Brak Weny 2 - Zastępstwo
Aktualny czas: 28-04-26, 15:31 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Brak Weny 2 - Zastępstwo
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Brak Weny 2 - Zastępstwo

Zaczęło się spokojnie i niepozornie.

Zaczalem myslec ze gra (BW2) bedzie schematyczna itd. ze w kolko bedzie jakas scenka jako pretekst do starc na tym samym systemie walki - ale sie myliłem. Gra przypomniała mi o wielu rzeczach.

Tu sie dzieje masa roznych zwariowanych rzeczy pomieszanych z krotkimi wstawkami dialogowymi. Zagadki, poscigi, nawiazania do roznych gier, filmow, anime i innych rzeczy nawet włamania do w pewien sposób ważnych historycznie zdarzeń nie tylko w grach, ale i reala.

Spodziewalem sie czegos monotonnego ale okazuje sie, ze jestem w bledzie. Dawno sie tak nie smiałem z czegokolwiek, aż brzuch mnie boli. Liczne podroze do wycinkow z swiatow takze roznych gier na rpgmakera. To zbudowało magiczny klimat fantazji, akcji prosto z wyobraźni. Takie coś lubię.

Ogolnie chwilami klimatyczne i zwariowane tworzywo przepelnione roznymi zagadkami (czasem takimi na zasadzie biegnij z powrotem parę pokoików po coś, ale jednak są), zrecznosciowymi akcjami (strzelanki,poscigi itd. zrobionymi nawet , nawet) Kazdy postac jest wyrwana z roznych zrodel i mowi w taki sposob jak wskazują jej korzenie - wiec mozna czuc zaskoczenie co pare krokow kiedy gra sie rozkreci. Jestem zaskoczony. Chwilami to jest imponujacy projekt.

Plusy:

+Niepozorność i spokój zmieniają się szalenstwo
+Co jakiś czas mini-gry
+Sporo faktycznego grania kiedy gra się rozkręci
+masa porąbanego, także kulturalnego humoru, także humoru nawiązującego do wielu rzeczy
+Gra idzie po linii prostej jak strzała do końca
+Zaskakiwanie (częste) - humorem, minigrami, pomysłami
+momentami zbudowany klimat - dzięki dialogom, muzyce itd.
+staranność w przekazaniu myśli i treści i liczne nawiązania (animacje, scenki z masą ruchu i różnych szalonych zdarzeń)
+Trudno o nudę dzięki minigierkom i zaskakującym sytuacjom (nie licząc tych chwilami dość monotonnych na szczęście krótkich strzelanek które są plusem. Ta w barze choć próbowała być urozmaicona) Taki natłok akcji lubię.
+Momentami szalone i imponujące pod względem natłoku nawiązań sytuacje, które wywołują salwy śmiechu
+Ogólnie cały ten klimat i różne wrażenia od niepewności przez masę śmiechu
+Muza podnosi adrenalinę lub dodaje innych wrażeń na jakie wskazują scenki i sytuacje
+różnorodność sytuacji i lokacji które przyjdzie nam zwiedzić
+Inspirujące to wszystko, aby zrobić coś samemu W RMIE.

Minusy:

-W sumie to momentami bluzgi - jest ich troche (w paru miejscach w sporym stezeniu)
-Gra idzie po linii prostej jak strzała
-Gry ze strzelaniem są trochę schematyczne, ale na szczescie bardzo krotkie - główny zarzut do nich to to że, w trakcie ich trwania jest za mało jakichkolwiek urozmaiceń - znajdziek, dodatkowych broni, zaskoczen w trakcie liniowej rozwalki pobocznych wrogow - wszystkie są takie survivalowe choć ta w barze jest zaskakująca nawet dzięki połączeniu z scenką fabularną i "nieliniowoscia" w strzelaniu liczylem na cos bardziej freestylowego jesli chodzi o strzelanie np: przy kolejnej strzelance jakis sentry gun przy innej oprocz zastepow amunicji jakies granaty do rzucenia itp. Pojawienie sie jakiegos wroga ktory wymaga innego podejscia zamiast bardziej survivalowej jatki z zombie z gunami - wiadomo o co chodzi.Bardziej to wszystko powinno dać poczucie, że jestesmy jak rambo nie jak ktoś kto musi uciekać przed zombie z gunami
-Momentami zagadki np: COŚ jest potrzebne, a znajduje się/pojawia parę pokojów dalej (może trochę na siłę ten minusior)
-te różnorodne lokacje i sytuacje w pewnym etapie gry niezbyt są ze sobą połączone (niewiele w nich wyst. elementów wystepuje ponownie), ale za to same łączą się z innymi elementami z życia i gier co w znacznym stopniu naprawia mi ten element

Ogólnie zaskoczenie na spory plusior. Dawno się tak nie uśmiałem i nie zaskoczyłem grając w gry na rma. Momentami klimat totalnie powalający i imponujący. Momentami dużo humoru, zaskakujące akcje.

Dotarłem jak na razie do akcji po "wieżowcu xd" Czuję, że jeszcze sporo przede mną. Reszta później. Ogólnie praktycznie same pozytywne wrażenia i masa humoru i dobrej energii.
30-01-15 02:59
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Brak Weny 2 - Zastępstwo - Preki - 29-01-15, 22:18
RE: Brak Weny 2 - Zastępstwo - X-Tech - 30-01-15 02:59

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS