Awaria na statku powietrznym Hauberfielda
Aktualny czas: 07-12-24, 21:20 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Awaria na statku powietrznym Hauberfielda
Zombik Offline
*

Liczba postów: 47

Awaria na statku powietrznym Hauberfielda

Tytuł gry: Awaria na statku powietrznym Hauberfielda
Wersja RM: 2003
Link do pobrania pełnej wersji:
http://www28.zippyshare.com/v/beHxVaKc/file.html

Od autora:
Wielki sen złapał Zombika dawno temu, tak, że ten nie miał sił na tworzenie o ponad roku... i chociaż coś gdybał i tworzył i zapowiadał, to nie dokańczał tego z powodu nudy i braku sił jaka go dopadała. Dlatego właśnie kiedy nadszedł pewien pomysł i myśl, postanowił stworzyć projekt, którego nie można nazwać grą, lecz bardziej mini-grą, ponieważ czas jej przejścia jest dość szybki.
TAK, NIE PRZESŁYSZELIŚCIE SIĘ! ZOMBIK WYDAJE KOLEJNĄ GRĘ!

Fabuła:
Na statku powietrznym Hauberfielda dochodzi do groźnego szeregu awarii. Statek stracił jeden z silników, a jego wybuch naruszył pracę całej reszty, oraz zniszczył mechanizm sterowania statkiem. Bosman Jakub musi więc pomóc zapanować nad maszyną oraz zrobić wszystko, by statek się nie rozbił.

Rozgrywka:
Sterując Jakubem musimy wykonać szereg zadań, by uratować statek i załogę od śmierci. W związku z tym pomagamy mechanikowi pokładowemu. Czeka nas szereg biegania, szukania przedmiotów, kilka mini gierek oraz trochę logicznego myślenia.
Gra oferuje dwa tryby rozgrywki.
Pierwszy tryb - normalny, bez ograniczenia czasowego. W tym trybie przechodzimy całość na spokojnie, możemy sobie pochodzić po statku i się zrelaksować przy szklance herbaty, włączyć i wyłączyć muzykę... ponieważ spadający statek jest w nicości... i nigdy nie spadnie.
Drugi tryb - tryb na czas. W tym trybie musimy przejść grę w określonym czasie, nim statek spadnie i wybuchnie. Na koniec gry - dostajemy tutaj rangę adekwatną do szybkości wykonania wszystkiego. Istnieje 6 rang. Odblokujcie je wszystkie! D:

Screeny:
[Obrazek: incx1y.png]

[Obrazek: m9t25v.png]

[Obrazek: 2ef3qkh.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-05-15 23:18 przez Zombik.)
01-05-15 21:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

RE: Awaria na statku powietrznym Hauberfielda

Grafiki własne chyba :D i chociaż są proste, bez cieni itd. to mają swój urok :D na razie gram w co innego ale potem obczaje giere

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
01-05-15 21:48
"Pomógł" przyznał(a):
Revlis Offline
*

Liczba postów: 266

Bardzo przyjemna i odprężająca gierka (mimo iż krótka). Duży [+] za pasującą do klimatu muzykę.
Udało mi się osiągnąć rangę Speedy - Gonzales, czy jest jakaś wyższa?
01-05-15 22:19
"Pomógł" przyznał(a):
Zombik Offline
*

Liczba postów: 47

Nie. "Speedy-Gonzales" jest najwyższą rangą.
01-05-15 23:21
"Pomógł" przyznał(a):
XXXXXX Offline

Liczba postów: 6

Wow. Co za klimat tu panuje. Podoba mi się szalony pomysł na przygody i zwariowana klimatyczna grafika.
24-05-15 11:50
"Pomógł" przyznał(a):
krakoman Niedostępny
*

Liczba postów: 125

Genialna gra, która zasługuje na sequel/prequel/spin-off. Zombik, gdybyś zrobił coś podobnego (tylko dłuższego :D), to bardzo chętnie bym w to zagrał :) Gra naprawdę jest świetna. Najbardziej podobała mi się interakcja z otoczeniem, rodem z klasycznych point & click'ów xD I ta genialna muzyka...przyspieszone "It's A Long Way To Tipperary" będzie mi się śniło po nocach :D

Aktualny projekt:
Brak
26-05-15 14:37
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 510

Zombik. Mogłeś w zasadzie zrobić tę grę, tak, że są 3 tryby:
+Trening - statek powietrzny nigdy się nie rozbije, bez względu na to, jak długo graczowi zejdzie. Nie ma żadnych rang. Dałeś "Gra bez limitu czasowego"
+Gra na czas - statek powietrzny nigdy się nie rozbije, bez względu na to, jak długo graczowi zejdzie. Jest 7 rang, z których najgorsza jest za przekroczenie limitu czasowego. Nie dałeś tego.
+Katastrofa - jak przekroczysz limit czasowy, to koniec gry, z powodu czego masz tu 6 rang zamiast 6.
Ponadto gdybyś robił te rangi na wzór "Sonic Adventure" (czyli, że jest "S", "A", "B", "C", "D", "E" i "F" w kolejności od najlepszej do najgorszej, to nie potrzebowałbyś polecenia "ustaw warunek")

Gra jednakże nie jest tak trudna, że tylko zbanowany stąd Tengu się nią zainteresuje. Ogromny plus. Już 3 razy ukończyłem, z czego jeden raz grałem na czas. A dopiero dzisiaj ściągnąłem.

#EDIT 31 MAJ 2015
Dzisiaj nagrałem serię jednoodcinkową z tą grą.
https://www.youtube.com/watch?v=xcVO57xGiV8
Miłego oglądania.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-15 19:36 przez Mateusz SSJ8.)
27-05-15 12:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS