Wywołanie okna za pomocą klawisza
Aktualny czas: 18-10-18, 11:46 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja


Odpowiedz 
[XP] Wywołanie okna za pomocą klawisza
curiosis Offline
*


Liczba postów: 43
Dołączył: 26-02-16

Pomógł: 0



Post: #1
Wywołanie okna za pomocą klawisza

Co musiałbym dać w wywołaj skrypt aby załóżmy klikając jakiś klawisz odpaliły mi się przedmioty? W sensie, ominięcie funkcji wchodzenia w menu i tam klikania
21-07-18 19:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
AlmostNoRuby Offline
*


Liczba postów: 162
Dołączył: 22-09-16

Pomógł: 29



Post: #2
RE: Wywołanie okna za pomocą klawisza

Cytat:W sensie, ominięcie funkcji wchodzenia w menu i tam klikania
A przypadkiem tego nie tłumaczyłem tutaj? Tylko tam tłumaczyłem dla XP, dla VX(Ace) jest inaczej.

Trochę mam zagwoztkę bo wersji makera nie podałeś.

[Obrazek: 4869108.gif]
Aktualnie pracujemy nad Cosmos Setback
Możesz coś powiem przed premierą, ale znając moje lenistwo... :P
Tutaj możesz sprawdzać na bieżąco stan prac.

22-07-18 21:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dakla Offline
*


Liczba postów: 107
Dołączył: 23-12-15

Pomógł: 5



Post: #3
RE: Wywołanie okna za pomocą klawisza

Wersja makera wpisana jest w tytuł tematu. Poza tym - jemu chyba chodzi, by za pomocą klawisza ,,odpalać" menu przedmiotów.

Możesz to zrobić tak:

Wejdź w common events (typowe zdarzenia), następnie ustaw Trigger(wyzwalacz bodajże na polskiej wesji) ustaw parrarel. Następnie w condition switch(poprostu przełącznik) ustaw przełącznik który włączysz na początku gry(po to, by osoba mogła w dowolnej chwili wywołać menu przedmiotów). W List of event commands (poniżej, na takiej białej karcie) ustaw conditional branch (ustaw warunek), i ustaw klawisz. Następnie w wywołaj skrypt wpisz

$scene = Scene_Item.new

AlmostNoRuby wkleił ci temat, w którym pytałem, jak można bezpośrednio z menu przedmiotów wrócić na mapę. Możesz przeczytać go, by z pomocą klawisza wejść do menu przedmiotów, a potem wrócić bezpośrednio na mapę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-18 12:37 przez Dakla.)
23-07-18 12:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
AlmostNoRuby Offline
*


Liczba postów: 162
Dołączył: 22-09-16

Pomógł: 29



Post: #4
RE: Wywołanie okna za pomocą klawisza

Mi też się tak wydawało, że chodzi o samo wywołanie menu, ale potem przeczytałem zacytowany tekst i stwierdziłem, że może chodzi o to.

A to że nikt nie jest nieomylny to inna sprawa.

[Obrazek: 4869108.gif]
Aktualnie pracujemy nad Cosmos Setback
Możesz coś powiem przed premierą, ale znając moje lenistwo... :P
Tutaj możesz sprawdzać na bieżąco stan prac.

23-07-18 22:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Powered By MyBB. © 2013 MyBB Group. All Rights Reserved.
Skórka by Ayene.