#CrasheR's Factory
Aktualny czas: 28-04-26, 23:22 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
#CrasheR's Factory
Elise Offline
*

Liczba postów: 3

RE: #CrasheR's Factory

Nie mam pojęcia, jak wygląda Twój znajomy, ale nieźle uchwyciłeś proporcje twarzy. Ogólnie to nie licząc paru szczegółów, odwaliłeś kawał dobrej roboty smiles
04-10-13 01:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Próba narysowania mojej dziewczyny, niestety nie za bardzo udana. Nadal nie potrafię rysować włosów XD
[Obrazek: 5Ivs2pc.jpg]

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
04-10-13 16:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): Rave
Crashykk Offline
*

Dodaje ryś, ktory narysowalem dosc szybko w wolnej chwili. Czas pracy około 30 minut.
[Obrazek: L3waOhy.jpg]

Oraz postać z anime Shingeki no Kyojin. Czas pracy około 4,5h.
[Obrazek: B5Fk40n.jpg]

05-10-13 02:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Cairax Offline
*

Liczba postów: 5

Jak moge Ci troszeczke pomoc to w tych wczesniejszych rysunkach wcale nie widac ze uzywales olowkow od 5h do 8B heh w sumie mozna to wszystko bylo narysowac hb dopiero w ostatnim portrecie tej mangowej postaci zarys wlosow jest czarny jakbys uzyl ktoregos np 6B teraz pomysl troche nad swiatlem na przykladzie ostatniego tylko rysunku zauważ ze wewnatrz kolnierza tez powinien chociaz z jednej strony tam gdzie swiatlo niedotrze bo raczej niepada z kazdej strony wiec ten najczarniejszy kolor powinien sie tam pojawic jak rowniesz kropki w nosie czy w malzowinach usznych popracuj ze swiatlem czesto efekt gumki daje bialy blask z ktorejs strony a ciemniej z tej drugiej czy z dolu bo najczesciej swiatlo pada z gory a twoja twarz jest jednolita z kazdej strony idealnie oswietlona !!

Za to nie potrafie pisac i moj post to slowotok bez przecinkow kropek hyhyh bylo to zdanie bardzo wielo zlozone przepraszam odrazu za taka profanacje naszego pieknego jezyka

ps zeby nie bylo ze nie wiem o czym mowie pare rysunkow zamiescilem na starym forum
http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=9869
09-10-13 20:30
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Dawno nic nie było, więc łapcie ryś, na którym widnieje koleżanka xD
[Obrazek: 5DQblXQ.jpg]

Tak, tak wiem. Ręka xd

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-13 20:05 przez Crashykk.)
12-11-13 20:04
Crashykk Offline
*

Kolejna praca, na starcie chcialbym przeprosic wszystkich fanow tej postaci, poniewaz wyszlo dosc slabo...
[Obrazek: r10CFfQ.jpg]

Wzorowalem sie na tym zdjeciu.
[Obrazek: TuZmtKK.jpg]

26-11-13 02:07
"Pomógł" przyznał(a):
PaC Offline
*

Liczba postów: 34

Podoba mi się :) Ale zwróce Ci uwage na coś, co mnie razi w oczy, mianowicie chodzi o... Uszy, tak uszy, popracuj nad ich kształtem, wielkością.
27-11-13 20:50
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

[Obrazek: 6cI08PH.jpg]

[Obrazek: david-tennant-as-the-doctor.jpg]

Niestety skan trochę zepsuł efekt, ale nie jest chyba najgorzej.

08-12-13 20:58
"Pomógł" przyznał(a):
Cairax Offline
*

Liczba postów: 5

kartka RE: #CrasheR's Factory

Myslalem CrasheR ze wzieles sobie do Siebie moje rady szkoda ze nie mogę się pobawić w pana od plastyki gdzie moglbym chwycić te twoje rysunki wziac ze dwa ołówki np. 6B i HB i jakas dobra gumeczke i w pare minut wyostrzyć twoje mdłe po prostu prace majac nadzieje ze rysunek robiony jest nie na zwykłym papierze od zeszytu czy bloku do rysowania dla dzieci ale najlepiej chociaż kartka z bloku technicznego taka wiesz grubsza i mega biała musi oczywiście lśnić po prostu. Proszę Cię na sam początek pomyśl nad tym co chcesz narysować a nie, rysujesz wszystko co tylko wpadnie pod ręke jeżeli przerysowujesz co jest oczywistoscia w twoim przypadku rozwoju warsztatu plastycznego…cdn
(hyhyhyh sorka sam jestem tylko zdziadziałym zmarnowanym talentem któremu nie chce się już nawet kreski narysować a ostatnie jako takie rzeczy na poziomie rysowałem pod koniec podstawówki bo z liceum plastycznego zrezygnowałem po zdanych obiecująco egzaminach które zawsze były wcześniej o miesiąc niż egzaminy do innych szkół. Byłem leniwy i nigdy nie lubiłem rysować czegos co było zadane rysowałem tylko kiedy mi się chciało i to co mi się akurat podobalo narysować zresztą jak większości ludzi na swiecie heheh wiec do tej szkoły nieposzedlem może i teraz zaluje straconego talentu który podobno mam ale oczywiście go nierozwinelem)
Jako ze TAG TEAM to moi przyjaciele odwiedzam to forum a ze niestety nie mam pojęcia o rpg makerach itp. Zaciekawily mnie tematy np. o rysowaniu
dosc już o mnie przepraszam za te bzdury nie na temat posta ale czulem się zoobowiazany wytlumaczyc Ci dlaczego chcialbym naprawdę Tobie coś sensownego doradzić bo masz chlopie zapał do rysowania którego ja niemiałem ale tez jesteś jak sądze samoukiem ja tez nigdy chyba nie miałem nauczyciela który by skupil moja uwagę nad tym co on chciałby mi przekazac i nauczyć mnie czegos zawsze miałem to w dupie tak jak pewnie ty masz w dupie co jakiś cairax tam wypisuje u CrasheRa w temacie!!
…cd aha wracając do tematu to chciałbym te twoje rysunki i nawet niepatrzac już na to zdjecie jednego czy drugiego kolesia dorysować bądź wymazac pare istotnych rzeczy.
I wtedy nie musiałbym pisać Tobie nic więcej od razu bys zalapal o co mi chodzi bez zbędnego gadania ale ze ja nie rysuje i nie mogę zrobić jak napisałem to tylko mogę ponarzekać hhmmm…
Ostatnio to pisałem Ci zebys w końcu udowodnil czym roznia się te olowki w ogole jaka skale od czerni do bieli można nimi osiagnac to możesz sobie chyba tylko wyobrazić ?!? nie najlepiej weź ten 8B i nabazgraj ile masz sily w lapie 5 razy po tym bloku a później 5 razy słabiej i następnym 4B olowkiem to samo a wlasciwie rob to na tych narysowanych facetach !!
Zaczne (i skończe..) od pierwszego kolesia zobacz na twoim rysunku źrenice sa najciemniejsza rzecza na twarzy i istotnie wydawac by się moglo ze tak powinno być w końcu każdy ma czarne, jednak spójrz na zdjecie źrenic nie widać bo koleś ma przymrużone oczy tak ze tylko cien tam pada oczywiście u ciebie cień pojawia się na ryunku tyle ze ty to traktujesz raczej jak kontur a cienie uzyskujesz jedynie rozmazaniem a po to sa wlasnie odcienie i te grubosci ołówków.
Na twarzy ze zdjęcia swiatlo pada bardziej z lewej strony i ladnie uwydatnia kosci policzkowe z jednej i z drugiej strony, jednak zupełnie inaczej swiatlo gra z cieniem po obu stronach twarzy. Twoja twarz jest jednak plaska jak naleśnik bo w ogole pominąłeś ten szczegol który wlasnie na zdjęciu najbardziej podkresla skad pada swiatlo nie widać tego na czole trochę mało na nosie (mowa ciągle o tym pierwszym zdjęciu) ale największe kontrasty sa miedzy dwoma policzkami czy jak to tam nazwac.
Dobra rozpisałem się jak na jeden raz wiec będę konczyl akurat w tym podanym przezemnie przykladzie nie poużywalbyś sobie tej czerni ale blask na nosie czy na policzku można osiagnac lekko zmazując gumka jakiś twardy slabo widoczny olowek który nadalby twarzy koloru bo ona przecież nie jest biala, dobra…
Proszę Cie rysuj dalej ale więcej od siebie ekspresji jak lubisz te kontury to daj nawet szalone wyjedziesz za linie jednym pociagnieciem reki ale będzie to miało wyraz i charakter a nie mdly bez swiatla i cienia rysunek…
Hyyhyh pozdrawiam ello do następnego
Ps
przepraszam za moja pisownie po prostu nie potrafie or5tografii nie mogę pisać z polskimi znakami bo mi się nie chce mam nadzieje ze jakos można zrozumieć co jest tu napisane .

A ciagle mi sie cos przypomina to edytuje cyt. CrasheRa "Oraz postać z anime Shingeki no Kyojin. Czas pracy około 4,5h." Mozesz mi odpowiedziec jakiego formatu jest ten rys. bo ten rys wyszedl Ci chyba najlepiej ale mangi nie porównujmy do prawdziwej osoby no nie?

Aha haha PaC zapomniałbym po tym pierwszym napisałeś o uszach to zobacz co zrobil na drugim rysunku z uchem kolegi które jawi mi sie jako najważniejszy punkt taka czarna dziura hyhyhyh
przepraszam CrasheR wybacz heheh
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-13 05:59 przez Cairax.)
09-12-13 05:34
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

[Obrazek: NKG69ig.jpg]

09-12-13 17:21
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS