Wybór wersji RPG Makera
Aktualny czas: 20-06-25, 23:48 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[Dowolny] Wybór wersji RPG Makera
Deuce Offline
*

Liczba postów: 312

RE: Wybór wersji RPG Makera

Noob X-Tech nie wyżyty znawca rma z lat 90, wielki pan od siedmiu boleści, wydałeś dwie marne gierki z wyglądem starych nesówek i uważasz się za bóg wie kogo.
Boli cię to że nikt nie chce robić w przestarzałym rmie to obrażasz RGSS i nowsze programy.
Znajdź pracę, wyjdź z domu albo zrób cokolwiek innego poza siedzeniem na ultimie, dzięki twoim kitom o RGSS na pewno wiele osób zachęci się do rma.
Ile ty masz lat że masz tyle czasu na siedzenie przed kompem?

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-14 13:52 przez Deuce.)
27-09-14 13:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Altan Offline
*

Liczba postów: 88

X-Tech
Pozwolisz kiedyś komuś wygłosić jego zdania na dany temat? ;__;

Nudzi mi się... ;__;
27-09-14 14:01
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

@Deuce:

http://rpgmaker.net/games/2128/

Za 8bit quest, które zrobiłem w jakieś 2 tygodnie dostałem ocenę 8/10 na rpgmaker.net w recenzji, a na Gońcu 5/5 - a więc po co tu serwujesz kłamstwa po raz kolejny ? To jedyna gra, którą zrobiłem dla for. Reszta to wyjęte z szuflady po latach gry, które zrobiłem dla siebie jeszcze nim miałem dostęp do neta z porąbanych tapet do windowsa i różnych grafik porobionych w chara exe - gry które fabularnie i klimatycznie mimo wszystko zjadają 99% tego co produkuje się na forach pod publikę w nowych rm - to śmieszne, że gry, które zrobiłem dla siebie około 2005 roku wyciągniete z szuflady są po prostu lepsze od tego co w większości wychodzi.

Pamiętajcie - to gry zrobione dla siebie - które nie miały nigdy zostać nikomu pokazane - wyjąłem je z szuflady w kryzysie sceny - każdą zrobiłem w jakieś 2-3 tygodnie, a i tak klimatem wciągają każdego kto w nie pograł. Każdy system i skrypt zrobiłem sam bez żadnego helpa w necie - wszystko wymyśliłem od zera - łącznie z ABS do Bunt Maszyn - bossami - potworami, grafikami i systemem wykrywania i innymi minigrami do Terminal i innymi pomysłami. W Szajbie natomiast sam zrobiłem wiele minigier - platformowe, wyścigowe itd. oraz mnóstwo zagadek i porąbanych akcji - dostałem nawet od fanów fan arty graficzne na temat Szajby.

http://rpgmaker.pl/?co=gry&typ=rev&id=buntmaszyn

http://rpgmaker.pl/?co=gry&typ=rev&id=terminal

fragment recki samego REPTILE:

"Terminal jest kolejnym projektem, dzięki któremu mogę z czystym sumieniem stwierdzić: projekty z RPG Makera 2003 wypadają znacznie lepiej niżeli te z XP czy VX (mimo iż mają większe możliwości), jeżeli to pomoże w tworzeniu lepszych projektów w tych wersjach, to możecie te zdanie śmiało odebrać jako atak, bo jest prawdziwe. Nie ma skryptu ruby na rozrywkę jak i klimat gry. Tutaj przed sobą mamy naprawdę prosty projekt. Kilka nowych zasobów, oryginalny pomysł, kilka przełączników, ładnie posklejać (tak by dało się grać), i jest dobrze. Nie super, ale dobrze. Nie trzeba dużo wymyślać, lać wody względem fabuły, kto co, gdzie, jak i inne jakieś filozoficzne niepotrzebne zagadnienia, aby ukazać wielkość projektu. Dla oddania się dobrej rozrywce, polecam ten projekcik. W końcu coś w miarę normalnego można zagrać. "

p.s. to też z szuflady patrzcie jaka ocena w Gońcu

http://www.goniecrm.pl/recenzje/szajba.html

Co do gier to ja samych gierek for my self zrobiłem około 30 z czego tylko jakieś 3-4 wrzucałem na fora. W tym jedną zrobiłem dla for i dostałem za nią prawie max notę w dwóch recenzjach, a ty jesteś nobem, który nie potrafi nic. Poza tym mam wystartowanych około 20 projektów, które są skierowane do for i mają wysoki poziom.

Nie boli - boli, że w nowych powstaje sam crap , a w dodatk noob uczy nooba cisnąc mu kity. Nie wie nic o programowaniu o tworzeniu skryptów na zdarzeniach, pisaniu w RGSS itd.. ogólnie tworzeniu, a zgrywa eksperta wciskając co gorsza kity nowym. Gratuluje czytania ze zrozumieniem innego tematu, w którym nawet pisałeś, że grafa w XP jest 8 bitowa XD

Znajdź sobie inne zajęcie niż spamowanie na forach o rmie, wyjdź z domu, znajdź sobie szkołę, bo sądząc, że jesteś tu za dnia to nie zdałeś mając tyle lat ile masz lub uciekłeś z szkoły, a pisząc głupoty i nie grając w gry rm i nie tworząc twoja sytuacja wygląda naprawdę marnie, bo ja zaglądam na fora z zainteresowania grami w rmie, a nie wciskania kitu, który nie ma związku z prawdą początkującym.

Otwieranie Ultimy przez ostatnie 3 tygodnie parę razy dziennie nie świadczy, że siedzę cały czas przed kompem, a nawet gdybym to robił to nie wciskam kitów początkującym nie znając faktów tak jak ty to robisz na tym forum. JA mogę jedynie współczuć, że ty siedzisz cały czas na forach o rmie pomimo braku zainteresowania grami powstającymi w tym programie.

Ogólnie ja już powoli kończę pisanie na tym forum pozostanę przy publikacji gierek i może komentowaniu gier innych - rada dla nowych nie słuchajcie i nie czytajcie noobów lepiej się zastanówcie czy coś potrafią w rmie nim weźmiecie ich rady pod uwagę (sprawdźcie jakie gry zrobili w rmie) , bo brak tej wiedzy was może zgubić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-14 14:38 przez X-Tech.)
27-09-14 14:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Deuce Offline
*

Liczba postów: 312

Dla twojej wiadomości, uczęszczam do 2 klasy technikum informatycznego, no ale ty zawsze wiesz co ja robię a czego nie.
To ty trujesz ludziom jaki to 2k jest wspaniały a reszta ssie.
Nigdy nie dopuszczasz myśli że ktoś może sądzić inaczej niż ty, dlatego zawsze dodasz swoje 3 grosze, wyciągając z kontekstu i interpretujesz jak ci się podoba to co ktoś pisze.

Grałem i gram w gry robione na RM no ale ty przecież widzisz co ja robię.

Twoje uprzedzenia:
-3D syf
-XP syf
-zapis syf
Co tam jeszcze sobie ubzdurasz i zaczniesz wciskać swoje poglądy innym, masz jakieś problemy?
traumy?

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-14 14:50 przez Deuce.)
27-09-14 14:46
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

LOL, uderz w stół a nożyce się odezwą. Jedno zdanie Deuce, a X-tech pisze ścianę tekstu broniąc swoje gry xP

http://www.theasgun.blogspot.com
27-09-14 14:54
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Ja nie lubie wymyślanych kłamstw.
Nie VX ACE to nie syf, XP ujdzie jeśli ktoś umie i wydaje na nim gry omija jego zabugowane i bezsensowne zdarzenia - bezsensem są gry na mechanicznych gotowcach i nooboki, które robią na tym gry. To już moje gry ze szuflady na własnych systemach są o wiele lepsze, a te które robię pod fora niszczą. Póki co pod fora zrobiłem jedną grę i nawet jak na zręcznościówkę 2-d zrobioną w 2 tyg. ze sklepem i elementem rpg - dość prostą i tak niszczy te wszystkie noobskie ruby zlepki gotowców udające Wiedźminy itp. Wkurzyliście mnie. Od teraz przechodzę do działania robię gry. Może będą zapowiedzi nowych, które zrobię dla kogoś więcej niż siebie. Lepiej się weźcie za rma.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-14 15:16 przez X-Tech.)
27-09-14 15:10
"Pomógł" przyznał(a):
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

XP sie nie buguje ja mam projekcik gdzie jest z 20 zdarzeń 10 typowych i wdodatku 10skryptów a chodzi płynnie jak zawsze

Dawniej KacpiPL ;)
===========================
[Obrazek: IWRYpyK.jpg]
27-09-14 15:15
"Pomógł" przyznał(a):
Setharin Offline
*

Liczba postów: 16

Jejku! Ja teraz nie wiem którą wersje wziąść :(
27-09-14 15:28
"Pomógł" przyznał(a):
Altan Offline
*

Liczba postów: 88

Wybór należy do ciebie. Tra było się domyślić że forum dzieli się na zwolenników 2k3/2k, xp oraz Vx/ace xD

Nudzi mi się... ;__;
27-09-14 15:30
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

@Kacpi:
JAK UKOŃCZYSZ własną grę, której nie zrobisz z gotowców w Ruby to ci uwierzę.
W 2k3 na jednej mapie gigantycznej można mieć ze 150 zdarzeń i nie laguje.
Na kompie z 1 rdzeniem - który tak obsłużył 2K3 XP laguje przy kilkunastu pustych zdarzeniach na małej mapie...a dwa równolegle na mapie które do siebie się odnoszą totalnie rujnują płynność i gra totalnie skacze.
XP laguje - wiadomo, że będzie ciut lepiej chodzić jak masz procesor z wieloma rdzeniami...ale to nic nie zmienia. Zdarzenia są popsute i każdy kto używał różnych rm dobrze o tym wie. Ja sam miałem zostać przy XP, ale zdarzenia są popsute i zrezygnowałem, bo nie dało się zrobić normalnie ABSA na eventach, a ja nie miałem zamiaru składać gotowców, aby mijać obsługę zdarzeń - tylko tworzyć swoją grę - olałem XP.

@Autor tematu: Jak chcesz robić szalone i humorystyczne i abstrakcyjne gry w stylu 8bitowych na nesa to bierz VX ACE on jest najlepszy do jrpgów w stylu 8bit z humorem i energią.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-14 15:33 przez X-Tech.)
27-09-14 15:31
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS