Historia Zaginionej Marchewki
Aktualny czas: 20-06-25, 21:12 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[2k3] Historia Zaginionej Marchewki
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Historia Zaginionej Marchewki

[Obrazek: dU893KO.png]

[Obrazek: mBfNd9b.png]
Przez jakiś czas "zatrzymałem" swoje życie scenowe, a co za tym idzie również projekty. Nic nie tworzyłem, brakowało mi weny, ale owy przestój dobrze mi zrobił. Zaowocowało to wprowadzeniem w życie kilku pomysłów i spróbowaniem swoich sił w programie przez wielu uznanym jedynym "tru makerem". Tak oto powstał szalony pomysł na grę z może nie do końca epickimi warzywami w roli głównej! Jesteście ciekawi, co wyniknie ze współpracy chłopaka zwykle polegającego na skryptach i programu, który takowych nie posiada? Dobrze trafiliście lol

[Obrazek: UO84GV3.png]
Dawno dawno temu w odległej galaktyce...
To chyba nie ta opowieść... Zacznijmy, więc jeszcze raz. :)
Pewnego dnia główny bohater gry o imieniu Bartek, który jest wegetarianinem wyrusza do miasteczka po codzienną dostawę swoich ukochanych warzyw. Niestety na miejscu okazje się, iż wszystkie warzywa zniknęły i nikt nie wie, co się z nimi stało. Bartek postanawia poruszyć swoje szare komórki, zakłada czapkę detektywa, a następnie wyrusza w drogę za złodziejem warzyw. Czy uda mu się znaleźć odpowiedni dowody i odkryć bandytę?

[Obrazek: JkHjGtl.png]
Jak wiadomo od dawna w majkerze najlepiej sprzedają się przygodówki, gry które opierają się raczej o eksplorowanie terenu, a więc w tym przypadku nie będzie inaczej. Całość opierać się będzie głównie na poruszaniu się po lokacjach i przeszukiwaniu wszystkiego, aby znaleźć dowody. Nie ominą nas również zagadki. Dodatkowo, aby gra nie była monotonna postaram się wprowadzić do niej swojego rodzaju mini gierki. :)

Małe "tech demo" własnego menu, które udało mi się stworzyć. Menu aktywujecie za pomocą klawisza "SHIFT". smiles

https://www.mediafire.com/?3p9q06w70swmwjn

Za wskazówki i rady bardzo dziękuję Sojicie. 8)
A tu kilka "skrinów", coby nie pobierać w ciemno.

[Obrazek: eivokY9.png][Obrazek: LHsUJqh.png]
[Obrazek: GAlRaqz.png][Obrazek: eNcmftv.png]

Przy lustrze zapomniałem skasować minigierki, którą dodatkowo tworzę, więc jeżeli ktoś chciałby zobaczyć jak będzie ona wyglądać może zagrać. Dostępne są chyba dwa poziomy i mogą wystąpić jakieś problemy, gdyż nie jest ukończona. Niby nic trudnego, ale grę trochę umili :D

[Obrazek: wwuTA8e.png]
Spoiler: (Otwórz)
[Obrazek: 5VQRwzM.png]
Wiosna 2015

[Obrazek: c2gI1SQ.png]

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-15 23:39 przez Crashykk.)
04-01-15 15:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

RE: Historia Zaginionej Marchewki

No nie powiem historia złodziei warzyw musi być ekscytująca :> prawdopodobnie zagram i ocenie :) mam nadzieje że będzie to całkiem miła odskocznia od poważnych wątków fabularnych.

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
04-01-15 15:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Wczoraj akurat zajrzałem na Crasher World i zobaczyłem to cudo. :lol2: Lubię takie dziwne produkcje, także nie mogę się doczekać. :klaszcze: Rób, rób. Gra na pewno będzie ciekawa. :boogie:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
04-01-15 17:25
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Dziękuję za komentarze. :przytul: Postaram się stworzyć jak najlepszy projekt, ale nie obiecuję za dużo, żeby nie zapeszyć! mrgreen

Edit:
Projekt jakoś brnie do przodu.
Na prośbę Dragon Kamillo zmieniłem klawisz menu. Teraz jest nim przycisk "0", który znajduje się obok strzałek. Jest on dzięki temu wygodniejszy, niż "Esc" czy "shift", a tak jak ten pierwszy jest również przyciskiem "anuluj/wróć", więc łatwiej będzie można poruszać się po menu.

I kilka nowych screenów tym razem z "dialogami":
[Obrazek: ccF4Os8.png]
[Obrazek: fXn6FGc.png]
[Obrazek: 00iJHwm.png]
[Obrazek: hDcLG6M.png]
[Obrazek: 7twguol.png]

Ten ostatni (z edytora) przedstawia coś w rodzaju zagadki :)

06-01-15 17:03
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Dobre klimaty z tego biją. Weź tak tego nie rozbudowuj, bo 8bit Questa przebijesz rozbudową XD
06-01-15 20:28
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Dzieki Xsiu. mrgreen
Wydaje mi sie jednak, ze raczej bede stawial na fabule, gdyz "mechanicznie" to jest moj pierwszy projekt z tak duza iloscia zdarzen oraz skryptow zdarzeniowych. Prawde mowiac w tej kwestii dopiero sie ucze, poniewaz wczesniej polegalem na skryptach, a zdarzenia raczej trzymalem w szufladzie "minimum".

06-01-15 20:53
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

No i mamy demo!
Jeżeli występują jakieś błędy to proszę o niezwłoczne zawiadomienie. (sam testowałem grę, bo testerzy, akurat dziś zajęci, więc z góry przepraszam XD).

Czas przejścia demka to jakieś 20minut.
(Muszę poprawić mały błąd. Link pojawi się za chwilę).

Edit:
Jeżeli ktoś pobrał już demo to proszę o ponowne ściągnięcie z tego linku:
http://www.mediafire.com/download/17x8gz...chewki.rar

A tych, którzy ukończyli zachęcam do ponownego zagrania, gdyż pewien fragment gry nie wystąpił we wcześniejszej wersji przez ten mały bug. Lina powinna być znaleziona w innym miejscu. (Tak to jest jak ktoś się uprze na własne menu :P) [Obrazek: pony_pinkiebanana.gif]

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-15 23:04 przez Crashykk.)
11-01-15 20:59
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Lajtowa ta demówka. Widać, że ktoś tu poczuł klimat rtp i utworów w nim zawartych. Brakuje póki co jedynie mimiki (faceseta) głównego bohatera i narratora ewentualnie animowanych emot, aby jeszcze bardziej pogłębić zakręcone sytuacje. Ogólnie zamysł do mnie trafia xd Dobre są te zachowania gł. bohatera i sprzeczki z narratorem brakuje mi właśnie takiego życia ogólnie w postaciach w niejednej grze w rmie. Widać, że bohater ma zdanie o wszystkim czego dotknie lub wie coś na czegoś temat itd. przede wszystkim manifestuje myśli ruchami co raczej świadczy, że autor jednak chce by postać wyrażała myśli jak na rma przystało. Klimat stwierdzony (własny) i ogólnie pozytywna energia z tego płynie. XD Proste, ale ma urok. Widać, że wszystko tu jest przemyślane każdy element w lokacjach ma jakieś zastosowanie w świecie gierki i dopełnia klimatu. Jest spójność. W dodatku muzyka podkreśla sytuacje. Spoko.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-15 21:48 przez X-Tech.)
12-01-15 21:32
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Nie chce na chwile grac w demo popykam sobie raczej w pelną wersje nie lubie tylko emot ale to nie tylko mi sie podoba a z drugiej strony inni przepadaja za nimi np. Yoro
Wierze X'owi na slowo ze jest dobrze dlatego czekam :]
12-01-15 22:00
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(12-01-15 22:00)Adrapnikram napisał(a):  Nie chce na chwile grac w demo popykam sobie raczej w pelną wersje nie lubie tylko emot ale to nie tylko mi sie podoba a z drugiej strony inni przepadaja za nimi np. Yoro
Wierze X'owi na slowo ze jest dobrze dlatego czekam :]

Spamisko z ciebie. xd

Animowane animacje emocji nad postaciami są dobre. (Nie chodzi o emoty pisane w dialogach) Jak nie ma mimiki w facetach to choć te animacje są dobre w połączeniu z ruchami postaci tak jak facesety w połączeniu z ruchami postaci na mapie, bo poniekąd animowane emocje zastępują mimikę i na odwrót. Temat jest od komentowania dema. Czy tylko na Ultimie trzeba pisać, żeby ludzie grali w gry aby pojawiły się odpowiedzi ? Każda wymówka jest dobra, żeby nie zagrać, ale puścić spama ? uh
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-15 23:02 przez X-Tech.)
12-01-15 22:02
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS