Mateusz SSJ8

Liczba postów: 511

|
RE: Gry RPG Maker z obsługą pada
@X-Tech
Że też jeszcze cię stąd nie zbanowali za posiadanie dwóch kont ("Czytaj Noł Fejs" i "X-Tech")
@Pokuta
Na pewno NIE graj w "Z Archiwum Tsukuru". Możliwość jednoczesnego obsługiwania padem większej liczby opcji pojawiła się dopiero w RPG Makerze XP, a ta gra została zrobiona w starszym. O ile gamepadem da się tam walczyć, to jednak zmiana ataku jest już niemożliwa. Preki ułożył algorytmy właśnie pod klawiaturę.
"Spamthirowy czołg" też odradzam. Nie wiem, jak Sojita zrobił algorytmy na zmianę amunicji, ale możliwe, że na gamepada to też jest niegrywalne. Tym bardziej, że to również zostało zrobione w starszym RPG Makerze, niż XP.
A jeśli nie straszny jest ci limit możliwości leczenia się, możesz spróbować "Mikan - wojownicza księżniczka" (nie wiem, czy znajdziesz, bo było na Zamthirze, a ta strona obecnie już nie istnieje).
Z mojego RPG Makera (spoza moich produkcji) mogę śmiało polecić ci "Green Levithan" dołączony do twierdzówki.
Jeśli chcesz zagrać w coś z RPG Makera VX (nie Ace), dobrym pomysłem byłoby uruchomienie "Green Levithan" dołączonego właśnie do tego programu.
Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-14 12:17 przez Mateusz SSJ8.)
|
|
| 06-11-14 12:16 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |