Gra scenowa oczami Viuu (no niemożliwe :O)
Aktualny czas: 28-04-26, 21:27 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Witam wszystkich.
Wiem, że prawdopodobnie nikt na tej stronie za mną nie przepada (co poniektórzy pewnie nawet nienawidzą), jednak chciałbym zrobić coś, co może wam się spodobać.
W sumie... to tylko takie przypuszczenie - to, że kilku osobom się ten pomysł spodobał nie znaczy, że wszyscy będą bić brawo.
W każdym razie do rzeczy.

Myślę sobie od jakiegoś czasu o zrobieniu scenówki, ale nie takiej typowej "śmiesznej" i niskiej jakościowo jak to niektóre mają w zwyczaju.
Dokładniej chodzi mi o grę w stylu "arenówki" - czyli czegoś w rodzaju bijatyki, ale w systemie walki rpg'owym (dokładniej active time, w końcu dynamika musi być).
Byłaby to gra w całości skupiona na walkach i fabule (o tym zaraz), mechanika walki byłaby naprawdę staranne zrobiona tak, aby (mam nadzieję) nie nudziła.

Jak napisałem chciałbym także wprowadzić do gry Story Mode pokazujący fabułę.
I dziś pomyślałem chwilę nad tym i wpadłem na pomysł.
Napisać fabułę w całości opartą na historii sceny i pokazać:
- sprzeczki między forami jako wojny
- sprzeczki między użytkownikami jako walki
- relacje między użytkownikami
- odejścia ze sceny jako śmierci
... no i wiele więcej.

Wszystko chciałbym ubrać w dość poważny ton (oczywiście nie chcę robić tego jako coś przytłaczającego powodującego chęci samobójcze u ludzi, więc trochę humoru też by się znalazło).

Po opisaniu co mi po łbie łazi, chciałbym was o coś zapytać.
Czy są tu jakieś osoby które mogłyby opisać w chronologicznej kolejności, oraz pomóc to ogarnąć? Ja na szczęście/niestety nie jestem od początku na scenie, więc nie mam pojęcia o ogromnej ilości wydarzeń.
Jestem tu dopiero od jakoś 2007/2008? Coś ok. tego. Aktywny zaś zacząłem być dopiero w 2011 roku jakoś.

Zaznaczam od razu, że dobrze by było rozpisać te wydarzenia pomijając te pomniejsze i mniej znaczące. Wiecie, robienie gry z całego życia sceny byłoby dość sporą ilością pracy, wieć dobrych kilka lat by na to zleciało. Z częściami tej gry byśmy pewnie FF-y wyprzedzili.
A także jeśli chodzi o postacie grywalne w tej grze - skupilibyśmy się na tych najważniejszych postaciach raczej. Te mniej ważne można zrobić jako niegrywalne postacie cutscenkowe oraz jako przeciwników lub po prostu wgl ich nie wrzucać do tego.

Prócz tego potrzebny jest jeszcze grafik, który byłby w stanie zrobić animowane battlersy w stylu tego? Nooo... to chyba najlepszy przykład. Właściwie jest to najważniejsza rzecz... czy jest tutaj ktoś kto by mógł sobie z tym poradzić?

Jeśli zaś chodzi o to, czy rzeczywiście ta gra by powstała.
Powiem tylko, że jeśli ktoś by to dał radę dobrze rozpisać i znalazł by się ten grafik, to wtedy byłaby już szansa wielkości 99%.
Gdzie ten jeden procent się podział? Cóż... nigdy nie wiadomo co może się stać.

Także... co myślicie o tym? Czy jest tu ktoś kto mógłby mi pomóc?
Czekam na odpowiedzi.

Viuu pozdrawia.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
05-06-14 20:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Gra scenowa oczami Viuu (no niemożliwe :O)

Zobacz na przykładzie powyżej jak wygląda poziom wiedzy na ten temat...na tym sajcie xd

Na sensowne odpowiedzi licz na gospodzie i na czacie twierdzy rpgmakera. Dostałeś w jeden dzień zalew odpowiedzi...Tutaj nic.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-14 14:31 przez X-Tech.)
10-06-14 10:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS