Pytanie do twórców gier 2
Aktualny czas: 10-09-24, 12:47 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] Pytanie do twórców gier 2
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

Pytanie do twórców gier 2

Elo,
Mam pytanko do twórców gier, a mianowicie jak przebiega wasza praca nad grą? Macie jakiś harmonogram? Ustalone dni? A może robicie tylko jak macie wenę?

Dawniej KacpiPL ;)
===========================
[Obrazek: IWRYpyK.jpg]
07-06-15 15:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
RGR7 Offline
*

Liczba postów: 42

RE: Pytanie do twórców gier 2

Raczej nie wyznaczam sobie terminów, bo to stresuje, a poza tym, jak się nie ma już na zrobienie czegoś czasu, nawet jeśli jest świetnym pomysłem, to się tego nie wprowadza i wtedy gra traci na wartości placz
Jeśli chodzi o harmonogram, to również takowego nie mam mrgreen
Ogólnie to wygląda tak: Mam pomysł. Zapisuje go gdzieś, najważniejsze szczegóły itd. Zastanawiam się w jakich lokacjach go przedstawić. Gdy już mam to wszystko (+to co muszę zrobić: itemy, chary, armor...) zaczynam tworzyć mapę. Gdy już ją mam, dodaję muzykę, pasującą do klimatu owej lokacji. Później dodaje szczególiki, zwierzęta, itemy leżące na podłodze, czasami nawet easter eggi i na koniec zdarzenia. Choćby i npca pytającego samego siebie "Co by dzisiaj ugotować?", byle by mapa ożyła. Po tym wszystkim, wracam do pomysłu i umiejscowuję go gdzieś. Całość dopełniają wrogowie w odpowiednich miejscach i to tyle.
Może nie jestem jakimś profesjonalnym twórcą, ale przynajmniej robię to co kocham i staram się to robić perfekcyjnie, w każdy detal wkładając serce.
07-06-15 15:49
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Temat b. skomplikowany.

Ogólnie staram się zawsze pracować regularnie. Główną fabułę montuję według planu, mam też listę rzeczy do wykonania w najbliższym czasie. Wena mi przychodzi w trakcie tworzenia. Ogólnie wystarczy zacząć, a samo pójdzie.

Terminy wyznaczam sobie czasami, jeśli robię duże produkcje.

Staram się też trzymać zasady, że im dłuższa gra tym więcej przygotowań i rozpisek.
07-06-15 15:53
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Nie wiem czemu ale cała ta wypowiedź wydaje mi się przesadnie... "osobista", jeżeli rozumiesz co mam na myśli. Bardzo dziwnie jest zadawać kierować tak ogólne pytania do zbiorowości użytkowników o__o

Brzmi bardziej jakbyś na chacie pisał niż na forum dyskusyjne, a przebieg prac to nie jest temat na dyskusję, bo albo jest albo go nie ma.

Kuźwa przez tę pogodę piszę jak ułomny x_x Lartarin oddaj mi edycję postów...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-15 15:54 przez Amelanduil.)
07-06-15 15:53
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Nie nie mam planów, ale czas najwyższy takowy zrobić.
I w ogóle wziąć się do roboty
07-06-15 18:41
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 510

Ja tam nie mam ustalonych dni. Jedynym projektem, dla którego ustaliłem datę pierwszego wydania, jest "Miasteczko Nowoczesne 5", ale to z powodu jednego z bohaterów tej gry, dla którego ma ona być "prezentem urodzinowym". Zwykle terminów nie ustalam z góry. Grę wydaję dopiero, jak już ukończę nad nią prace. Ile czasu zajmie mi wydanie projektu, zależy od tego, jak długo w ciągu dnia zechcę nad nim siedzieć.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
08-06-15 14:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS