Sereitei – Dwór Czystych Dusz
Aktualny czas: 28-04-26, 06:58 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Sereitei – Dwór Czystych Dusz
Multi0 Offline

Liczba postów: 163

Sereitei – Dwór Czystych Dusz

maker:2k3
data:31 marca 2013
rozmiar:4mb (wersja Twierdzowa mniej)

Opis:

Ostateczna wersja orientalnej gry na którą naniosłem poprawki dzięki właśnie wam *-* Gra zainspirowana sagą BlackDemons Skacia. Zostały poprawione literówki ( prawdopodobnie wszystkie, ukłony do Kleo), i inne błędy.

Uwaga:
Aby gra działała bez błędów potrzebny jest RPG Maker ME (2k3).

Fabuła:

Gdy umiera pan dworu wielu jest chętnych na jego miejsce, wielu wpływowych ludzi chcę zająć pozycje która da im władzę, gra jest właśnie o takiej tematyce, umiera pan dworu, a następcą ma zostać jego syn. A jednak! Los chciał by syn, następca pana został porwany, a jego miejsce zajął brat matki Miroku. Sereitei – Dwór Czystych Dusz to tak naprawdę nazwa sarkastyczna, większość otoczenia czekała na śmierć pana, nikt tutaj nie ma czystych intencji, po zniknięciu następcy władzę przejmuje Ho Chang, brat matki Miroku, który miał objąć władzę po ojcu. Zlecenie odnalezienia go matka daje Ojimato i swojej adoptowanej córce Haineko, w między czasie jednak na wyspę przypływa rozbitek Ivana która podążyła tu za swoją przyjaciółką jak potoczą się losy tej histori? Tego dowiecie się grając w grę.

Mechanika:

W grze zastosowałem nowy, poprawiony ABS, nie jest może szczytem marzeń, aczkolwiek został poprawiony i wygląda znacznie lepiej. Aby uderzyć przeciwnika używamy klawisza „Z” jest on używany jako broń tylko gdy w okolicy są bestie, zaś gdy sąludzie, normalny klawisz akcji.

Screeny:
[Obrazek: seretei2.png]
[Obrazek: sereitei.png]
[Obrazek: seretei3.png]

Gra na innych stronach:
Strefa RM
Gospoda RM
Tsukuru.pl
Twierdza RPG Makera

Pobierz:
Sereitei
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-13 17:55 przez Multi0.)
22-12-13 17:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Sevard Offline
*

Liczba postów: 20

RE: Sereitei – Dwór Czystych Dusz

Zagrałem i taki wyszczerz mi się na gębie zrobił... Gra świetna, już na samym początku ;)
22-12-13 19:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

Mi pisze że system2c nie został znaleziony /:
22-12-13 19:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Bo potrzeba makera, ewentualnie RTP.
http://forum.ultimateam.pl/Forum-Materia...er=subject
A tu link bezpośredni:
http://forum.ultimateam.pl/Thread-2k3-RT...icz%C3%B3w
Należy to wrzucić w projekt.
22-12-13 19:25
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

Mam już RTP 2k3
22-12-13 19:39
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Dla wszystkich grających:
Z- atak, interakcja, rozmowa.
ABS został przeze mnie tak zmodyfikowany aby za pomocą klawisza z rozróżniało się event postaci i potwora, czyli jeśli jest to potwór klawisz z atakuje, jeśli zwykły NPC rozmawiamy z nim.
Nie rozumiem co trudnego dla was jest w tej grze, ABS jest niezwykle prosty, to mój pierwszy ABS jaki stworzyłem, z małymi poprawkami, posiada wiele niedopatrzeń i jest niedopracowany przez co walka staje się jeszcze łatwiejsza, a tym czasem dostaje już którąś wiadomość z rzędu na GG że walki są za trudne. Wy chyba nie graliście w gry Skacia...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-13 21:40 przez Multi0.)
22-12-13 21:38
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

Jedyną poważną wadą gry jest to, że czasem gracz obrywa 10 razy z rzędu, nie mogąc nawet jeden zakichany raz uderzyć przeciwnika.. Żeby przejść grę, trzeba wziąć god mode, a ten na szczęście jest już wbudowany do gry.

Co do Sojity, grałem w "Lt. Python". Koszmarnie trudna gra. "Spamthirowy czołg" też grałem. Kradzież paliwa jest zbugowana. No i potrafię wypowiedzieć 10 zdań, z których w żadnym nie pojawia się słowo "nowoczesny".

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
22-05-14 12:33
"Pomógł" przyznał(a):
Tarrou Offline

Liczba postów: 29

Chyba nie grałeś w nowszą wersję Czołga.
(22-05-14 12:33)Mateusz SSJ8 napisał(a):  No i potrafię wypowiedzieć 10 zdań, z których w żadnym nie pojawia się słowo "nowoczesny".
Właśnie to powiedziałeś... :roll:
Sereitei posiada błędy, Rahcio zajmie się remake jak ukończy swój aktualny i przyszły projekt, bynajmniej tak pisał na Opactwie RM.
Dodam że było kilka osób które przeszły Sereitei DCD bez trybu nieśmiertelności, mimo bugu związanego z barakami, który już opisałeś.
Rahim gdy tworzył Sereitei wiedział że przy tym co potrafił nie uda mu się z ABS'em wyeliminować niektórych bugów, dlatego też wpadł na pomysł by dać opcję nieśmiertelności, to powinno wystarczyć do przejścia gry w razie problemów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-14 12:54 przez Tarrou.)
22-05-14 12:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Seritei Dwór Czystych Dusz:

System walki tak naprawdę go tu nie ma. W sensie, że atak następuje tak samo jak naciskanie na klamkę od drzwi do pomieszczeń. W tym wypadku drzwiami są wilki. Stad ja sie nie dziwie, ze niektorzy pisza, ze wrog kosi ich 10 razy z rzedu kiedy sie zblizy faktycznie kiedy tacy sie zbliza automatycznie blokuja ruch xd To nie jest ABS tak w rzeczywistosci. To troche trik ktory ma dac zludzenie abs. Po co ten tryb nieśmiertelności ? Czy rozgrywka nie jest wyzwaniem wartym zachodu ?

Fabuła częściowo oddaje klimat Black Demons od Skacia aczkolwiek jest tutaj mocno zagmatwana w sensie kto kogo i komu i co - ciężko mi się połapać dlaczego kto/kogo i co i po co, a to kluczem BD wlasnie byla prostota motyw zemsty i tajemnicy z nie staraniem sie przedstawiania Japonii jako calosci i jej zasad, ale bardziej paru spraw w klimacie. W kazdym razie mimo ze nie mam pojecia o co tu chodzi fabula raczej jest plusem i raczej jest w klimacie moze poki co nie walki i zemsty ale choc Japoni (szkoda tylko ze nic z tego nie czaje XD) Naprawde nie ogarniam po co kto i gdzie. XD

W Black Demons świat jest bardziej skupiony na najważniejszych zdarzeniach w okół paru postaci - głównej i bandziorów reszta jest tajemnicza i to dodaje klimatu, że właśnie gra się nie zajmuje praktycznie niczym poza głównym wątkiem walki/zemsty i rzeczami z walką i stad interesujesz sie losem glowna postaci i nawalankami (szczegolnie BD2 tam system walki DA RADE). Nie musisz kopiować Japonii właśnie chodzi o jakies szczątkowe pomysły z Japonii i dodawanie własnych fantazji zeby zrobic klimaty zaskakujace i wymarzone.

P.S. Wilki w BD nie były dosłowne. Wyglądały naprawdę nieziemsko i fantazyjnie.

Ogólnie masz potencjał tylko jakoś to ogarnąć bardziej i grywalność zbudować na jakimś sensownym systemie walki, bo póki co nie ogarniam. Nawet niezłe te postaci i dialogi jeszcze tylko jakas grywalnosc zbudowac bo ten pseudo system walki to jakies jaja. Powoli z dialogów zaczyna wszystko nabierać jasności. Gram dalej

Plusy:
Niezłe dialogi
Niezłe postaci
Nawet zaczyna się robić interesująco fabularnie
Fabuła jest popaprana jaka jakaś telenowela Brazylijska
Muza i nawet scenki są niezłe/AKCEPTOWALNE i dopasowane

Minusy:
Psuedo system walki, a raczej parodia systemu walki co póki co nie wróży zbudowanej rozgrywki
Hardkor z ilością informacji na początku
Nie za specjalne te mapy wielu otwartych lokacji * W SENSIE, ze pustka i jakies losowe plamy... ważne jednak że gra choć próbuje trzymać jakiś klimat. Niektore lokacje wygladaja NIEZLE
Fabuła jest popaprana jaka jakaś telenowela Brazylijska co tworzy jednak jak dla mnie ogromny chaos i przez to nie jestem pewny czy jednak nie ma jakis bledow logicznych

Myliłem się znów się popaprało i nie wiem o co chodzi w fabule. Poza fabułą i niezłymi postaciami i dialogami niewiele zostaje XD Jeszcze powalczę z tym, ale nie teraz, bo po prostu nie wiem o co chodzi i gdzie iść. Wszystko mi się pokićkało. Znów nie wiem kto kogo i poco xd

Sereitei 2 - Ogarniam

"Nowy" system walki identyczny jak poprzedni czyli jak brak systemu walki, ale ma niezłą dodaną/pożyczoną/skrojoną animację z gry Curse of Silence, a przynajmniej wygląda podobnie.

Fabuła bardziej przejrzysta aczkolwiek demo się skończyło po 2 minutach XD
Ogarnij kogoś kto robi zręcznościowe absy a możliwe, że będą cuda na kiju. XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-15 06:21 przez X-Tech.)
31-01-15 05:27
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS