Bunt Maszyn [2k3] [sci-fi/cyberpunk/rpg/ABS/skradanie] 2005
Aktualny czas: 07-12-24, 20:28 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Bunt Maszyn [2k3] [sci-fi/cyberpunk/rpg/ABS/skradanie] 2005
Czytaj Nol Fejs Offline
*

Liczba postów: 8

RE: Bunt Maszyn [2k3] [sci-fi/cyberpunk/rpg/ABS/skradanie] 2005

Gra jest świetna, zasadniczo dopiero zacząłem i nie mam za wiele czasu, jednak gdy go trochę znajdę przejdę do końca. Podoba mi się ABS, podoba mi się klimat Cyber punku i podoba mi się pixeloza ze starego RMa. ;) Takie właśnie gry lubię. Jeżeli masz w swoich "szufladach" więcej tego typu dzieł, to śmiało wrzucaj. Jedyne co mnie trochę irytuje to brak polskich znaków, które zastępują jakieś dziwne krzaki.
Dałbym 8.5 na dziesięć, choć gdy skończę grać ocena może ulec zmianie, nigdy nie wiadomo. ;)

Mów co tam sobie chcesz, ja i tak mam swoje zdanie, a ludzi wklejających gotowce nazywam debilami. :b
~Czytaj Noł Fejs

Mój projekt:
Spoiler: (Otwórz)
03-11-14 19:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Zalety swoje ma, które powinny mocno zadziałać na niektóre osoby, które jarają się pewnymi cechami filmów s-f z lat 80/90 . W sumie dla osób o pewnych preferencjach do s-f faktycznie to może się jednak spodobać także w sumie może warto pobrać choć już prawie nie pamiętam projektu.

Brak polskich znaków to musi być problem twojego systemu operacyjnego - czcionek ?
Ocena trochę mocna, ale jeśli tobie się to podobało to dobrze dla ciebie. Spoko, że trafił do ciebie klimat. W każdym razie dzięki za komentarz. Komentarze zawsze spoko.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-14 16:39 przez X-Tech.)
06-11-14 16:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Reginald33 Offline

Liczba postów: 4

Polecam te grę, jest bardzo przyjemna i fajnie się czyta dialogi. Sprites i tilesety są ładne i dobrze dopasowane, dobra gra na długie zimowe wieczory. 10/10. Jeśli ktoś nie lubi tej gry to niech s*a.
04-01-15 16:32
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Więc spróbowałem w to znowu zagrać i znowu porzuciłem. Nie za bardzo ogarniam co tu robić, niby jest wszystko ładnie opisane gdzie mam iść co robić, ale zdaje mi się że gdy wychodzę z budynków jakbymbył w labiryncie bez ścian XD. Nie wiem gdzie mam iść, bo gdzie nie pójdę tam mam tylko ludzi w klatkach... no i roboty rzecz jasna. Jak dla mnie zbyt chaotycznie.
08-02-15 13:20
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(08-02-15 13:20)Adrapnikram napisał(a):  Więc spróbowałem w to znowu zagrać i znowu porzuciłem. Nie za bardzo ogarniam co tu robić, niby jest wszystko ładnie opisane gdzie mam iść co robić, ale zdaje mi się że gdy wychodzę z budynków jakbymbył w labiryncie bez ścian XD. Nie wiem gdzie mam iść, bo gdzie nie pójdę tam mam tylko ludzi w klatkach... no i roboty rzecz jasna. Jak dla mnie zbyt chaotycznie.

To jest bardzo proste. Są tylko punkty fabularne do których trzeba dotrzeć poza tym to taktyczno zręcnzościowa nawalanka i różne skille do zdobycia mnóstwo ukrytych skrzynek i rozległe lokacje, ale nie labirynty. W moich projektach sci-fi z szuflady nie ma prostych map. Nie lubię prostych map w grach poza tym wszystko prosto i z górki natomiast sfera walki i konstrukcji lokacji została tu przemyślana. Trzeba orientację w terenie poćwiczyć tu nie ma gpsa xd Na ogół mapy są po prostu rozległe, ale mają mnóstwo pobocznych odgałęzień prowadzących do różnych budynków ze skarbami. Naprawdę łatwo odnaleźć tu drogę. Korzystając z własności, że niektóre typy wrogów dają określone przedmioty i w niektórych skrzyniach są określone przedmioty da się tu przetrwać z nawiązką. Poza tym skille postaci rosna i można za punkty skill odpowiednio rozłożone mocno wyprzedzić przeciwników. Nie zapomnij o atrybutach magii niektóre zwiększają bardzo mocno zadawane obrażenia, na które niektórzy z wrogów są podatni. Skille dostaje się co parę poziomów.

Pamiętaj też że atakując od tyłu nim wróg cię namierzy obrażenia są zwielokrotnione.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-15 14:10 przez X-Tech.)
08-02-15 14:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dr Man Offline
*

Liczba postów: 58

Skusiłem się i zagrałem, pobrałem tą grę kilka dni temu, dopiero dzisiaj miałem czas w nią zagrać. Najbardziej w grze podoba mi się klimat, fabuła też niczego sobie i jeszcze jedna rzecz, ABS. Schludny nie ma kosmicznych opcji i najważniejsze działa poprawnie i nie ma żadnych bugów, takich które są w skryptach na XP. Zacząłem ostatnio bawić się w bimbrownika, zacząłem nawet produkować swoje naklejki na butelki, ale do rzeczy, moim tekstem zachęcającym na naklejce dla przekonania konsumenta użyłem zdania "Najlepsze, bo własne!" i to nie tylko tyczy się trunków, ale także własnych systemów oraz wszystkich rzeczy które da się samemu zrobić ponieważ własne jest najlepsze, bo wiesz jak to działa, jak to jest zrobione, bo to właśnie ty sam to zrobiłeś i umiesz to najlepiej wykorzystać.

Co będę się rozpisywać, przyjemna gra, fajne pomysły. Jeśli mówisz że tą grę stworzyłeś bez biernego dostępu do internetu, to szacun. Ciekawy jestem jakby teraz wyglądała twoja gra którą aktualnie tworzysz.
08-02-15 23:03
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

"Pamiętaj też że atakując od tyłu nim wróg cię namierzy obrażenia są zwielokrotnione."

Ooo... To na pewno pomoże.
Kamehameha jako krytyczny rozwalił mnie w pył i zamiótł pod dywan XD
08-02-15 23:42
"Pomógł" przyznał(a):
krakoman Niedostępny
*

Liczba postów: 125

Ale to było dawno :D Gdy zobaczyłem "Bunt Maszyn" i kilka innych gier z Twierdzy (Wrota Arkany 2 dalej jest dla mnie jedną z lepszych gier zrobionych w XP-ku), aż pobrałem RM'a, bo nie mogłem uwierzyć, że w takim programie można robić takie gry :D.

Aktualny projekt:
Brak
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-15 08:34 przez krakoman.)
24-04-15 19:49
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

Spoko gierka :)

Spoiler: (Otwórz)
07-01-16 00:00
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS