Skyrim
Aktualny czas: 28-04-26, 23:27 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Skyrim
Nokachi Offline
*

Liczba postów: 59

Skyrim

Dobry wieczór Forumowiczxe ;) Zapewne niejeden z Was grał/a w TES V: Skyrim. Jako, że niedługo będę miał nową maszynę, zyskam możliwość zwiedzenia prowincji Skyrim na własnej klawiaturze i myszce. Dzisiaj u kolegi postanowiłem coś przetestować. Miał on zainstalowaną grę, więc bez namysłu ją odpaliłem. Przy tworzeniu postaci pokusiłem się o leśnego elfa, którego chciałem wyspecjalizować w ciężkim pancerzu, tarczy i magii ze szkoły Destrukcji (czyli moja niezdrowa warjacja na temat maga bojowego: płytówka, w prawej łapce tarcza a w lewej hokus-pokus). Kiedy dochapałem się już do pierwszej tarczy i fajerwerka postanowiłem przetestować go w praniu. I co? I nic, bo magię na siłę wpycha mi w lewą dłoń a tarczę w ogóle nie mogę przypisać do konkretnej rączki bo automatycznie ląduje w tej trzymajce co rzyganie ogniem. Czy w takim razie ja coś robię źle, czy to jakiś błąd, czy w trakcie rozgrywki będę mógł chapnąć jakiegoś perka co to pozwoli mi zostać moją wymażoną postacią?

[Obrazek: mj1v.png]
12-07-14 23:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
arturd Offline
*

Liczba postów: 44

RE: Skyrim

Na myszcze masz Lewy i prawy przycisk myszy (LPM i PPM) za pomocą których 'wkładasz' w ręce broń, magię itd. tylko że w Skyrimie to LPM odpowiada za przydzielanie ekwipunku do prawej dłoni a PPM do lewej dłoni, na początku zawsze się myli ale potem idzie przywyknąć.
12-07-14 23:53
"Pomógł" przyznał(a):
Nokachi Offline
*

Liczba postów: 59

no to ja mam tak, że jak naciskam na zaklęciu prawym to przypisuje jako "L" a jak klikam lewym to przypisuje jako "L" i nieważne jakie cuda wyczyniam nie mogę mojemu elfowi naraz wcisnąć ognia i tarczy w łapska :/

[Obrazek: mj1v.png]
13-07-14 01:08
"Pomógł" przyznał(a):
arturd Offline
*

Liczba postów: 44

Zacytuje ze skyrimowego forum pomocy:
Cytat: tarcza od razu domyślnie jest przypisana do lewej ręki.
Proponuję: dodać czar do dwóch rąk, i dopiero klikając PPM umieścić tarczę w lewej ręce. Jak to nie pomoże to napisz na jakimś polskim/ angielskim forum pomocy to może ci pomogą lepiej niż ja :P .
13-07-14 15:57
"Pomógł" przyznał(a):
Angius Offline
*

Liczba postów: 48

A czy to taka różnica, gdybyś miał czar w prawej, a tarczę w lewej ręce?

PPM na tarczy, LPM na czarze. Jeśli chcesz, możesz nawet odwrócić działanie klawiszy tak, by LPM odpowiadał za rękę lewą, a RPM za rękę prawą.

Z tego, co się orientuję, nie ma tarcz na prawą rękę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-14 19:26 przez Angius.)
16-07-14 19:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS