Najdłużej. Najwięcej. Najczęściej - Gry.
Aktualny czas: 06-09-26, 02:43 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

To była dobra przygoda. Dziękujemy!
Po wielu wspólnych latach Ultima Forum przechodzi w tryb archiwalny.
Zostawiamy je tutaj takim, jakie stworzyliśmy je razem,
z tysiącami postów, projektów, porad, skryptów i wspomnień.
Dziękujemy każdemu, kto był częścią Ultimy.

Odpowiedz 
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Wszystkie gry bez wyjątków. Tylko gry, a nie gatunki gier.

Najdłużej:

1 Unreal. Grałem w to około 3 lata codziennie przynajmniej z pół godziny od momentu kupienia pca. Ukończyłem kilka razy całą grę i wiele modyfikacji, mappacków i innego badziewia stworzonego do tej gry.

2 Unreal Tournament. Gram w to do dziś od 2008 co kilka miesięcy wracam na długie sesje i gram przez kilka dni po godzinę/dwie.

3 System Shock 2 - Ukończyłem 4 razy. Za każdym razem gra zajmuje mi około 20 godzin. Przy dalszych graniach grałem na wyższych poziomach trudności i modyfikacjach zwiększających kilkakrotnie trudność. Do tego kilka modów fanowskich (mappacków)

Najwięcej razy ukończona:

1Streetfighter 2010 (NES) ponad 60 razy
2Ninja Gaiden 2 (NES) ponad 40 razy
3Megaman 3 (nes) ponad 30 razy

Najczęściej gram w:
Carnival Summer Recca (Nes)
Taurus Troper (PC)
CRIMSONLAND (PC)
Metroid (różne części na różne konsole)

Mario (różne części na różne konsole)
Ninja Gaiden (1,2,3 nes)
Street Fighter 2010 (nes)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-14 14:25 przez X-Tech.)
08-04-14 14:16
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Najdłużej. Najwięcej. Najczęściej - Gry.

Najdłużej:
Team Fortress 2
Gram już przynajmniej od trzech, czy czterech lat. Co jakiś czas 'odpoczywam', ale ogólnie uwielbiam grę za swój humor. Jedyny FPS który sprawia mi tyle radości. smiles

Ragnarok Online
Zdecydowanie moje ulubione MMORPG. Gram od kilku lat i nie ma rzeczy, których bym w tej grze nie lubił, prócz kilku błędów i lagów. :roll:
Gra ma bardzo oryginalne skille i klasy, nie wspominając już o niektórych potworach. Uwielbiam też niezwykle duży nacisk na statystyki, dzięki którym rozgrywka całkowicie się zmienia. Nie znoszę kilku szczegółów, ale ogólnie jest to jedna z najlepszych i najbardziej barwnych gier w jakie grałem.

Guild Wars 2
Kolejne świetne MMORPG które wyszło około dwóch lat temu. Gram mniej więcej od półtora roku i gra mi się coraz lepiej. Gra nie jest darmowa, ale płacisz raz i masz na całe życie...w przeciwieństwie do WoW'a :ehe:. Są update'y na bieżąco, zwykle co kilka tygodni. Dodawane są nowe stwory, nowe mapy, nowe pasywne skille itd. smiles Gra ma bardzo ciekawy system, bo część skilli przypisana jest do broni. Niektórzy twierdzą, że przez to gra ma mało opcji. Nie prawda. Pasywy w tej grze mają OGROMNY nacisk na rozgrywkę. Przykładem byłby pasyw który sprawia, że strzały przelatują przez przeciwników i ranią także tych z tyłu. :roll: Mimo, że gra obraca się głównie wokół PvP, ja najwięcej radochy miałem w PvE. mrgreen
Obecnie gra jest o 50% tańsza (powinna więc kosztować około 60-90zł, zależnie od sklepu), polecam więc kupić, bo naprawdę warto.

Najwięcej razy ukończona
Dishonored
Świetna gra. Zawiera elementy skradania się, rozwinięty system walki i pozwala na podejmowanie decyzji. W przeciwieństwie do większości gier, decyzje mają znaczenie na to jak rozwija się fabuła(głównie wątki poboczne). Grę przeszedłem cztery czy pięć razy. Za każdym razem znajduję nowe szczegóły - takie jak książki, listy, mini-misje które pominąłem czy nowe postaci. To pierwsza gra, w której miałem tak wiele opcji. Zdecydowanie polecam. :roll:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-14 18:49 przez Yoroiookami.)
08-04-14 18:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Hubertov Offline
*

Liczba postów: 86

Najdłużej:
HoMM III: SD (ulubiona), reszta rzadziej - od 2005 roku :) Dla mnie to absolutny i niedościgniony ideał gry. Produkcja kultowa, na zawsze zapisana na kartach historii.

Najwięcej:
HoMM III, HoMM V, Dawn of War, Knight and Merchants, Władca Pierścieni: Powrót Króla, Władca Pierścieni: Wojna na północy

Najwięcej razy ukończona:
Seria reksio :P
Przykładowa gra:
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=8333
Cała seria jest świetna, bo ma drugie dno (humor).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-14 19:13 przez Hubertov.)
08-04-14 19:10
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Ciekawe gry wymieniliście.
Team Fortress znam to była modyfikacja sieciowa do half-life 1 pamiętam jak graliśmy to na kafejce. Dopiero później to wydali jako osobna gra ze zmienioną grafiką. Nie grałem w nową wersję.

HOMM3. Nie grałem, a kolejny raz widzę dowody, że to świetna gra.

Dziwnie to zabrzmi, ale Reksio mnie zaintrygował. Hahaha.

W MMORPG nigdy nie grałem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-14 19:26 przez X-Tech.)
08-04-14 19:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Hubertov Offline
*

Liczba postów: 86

X-Tech napisał(a):Dziwnie to zabrzmi, ale Reksio mnie zaintrygował. Hahaha.
Dodam jeszcze, że nowsze części (czyli np. ta, którą wymieniłem), wbrew pozorom nie są dla dzieci :) Daje sobie głowę uciąć, że ośmiolatek nie załapie nawiązań do Sherlocka Holmesa, Rejsu (tego filmu), Star Wars, Chucka Norrisa i innych takich motywów z popkultury. Do tego rozgrywka jest bardzo przyjemna, a dialogi przemyślane i zabawne ;)
08-04-14 19:52
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

Do Chucka załapie na pewno, ale co do pozostałych to raczej masz rację.

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
08-04-14 21:44
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS