Czy chcielibyscie zmienic rpg maker'a na unity 3D ?
Aktualny czas: 28-04-26, 23:54 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Czy chcielibyscie zmienic rpg maker'a na unity 3D ?
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Czy chcielibyscie zmienic rpg maker'a na unity 3D ?

@Hubertov:

Nie ma czegoś takiego jak styl photoshopa...Rozmazane efektami graficzki wzorowane na anime i erze snesa są nadal japońskimi karykaturalnymi grafikami. Czyli, że jeśli ktoś poleci gimpem grafiki z makera vx to będzie styl gimpowy ? XDDD

Zademonstruj jakieś przykłady. Grafika z VX to grafika wzorowana na jrpgach z nesa i to, że ktoś zwiększy rozdzielczość i poleci ją efektami nie sprawia, że jest ona realistyczna.

To nie znaczy tyle, że ktoś kto będzie zapierdzielał pozostałe 95% bez talentu zrobi coś sensownego.
Dokładnie: Plastyk. Ja to napisałem. Bez zdolności rysunkowych to syzyfowa praca. Do niczego nie zaprowadzi.

@Rave: Jakie ty modele robisz ? Coś co dorównuje postaciom z half life ? A może dziwaczne zmutowane bryły posklejane ze sobą ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-14 18:41 przez X-Tech.)
12-04-14 18:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Hubertov Offline
*

Liczba postów: 86

X-Tech napisał(a):@Hubertov:
To nie znaczy tyle, że ktoś kto będzie zapierdzielał pozostałe 95% bez talentu zrobi coś sensownego.
Dokładnie: Plastyk. Ja to napisałem. Bez zdolności rysunkowych to syzyfowa praca. Do niczego nie zaprowadzi.

Czy umiesz choć trochę rysować? Albo czy znasz się trochę na grafice komputerowej? Nie mam na myśli jakichś tam dzieł sztuki, ale chociażby estetyczne rysunki/grafika.
12-04-14 19:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Nie tylko rysować, ale parę innych rzeczy potrafię. 2x dostałem się na studia z grafiki, które olałem, bo nie chciało mi się rysować. Nie wykluczone, że wrócę do rysowania. Parę lat temu rysowałem jak to niektórzy mówili - zajebiście.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-14 20:43 przez X-Tech.)
12-04-14 20:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

Tak, dorównujące modelom z HL2 i portala. Tak jak mówiłem, modelowanie itp. jest łatwe, najgorsze jest teksturowanie, a konkretnie UV Mapping.

To że ty nie potrafisz tego zrobić, nie znaczy że to jest trudne. Znaczy to jedynie tyle... że ty nie umiesz tego zrobić.

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
12-04-14 21:51
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(12-04-14 21:51)Rave napisał(a):  Tak, dorównujące modelom z HL2 i portala. Tak jak mówiłem, modelowanie itp. jest łatwe, najgorsze jest teksturowanie, a konkretnie UV Mapping.

To że ty nie potrafisz tego zrobić, nie znaczy że to jest trudne. Znaczy to jedynie tyle... że ty nie umiesz tego zrobić.

Pokaż jakiś model
12-04-14 23:16
"Pomógł" przyznał(a):
Hubertov Offline
*

Liczba postów: 86

Dawaj Rave, wrzucaj modele :)
14-04-14 20:54
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

RAVE, ale z ciebie MODEL xd
15-04-14 01:19
"Pomógł" przyznał(a):
Gorn5 Offline
*

Liczba postów: 141

Powiem to raz: dla mnie RPG Maker jest najlepszym programem na świecie do tworzenia gier RPG. I nigdy go nie porzucę. Jest bardzo łatwy w obsłudze, interesujący i co ważniejszy sprawia mi frajdę.

Tak jak powiedział X-tech: Jeśli nie przychodzą do głowy pomysły/rozwiązania to nie znak, żeby zmieniać program, ale czas zastanowić się czy nadajemy się do robienia gier.

Po za tym tworzenie gier w takich programach jak, np. Unity jest nie tyle uciążliwe ale bardzo męczące i denerwujące. Jeśli ktoś chce porzucić RM'a i przejść do Unity; proszę bardzo. Ale przed tym zastanówcie się ile to wam sprawi problemów.
15-04-14 12:50
"Pomógł" przyznał(a):
Megaeloelo Offline
*

Liczba postów: 22

Mi nic nie sprawia problemów [ no może oprócz teksturowania , bo modelowanie i skryptowanie ogarniam w 100% ] . A jeżeli ktoś nie umie to się nie nadaje . Proste .

I see you , but you're not me!
30-04-14 13:55
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(30-04-14 13:55)Megaeloelo napisał(a):  Mi nic nie sprawia problemów [ no może oprócz teksturowania , bo modelowanie i skryptowanie ogarniam w 100% ] . A jeżeli ktoś nie umie to się nie nadaje . Proste .

To pokaż jakieś gry, które stworzyłeś. Takich, którzy w makerze potrafią jedynie zacząć i się chwalić jest na pęczki, a takich, którzy mówią, że robią w unity itd. jest jeszcze więcej, ale gier nie widać ;P
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-14 17:16 przez X-Tech.)
30-04-14 17:16
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS