RPG Maker VX Ace
Aktualny czas: 28-04-26, 20:58 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
RPG Maker VX Ace
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RPG Maker VX Ace

Hejo :shock: jakiś czas temu kupiłem na Steamie RPG Maker VX Ace i chciałem spytać, czy coś przegrapiłem? Mam go w wersji japońskiej. Wszędzie pełno krzaczków i jestem całkiem pewien, że podczas instalacji nie dano mi wyboru. :co: Ktoś co wie? Może? :lol2:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-14 20:40 przez Yoroiookami.)
16-07-14 20:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

RE: RPG Maker VX Ace

Spróbuj podmienić bibliotekę o nazwie kończącej się na "JPN" na bibliotekę, której nazwa kończy się na "ENG", uprzednio zmieniając "ENG" na "JPN". Wszystko będzie w porządku, jeśli obie biblioteki będą z RPG Makera VX Ace.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
16-07-14 21:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
kanumerki Offline
*

Liczba postów: 247

Cytat:Hejo :shock: jakiś czas temu kupiłem na Steamie RPG Maker VX Ace i chciałem spytać, czy coś przegrapiłem? Mam go w wersji japońskiej. Wszędzie pełno krzaczków i jestem całkiem pewien, że podczas instalacji nie dano mi wyboru.
A to psikus. Też kupiłem RPG maker vx ace, nie prosiło mnie o wybranie języka i mam wszystko po angielsku. No może oprócz komentarzy w skryptach.

Stary nick:ka0909
Pomagam w przerabianiu lekkich skryptów smiles
16-07-14 22:27
"Pomógł" przyznał(a):
Szymkim213 Offline
*

Liczba postów: 75

Ja to mam polską wersje z twierdzy rpg makera i lepiej tego ze stema sprzedaj a pobierz se z twierdzy!
P.S. :Ja mam z twierdzy i jest luzik z tym bo to PL tylko coś nie gra z zasobami więc to można naprawić!
Pozdro!
Szymkim213
27-07-14 19:44
"Pomógł" przyznał(a):
kanumerki Offline
*

Cytat:Ja to mam polską wersje z twierdzy rpg makera i lepiej tego ze stema sprzedaj a pobierz se z twierdzy!
Niestety ale kupionych rzeczy na steam nie da się odsprzedać. Zresztą ja mam wersję Steam i problemów żadnych nie mam i nawet ją polecam ;)

27-07-14 19:58
"Pomógł" przyznał(a):
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

(27-07-14 19:44)Szymkim213 napisał(a):  Ja to mam polską wersje z twierdzy rpg makera i lepiej tego ze stema sprzedaj a pobierz se z twierdzy!
P.S. :Ja mam z twierdzy i jest luzik z tym bo to PL tylko coś nie gra z zasobami więc to można naprawić!
Pozdro!
Szymkim213
Ty piracie ty! Jak możesz tak mówić! Sam mam oryginalnego XP i VXAce. Nie ładnie to tak! Idź się wyspowiadaj.

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
27-07-14 20:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Angius Offline
*

Liczba postów: 48

(27-07-14 19:44)Szymkim213 napisał(a):  Ja to mam polską wersje z twierdzy rpg makera i lepiej tego ze stema sprzedaj a pobierz se z twierdzy!
Pozdro!
Szymkim213

Zminusowałbym, gdybym mógł. Oryginał zawsze będzie lepszy. Twierdzówka jest pełna bugów, i to słynne "Przedmiot weź to w ręce" po otwarciu skrzyni...
Do oryginała masz pełne wsparcie, możliwość zapisywania projektów w chmurze, nie wspominając o możliwości wydawania projektów komercyjnych. I nikt się nigdy nie czepi.
28-07-14 02:58
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(28-07-14 02:58)Angius napisał(a):  
Pozdro!
Szymkim213

Zminusowałbym, gdybym mógł. Oryginał zawsze będzie lepszy. Twierdzówka jest pełna bugów, i to słynne "Przedmiot weź to w ręce" po otwarciu skrzyni...
Do oryginała masz pełne wsparcie, możliwość zapisywania projektów w chmurze, nie wspominając o możliwości wydawania projektów komercyjnych. I nikt się nigdy nie czepi.
Co do tej chmury :co: ostatnio straciłem 30 minut pracy z VX Ace ponieważ Steam zdecydował nie zapisać. :ehe: Fajny system, tylko polecam być 'ostrożnym'.
P.S. Jakiś pomysł, jak odzyskać dane? Steam ma dział w którym to zapisuje?

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-14 03:55 przez Yoroiookami.)
28-07-14 03:55
"Pomógł" przyznał(a):
kanumerki Offline
*

Cytat:P.S. Jakiś pomysł, jak odzyskać dane? Steam ma dział w którym to zapisuje?
Możesz jeszcze przeszukać na swoim dysku w katalogu gdzie masz zainstalowany Steam
\Steam\userdata\
W folderu userdata proponuje użyć szukajki bo po numerach raczej nie znajdziesz tak łatwo, zależy ile masz gier :roll:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-14 14:14 przez kanumerki.)
28-07-14 14:13
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS