nie mogę znaleźć D:
A jak rozciągasz okno, to rozciągasz... całą resztę.

[Obrazek: 4869108.gif]
[a]nr team working:
big map technology for RPGVX - 2000x2000 maps! :D
Cosmos Setback can be wait :D
24-08-17 08:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): jasuogra
jasuogra Offline
*


Liczba postów: 3
Dołączył: 23-08-17

Pomógł: 0



Post: #4
RE: Skrypt na Rodzielczość HD

Czyli próbowałem niemożliwego ? ;__; Nie da się zrobić fullscreen HD?

Muszę się nacieszyć z resztą rozdzielczością 640x480?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-17 12:47 przez jasuogra.)
24-08-17 12:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*


Liczba postów: 775
Dołączył: 01-05-13

Pomógł: 91



Post: #5
RE: Skrypt na Rodzielczość HD

Nie da się. :L
Kiedyś szukałem i ludzie pisali, że trzeba by było poważnie ingerować w program, co zresztą jest chyba nielegalne, nawet jeśli go kupiłeś. Można chyba wybrać (używając skryptu) tylko pomiędzy 544x416 i 640x480, ale to zdaję się zależy od programu.

[Obrazek: bhixcw.jpg]
[Obrazek: tumblr_static_eyes.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-17 12:59 przez Yoroiookami.)
24-08-17 12:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
jasuogra Offline
*


Liczba postów: 3
Dołączył: 23-08-17

Pomógł: 0



Post: #6
RE: Skrypt na Rodzielczość HD

Co do tego to zobaczmy, największy kozak u nas nad tym pracuje xD
Mam pytanie jak ustawić wywoływanie skryptu za pomocą guzika w XP bo tu jest do VX
Podczas gry klikasz f1 -> 3 zakładka(keyboard) i na klawiszu "V" ustaw V:A(lub cokolwiek... Jak ci pasuje)
w common event ustaw też to:
- Name: i nazwij to np. "wywołanie bestiariusza" (Trigger: Parallel) a Condition switch ustaw o nazwie "w. bestiariusza" czy jak ci tam odpowiada.
(dalej w tym common evencie)Ustawiasz Conditional branch:
- 4 zakładka -> button i w tym wypadku "A"
- i dajesz wywołanie skryptu...
Na mapie ustawiasz nowe zdarzenie(autorun):
- Control Switch i w tym wypadku "w. bestiariusza" jest ON
- Erase event.
I po kliknięciu V powinno działać.
24-08-17 14:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*


Liczba postów: 775
Dołączył: 01-05-13

Pomógł: 91



Post: #7
RE: Skrypt na Rodzielczość HD

Dokładnie tak samo. >_>
Tylko niepotrzebne to klikanie F1.

[Obrazek: bhixcw.jpg]
[Obrazek: tumblr_static_eyes.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-17 15:02 przez Yoroiookami.)
24-08-17 15:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Mcjas Offline
*


Liczba postów: 13
Dołączył: 21-08-17

Pomógł: 0



Post: #8
RE: Skrypt na Rodzielczość HD

Nie widzę kilku opcji :) jesteś w stanie napisać jak brzmią one po Polsku bo mogą się różnić od tłumaczenia
24-08-17 15:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*


Liczba postów: 775
Dołączył: 01-05-13

Pomógł: 91



Post: #9
RE: Skrypt na Rodzielczość HD

Polski RPG Makera jest zbugowany, więc odradzam.

"Common Event" tłumaczone chyba było na Zdarzenie Typowe.
"Trigger: Parallel" to ustawienie wywołania jako Równoległe (będzie sprawdzane cały czas podczas gry)
"Condition Switch" to 'włącznik' lub 'przełącznik' warunku, ale nie wiem jak przetłumaczyli.
"Conditional Branch" to chyba Ustaw Warunek.
"Control Switch" jest do uruchamiania i wyłączania przełączników.

Generalnie, jeśli chodzi o to gdzie masz to wszystko ustawiać, to chodzi o tę zakładkę w bazie danych:
[Obrazek: 446548f5b6.png]

[Obrazek: bhixcw.jpg]
[Obrazek: tumblr_static_eyes.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-17 15:25 przez Yoroiookami.)
24-08-17 15:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Mcjas Offline
*


Liczba postów: 13
Dołączył: 21-08-17

Pomógł: 0



Post: #10
RE: Skrypt na Rodzielczość HD

W warunku jak jestem w czwartej zakładce to tam można tylko jedną opcje zaznaczyć czyli przycisk, skryptu wpisać już nie mogę wtedy ;__;

http://imgur.com/a/4JjUe zrobiłem takie coś, jak skrypt jest wstawiony to przycisk A nie działa, czego nie ogarniam...?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-17 17:13 przez Mcjas.)
24-08-17 17:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Powered By MyBB. © 2013 MyBB Group. All Rights Reserved.
Skórka by Ayene.