Dobrze, żeś to sobie rozpisał, ale 2k3 i 2k pod względem szybkości działania to to samo.
VX ACE natomiast faktycznie mix i 2k3 i XP (prawie) dodam, że bez problemu można wyświetlać elementy z XP w VX ACE co jest akurat git. Lubię w sumie VX ACE to dobry maker, ale ma edytor map, który jest inny od wszystkich rmów.
Z XP mam mało doświadczenia. Po premierze jedynie trochę z nim popróbowałem działać i na tym się skończyło. XP faktycznie może być niezły. Z pewnością wyszły jakieś ulepszenia do niego od premiery.
(27-09-14 15:48)Deuce napisał(a): X-Tech ja podejmę twoje wyzwanie odnośnie ukończenia gry w XP, własne skrypty, grafika i dźwięki nic z internetu, jeżeli podołam to przyznasz że XP nie jest wcale gorszy od 2k?
Przy wyborze zastanów się jaką grę robisz i porównaj to z możliwościami programów.
Jeśli zrobisz sam gierkę, która jest spoko to przyznam. Zrób jakąkolwiek gierkę. Łap skilla. Pierwsza gra nie musi być najlepsza. Grafy możesz se używać znalezione w necie tak jak muzykę, bo przecież w grafikę i muzykę się nie pogra, ale już np: w takie mechaniki już tak i bez dźwięku i nie raz bez grafiki. Zresztą róbcie sobie jak chcecie te gry ja tylko piszę, żeby tworzyć własną mechanikę i elementy, aby kreatywność rozwijać proste, bo tak naprawdę czy gra się w coś nowego kiedy odpala się grę, w której rozgrywka to ten sam abs, którego używała inna osoba ? Chyba nie bardzo, ale w sumie warto kombinować. Nigdy nic nie wiadomo.