Trzy Małe Świnki
Aktualny czas: 03-10-24, 12:10 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Trzy Małe Świnki
Soul Offline
*

Liczba postów: 89

koniczyna Trzy Małe Świnki

Tytuł gry: Trzy Małe Świnki
Wersja RM: 2k3
Gatunek: przygodówka

Opis:
Gra, która okazała się zwycięzcą Konrad Championship :brawa: .

"Świniotarianizm? To sen o potędze. A ja się właśnie z niego wybudziłem."

Pierwsza połowa XX wieku.
Detektyw Duroc przybywa do wioski Świńsko w celu rozwiązania sprawy zaginięcia trzech małych świnek.
Szybko okazuje się, że mieszkańcy wioski skrywają wiele tajemnic i nie są zbyt chętni do współpracy.

Screeny:

Spoiler: (Otwórz)
Zmiany w stosunku do konkursowej wersji:

Download (wersja 1.3b):
https://www.mediafire.com/file/frp0nedwd...b.zip/file
https://mega.nz/#!uX40HI7Q!uxtaEzKgYy5-2...ej6Zr_rjXg

Od autora
:
Ta gra już trochę była testowana, więc raczej powyżej zalinkowana wersja nie powinna mieć żadnych błędów, które mogłyby uniemożliwić ukończenie jej w dowolny sposób. Gra jest raczej krótka, przejście pewnie zajmie od 30 minut do 1h, ale jeżeli chcemy poznać całą historię, to należało by zdobyć wszystkie cztery zakończenia 8-) Poza tym powinna działać bez zainstalowanego makera i RTP.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-20 20:25 przez Soul.)
10-02-20 20:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): Yoroiookami , AlmostNoRuby
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Trzy Małe Świnki

Trzy Małe Swinki jest jedną z moich ulubionych gier zrobionych w RPG Makerze ever. Jest wyjątkowa na wiele sposobów - między innymi dzięki autorskiej grafice, gdzie każda świnka jest łatwa do rozróżnienia; klimatycznej muzyce i wciągającej fabule. Po prostu podniosłeś poprzeczkę w konkursie, Soul. :kiti:
W końcu udało mi się odblokować wszystkie zakończenia, z czego jestem dumny mimo że trochę oszukiwałem. (Głupie kwiaty) :zmienny:
Jedynym prawdziwym minusem w grze jest prędkość poruszania się, która zaczyna drażnić przy kilku próbach odblokowania pozostałych zakończeń. Jakiś sprint na czterech łapkach byłby mile widziany. Jest jeszcze mniejszy problem, który zostawię w spoilerze, bo dotyczy jednego z zakończeń.

Gdybym sam ukończył taki wspaniały projekt, byłbym z siebie dumny. :lartarin:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
12-02-20 08:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS