Co zabija wyobraźnie twórców gier w rpgmaker ?
Aktualny czas: 28-04-26, 14:33 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Co zabija wyobraźnie twórców gier w rpgmaker ?
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Co zabija wyobraźnie twórców gier w rpgmaker ?

"X-Tech napisał(a):...autor gry wymyśla sam świetną opowieść, która niczym go nie ogranicza i może dać upust swoim fantazjom przedstawiając jakie tylko chce historie i jakie tylko chce postaci nie ograniczając się w nich w ogóle, za pomocą edytora map buduje jakie chce tylko lokacje i w dodatku może stworzyć na tym rozgrywkę jaką tylko chce - może też wymyślać swoje zasady na gry i zabierać graczy do światów, które wykreuje w swojej głowie, które będą żyć i się zmieniać wraz z fabułą jak autor tego zapragnie.
Chciałbym tylko zauważyć, że identyczny opis można wstawić pod Minecraftem. :lol2:
Autor mapy/opowieści może zmieniać ustawienia, tworzyć mapy edytorem, przedstawić historię...i mimo, że nie jest tak rozbudowany jak RPG Maker, nie czyni go syfem. smiles

Według mnie kreatywność rozwija wszystko - od grania w gry(w tym 3d), przez rysowanie i budowanie z klocków lego, do filmów i książek. No ale najwyraźniej tylko ja tak myślę... :roll:

Zabić wyobraźni się nie da. Są ludzie bez zbyt bujnej wyobraźni sami z siebie, ale raczej nic jej nie szkodzi. smiles
Trochę zbyt krytycznie do wszystkiego podchodzicie. Niemal każda nowa osoba tworząca w RPG Makerze zapewne marzy o zrobieniu czegoś wielkiego. (Jak Gothic, Wiedźmin, oraz inne gry których tak nie lubicie.) Nie ma w tym nic złego, że osoby które dopiero co odkryły program, mają na celu zrobienie czegoś równie fajnego. :boogie:
Nie twierdzicie przecież, że to niemożliwe w programie w którym(jak sami powiedzieliście) można zrobić wszystko? :roll:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-14 21:58 przez Yoroiookami.)
23-09-14 16:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Co zabija wyobraźnie twórców gier w rpgmaker ? - Yoroiookami - 23-09-14 16:22

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS