Wady
Aktualny czas: 28-04-26, 22:04 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Wady
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

RE: Wady

Ja mam złą fazę wstępną do tworzenia zamiast stworzyć fabułę tworzę różne systemy, questy itp. urozmaicające gre. No i zajmuje się za dużo sklejką tilesetów i zbieraniu materiałów do gry które się ze sobą nie łączą i większość wywalam.
Ach, no i mam za dużo pomysłów projektów (czyt. lekki zarys fabuły) w głowie.
No i boję się użyć wymyślonej przeze mnie fabuły (jednej) bo jest zbyt pokręcona (ale według mnie fajna) no i boje się że to będzie zmarnowany potencjał dlatego wolę wydać parę innych projektów by ulepszyć moje zdolności w RM
No i ostatnie zmiany wersji RPG Makera (teraz jestem znowu w XP)
08-05-14 16:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

(08-05-14 16:57)Adrapnikram napisał(a):  Ja mam złą fazę wstępną do tworzenia zamiast stworzyć fabułę tworzę różne systemy, questy itp. urozmaicające gre. No i zajmuje się za dużo sklejką tilesetów i zbieraniu materiałów do gry które się ze sobą nie łączą i większość wywalam.

Pod tym i ja też mogę się podpisać :/

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
08-05-14 21:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ralfek Offline
*

Liczba postów: 46

Ja nie umiem tworzyć porządnych klimatycznych dialogów, po prostu jakoś słowa mi się
nie sklejają.
Na szczęście znalazłem alternatywny wydaje mi się "oryginalny" sposób na mój problem
Rozmowa z NPC sprowadza się tylko do potwierdzenia QESTA.
Za to w moim autorskim dzienniku zadań zrobionym na skrypcie całkowicie opisuję,
fabułę,cele,a także w każdym zadaniu jest krótki wpis co o nim sądzi nasz bohater.
Sprawia to że nasz bohater nie jest bez płci i wnosi coś do gry.
Jest nawet możliwość że jeżeli QEST nie będzie się podobał nasze mu protagoniście to
go nie wykona albo zabije zleceniodawce jeżeli będzie to naprawdę zły QEST.
09-05-14 21:11
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Liczba postów: 101

ralfek napisał(a):Ja nie umiem tworzyć porządnych klimatycznych dialogów, po prostu jakoś słowa mi się
nie sklejają.
Na szczęście znalazłem alternatywny wydaje mi się "oryginalny" sposób na mój problem
Rozmowa z NPC sprowadza się tylko do potwierdzenia QESTA.
Za to w moim autorskim dzienniku zadań zrobionym na skrypcie całkowicie opisuję,
fabułę,cele,a także w każdym zadaniu jest krótki wpis co o nim sądzi nasz bohater.
Sprawia to że nasz bohater nie jest bez płci i wnosi coś do gry.
Jest nawet możliwość że jeżeli QEST nie będzie się podobał nasze mu protagoniście to
go nie wykona albo zabije zleceniodawce jeżeli będzie to naprawdę zły QEST.

Według mnie powinieneś jednak opanować jakieś dialogi, gdyż są to często małe rzeczy, a ja sam takie smaczki w grach uwielbiam :) Może nawet napiszę poradnik jak pisać dialogi na poziomie :3 Pożyjemy, zobaczymy...
09-05-14 21:16
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

Dokładnie - dialogi nadają jako taki kształt projektom.

PS.
Takiego tutka chyba jeszcze nie widziałem XD

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
10-05-14 13:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

Brak cierpliwości do robienia grafik.
Kto grał w "Miasteczko Nowoczesne 1", mógł zobaczyć brak cieni. Obecnie już daję, ale to więcej pracy, niż poprzednio.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
20-05-14 20:55
"Pomógł" przyznał(a):
Yotta Offline
*

Liczba postów: 156

Brak inspiracji. Zazwyczaj jest tak:
-mam zamysł
-zaczynam tworzyć
-kończę przez brak pomysłów

Kto pyta, nie błądzi. Kto nie błądzi, ten znajdzie drogę. Kto znajdzie drogę, ten odnajdzie własne szczęście.
Spoiler: (Otwórz)
21-07-14 17:02
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS