Co u was?
Aktualny czas: 28-04-26, 19:53 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Co u was?
cj2 Offline
*

Liczba postów: 30

Co u was?

Halo.
Dawno nie zaglądałem i pewnie zaglądać znowu przez parę miesięcy nie będę nie będę (a i tak większość mnie nie zna, bo niby skąd), shoutboxa już dawno nie ma (ach te ostrzeżenia za spamowanie na SB), a więc taki trochę temat znikąd.

Ja na przykład nie robię dawno nic w rmie, ale cały czas się zastanawiam nad scenariuszami do gier, jakie może bym zrobił. Uniwersum się cały czas powiększa.

Już prawie 6 lat jestem na scenie (wg "starej" ultimy zarejestrowałem się 7 marca 2010). Wtedy miałem 11 lat! A teraz jestem już prawie dorosły! I nadal żadnej fajnej gry nie zrobiłem :c

Czasami mnie ciekawi co u was i u ludzi, którzy zeszli ze sceny. Wymienię tak trochę losowo nicki jakie pamiętam i które mi się rzucają w oczy:
Spoiler: (Otwórz)
To co u was?

[Obrazek: ufc6CmQ.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-16 03:03 przez cj2.)
22-02-16 03:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: Co u was?

cj2 napisał(a):CrasheR
Teraz CrashuR razz
Sam nie tworzę prawie nic od maja 2015. Na scenie (nie licząc Golden Forków) prawie się nie wypowiadam i w sumie jestem takim duchem. Wchodzę, poczytam, znikam. Bardziej zająłem się graniem w straszne mainstreamowe grrrrry, a mianowicie CS:GO, League of Legends i Warframe xd

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
22-02-16 17:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Ja jak zwykle mam dużo pomysłów w głowie, ale nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie. Obecnie tworzę trochę Cereus, chociaż jak na razie gra jest pusta. :lol2: Za to mam fajną wizję i jeżeli wyjdzie, to gra będzie ciekawa. smiles Dużo głowię się nad systemem walki, nie wiem czy zrobię bardziej typowy, czy oprę to na karciance czy czymś w tym stylu.

A tak to codziennie zaglądam na forum, ale mało ludzi się niestety wypowiada. smiles

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
22-02-16 17:30
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

Ja nie mam zamiaru za bardzo wypowiadać się o sobie w tym wątku ani o niczym innym tylko pozwolę sobie jedną rzecz co do sceny zauważyć. Ten temat ma już aż 2 odpowiedzi. Warto sobie zadać pytanie ile odpowiedzi zebrał by przez ten czas na gospodzie. Myślę że o wiele więcej. Więc UF to ciche pustkowie i samotnia paru stałych odwiedzających. Jeśli coś się dzieje to najpewniej na gospodzie niżeli na Ultimie chodź nie powiem, jak coś się dzieje to jest tu konkretna informacja. Przykre jest też to że rzadko pojawiają się nowe tematy. Przykro mi to powiedzieć ale to forum jest na wymarciu i jest mi z tym przykro bo lubię to miejsce. Administratorów również. Niestety Ci tutaj się w ogóle nie pojawiają a jak już to nie piszą nic a nic. Szkoda mi tego forum. Mam nadzieję że wyjdzie na prostą choć ta nadzieja coraz bardziej wygasa...

MARCUS :D
22-02-16 17:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

To forum przezylo juz swoje najlepsze lata. Wiekszosc stalych bywalcow zostawilo RMa, a sama administracja jakby olala sprawe. Zobaczcie chociazby temat w sprawe RM MV. UT tez dawno sie nie pojawilo i zapewne sie juz nie pojawi. Kiedys byly nawet pomysly, aby przekazac forum mlodszemu pokoleniu (pod okiem glownych adminow), ale to tez nie wypalilo. No, ale to nie temat o tym.

22-02-16 20:01
"Pomógł" przyznał(a):
cj2 Offline
*

Fajnie, że ktoś odpowiedział, szkoda, że tak mało osób :c
Fakt, ultima była kiedyś świetnym miejscem, obecnie może i faktycznie umiera. Dla mnie symbolem życia tego forum był shoutbox, który został chyba permanentnie wyłączony. Po siedzeniu na nim do 22 (ach, szalone czasy) i spojrzeniu rano, były już zupełnie nowe wiadomości. Szkoda, że to przeszłość.

Ja obecnie się przerzuciłem na Blendera, niby tam się uczę programować w szkole, może kiedyś jakąś grę 3D zrobię. Też dużo czasu teraz poświęcam grając, od roku aktywnie gram w LoLa, często w Cities: Skylines oraz CiVa i ostatnio ukończyłem XCOMa 2 (wszystkie te gry polecam, może lola trochę mniej z uwagi na społeczność). Strzelanki kiedyś były moim ulubionym gatunkiem (chyba dobiłem do 700 godzin w CoD: MW3 i z 240 w CS: GO), ale stwierdziłem, że w CSa jestem za słaby, a CoDy są coraz gorsze :c

25-02-16 21:29
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

cj2 napisał(a):Dla mnie symbolem życia tego forum był shoutbox, który został chyba permanentnie wyłączony.

Aktualnie shoutbox jest ukryty i widzą go tylko wybrani. ;p

25-02-16 22:46
"Pomógł" przyznał(a):
cj2 Offline
*

Teraz się źle czuję, bo nie jestem wybrany i admini mnie nie lubią :c
Halo, ja tu miałem 70% na starej ultimie >:I
Halo, ja jestem jednym z piewszych członków tego forum >:I
Jestem ogólnie oburzony

26-02-16 09:25
"Pomógł" przyznał(a):
PaC Offline
*

Liczba postów: 34

Do ultimy dołączyłem dokładnie Nie 04 Kwi, 2010 13:55, tak mówi stare forum. Miałem wtedy 12 lat i robiłem gre o politykach i arabach, rpg makera pokazał mi brat, a ja jedyne co potrafiłem tam zrobić to mape 100x100 zapełnioną trawą. Teraz jestem jakieś dwa tygodnie po osiemnastce, dalej nie skończyłem żadnej gry, a zacząłem chyba z milion, myśle, że w miare ogarniam rpg makera i to dzięki Ultimie.
Co do tego, że forum wymarło, w połowie się zgadzam, w drugiej połowie sądzę, że po prostu spadło zainteresowanie RMem, zabrakło starych wyjadaczy, nie przychodzą nowi forumowicze.
Na gospodzie też nie ma super aktywności, poza newsami, na forum nowy post pojawia się średnio co dwa/trzy dni.
CrashuR napisał(a):To forum przezylo juz swoje najlepsze lata.
Bardzo dobrze ujęte.

Aktualny tajny projekt:
Spoiler: (Otwórz)
26-02-16 10:06
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

cj2 napisał(a):Teraz się źle czuję, bo nie jestem wybrany i admini mnie nie lubią :c
Nie martw się. Ja jak i innych stałych bywalców (jeszcze ze starej ultimy) też nie mamy dostępu. razz

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-16 15:59 przez Crashykk.)
26-02-16 15:59
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS