@Deuce:
http://rpgmaker.net/games/2128/
Za 8bit quest, które zrobiłem w jakieś 2 tygodnie dostałem ocenę 8/10 na rpgmaker.net w recenzji, a na Gońcu 5/5 - a więc po co tu serwujesz kłamstwa po raz kolejny ? To jedyna gra, którą zrobiłem dla for. Reszta to wyjęte z szuflady po latach gry, które zrobiłem dla siebie jeszcze nim miałem dostęp do neta z porąbanych tapet do windowsa i różnych grafik porobionych w chara exe - gry które fabularnie i klimatycznie mimo wszystko zjadają 99% tego co produkuje się na forach pod publikę w nowych rm - to śmieszne, że gry, które zrobiłem dla siebie około 2005 roku wyciągniete z szuflady są po prostu lepsze od tego co w większości wychodzi.
Pamiętajcie - to gry zrobione dla siebie - które nie miały nigdy zostać nikomu pokazane - wyjąłem je z szuflady w kryzysie sceny - każdą zrobiłem w jakieś 2-3 tygodnie, a i tak klimatem wciągają każdego kto w nie pograł. Każdy system i skrypt zrobiłem sam bez żadnego helpa w necie - wszystko wymyśliłem od zera - łącznie z ABS do Bunt Maszyn - bossami - potworami, grafikami i systemem wykrywania i innymi minigrami do Terminal i innymi pomysłami. W Szajbie natomiast sam zrobiłem wiele minigier - platformowe, wyścigowe itd. oraz mnóstwo zagadek i porąbanych akcji - dostałem nawet od fanów fan arty graficzne na temat Szajby.
http://rpgmaker.pl/?co=gry&typ=rev&id=buntmaszyn
http://rpgmaker.pl/?co=gry&typ=rev&id=terminal
fragment recki samego REPTILE:
"Terminal jest kolejnym projektem, dzięki któremu mogę z czystym sumieniem stwierdzić: projekty z RPG Makera 2003 wypadają znacznie lepiej niżeli te z XP czy VX (mimo iż mają większe możliwości), jeżeli to pomoże w tworzeniu lepszych projektów w tych wersjach, to możecie te zdanie śmiało odebrać jako atak, bo jest prawdziwe. Nie ma skryptu ruby na rozrywkę jak i klimat gry. Tutaj przed sobą mamy naprawdę prosty projekt. Kilka nowych zasobów, oryginalny pomysł, kilka przełączników, ładnie posklejać (tak by dało się grać), i jest dobrze. Nie super, ale dobrze. Nie trzeba dużo wymyślać, lać wody względem fabuły, kto co, gdzie, jak i inne jakieś filozoficzne niepotrzebne zagadnienia, aby ukazać wielkość projektu. Dla oddania się dobrej rozrywce, polecam ten projekcik. W końcu coś w miarę normalnego można zagrać. "
p.s. to też z szuflady patrzcie jaka ocena w Gońcu
http://www.goniecrm.pl/recenzje/szajba.html
Co do gier to ja samych gierek for my self zrobiłem około 30 z czego tylko jakieś 3-4 wrzucałem na fora. W tym jedną zrobiłem dla for i dostałem za nią prawie max notę w dwóch recenzjach, a ty jesteś nobem, który nie potrafi nic. Poza tym mam wystartowanych około 20 projektów, które są skierowane do for i mają wysoki poziom.
Nie boli - boli, że w nowych powstaje sam crap , a w dodatk noob uczy nooba cisnąc mu kity. Nie wie nic o programowaniu o tworzeniu skryptów na zdarzeniach, pisaniu w RGSS itd.. ogólnie tworzeniu, a zgrywa eksperta wciskając co gorsza kity nowym. Gratuluje czytania ze zrozumieniem innego tematu, w którym nawet pisałeś, że grafa w XP jest 8 bitowa XD
Znajdź sobie inne zajęcie niż spamowanie na forach o rmie, wyjdź z domu, znajdź sobie szkołę, bo sądząc, że jesteś tu za dnia to nie zdałeś mając tyle lat ile masz lub uciekłeś z szkoły, a pisząc głupoty i nie grając w gry rm i nie tworząc twoja sytuacja wygląda naprawdę marnie, bo ja zaglądam na fora z zainteresowania grami w rmie, a nie wciskania kitu, który nie ma związku z prawdą początkującym.
Otwieranie Ultimy przez ostatnie 3 tygodnie parę razy dziennie nie świadczy, że siedzę cały czas przed kompem, a nawet gdybym to robił to nie wciskam kitów początkującym nie znając faktów tak jak ty to robisz na tym forum. JA mogę jedynie współczuć, że ty siedzisz cały czas na forach o rmie pomimo braku zainteresowania grami powstającymi w tym programie.
Ogólnie ja już powoli kończę pisanie na tym forum pozostanę przy publikacji gierek i może komentowaniu gier innych - rada dla nowych nie słuchajcie i nie czytajcie noobów lepiej się zastanówcie czy coś potrafią w rmie nim weźmiecie ich rady pod uwagę (sprawdźcie jakie gry zrobili w rmie) , bo brak tej wiedzy was może zgubić.