Jak to jest z waszym granie w gry rm ?
Aktualny czas: 29-04-26, 00:31 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Ostatnio patrząc na pojawianie się komentarzy w grach cisną mi się pewne pytania. Jak to jest z tym całym waszym graniem w gry rm z polskich for ? Wiele gier na Twierdzy/Tsukuru i forach ma potencjał, a wiele to projekty zrobione dla jaj. Są powody dla których niektórzy nie odpalają gier, ale wiele osób odpala gry choć na chwilę - piszcie komentarze co myślicie o tym co zobaczyliście.

Ja się zastanawiam czy na tym forum pozostali userzy czy w ogóle szukają gier w rmie czy jedynie przeglądają liste skryptów ruby gotowcow w projektach i na tym sie ich granie konczy. Serio. Strasznie mi smierdzi ten brak komentowania gier i wielu gier zrobionych na sprawdzenie swoich zdolności do robienia gier i smierdzi mi brak hejtowania syfu i wad gier, aby te ciekawsze projekty dobrze zaznaczyc i chec grania w dobre gry rm , a hejtami zmobilizować autorów do poprawek.

To wyglada tak jakby wam nie zalezalo na dobrych gierkach w rmie w ogóle i nie chciało się w nie grać, bo skoro nie ma hejtów crapów , nie ma wytykania wad gier, aby autorzy mogli poprawić swoje gry by były lepsze wszystko mi wskazuje na to, że macie te gry w d*e. (wiem, że czekacie na dobre gierki, ale kometujcie crapy i słabsze projekty, aby ludzie wiedzieli co jest nie tak)

Komentarze dodaja checi do staran autorów - te hejtujace szczegolnie, bo motywują autorów do poprawek, ale te dobre też dodają do robienia znów kolejnych ciekawych rzeczy. Bez komentowania gier nie dajecie ludziom checi do starania sie z grami. Hejty za pewne wady gier sa zawsze dobre (wręcz najlepsze), bo motywują autorów do robienia lepszych rzeczy. Hejty za crapy pozwalają wskazać, które gry to syf i które należy zmienić/poprawić na lepszy model i co w nich poprawić. Hejty dają też chęć do starań pozostałym, aby mogli zrobić coś lepszego. Jeśli gra po całości prezentuje się jak syf to napiszcie to proste.

Kompletna ignorancja gier śmierdzi mi totalnie. Zrozumcie, ale musicie komentować te gierki. Dlaczego ich nie komentujecie ? Crap to crap, gry z wadami to gry z wadami lub ich masą - o to chodzi, aby to pisać co się nie podoba co sprawia, że gra nie przyciągła na dłużej itp. Kompletnie tego nie ogarniam. Dobrze przecież rozumiecie, że komentarze za gry to jedyna rzecz, którą mogą dostać autorzy w tym momencie w końcu robią te gierki dla graczy i siebie i oczekują komentarzy i opinii - szczególnie tych negatywnych, aby coś poprawić - większość oczekuje hejtów, aby mogła coś poprawić . Zagraliście kilka minut i gra okazala się dla was syfem ? Piszcie co wam się nie podobało i dlaczego nie chcieliście dalej grać - Ludzie . Gdzie są komentarze od was ? Przecież wy sobie robicie jakieś jaja. Dlaczego nie komentujecie gierek (nie mam tu na myśli swoich, ale ogólnie gier na forum - skoro są cienkie to napiszcie dlaczego itd. inni autorzy gier wezmą pod uwagę co jest źle i zrobią swoje lepiej itd...)

Każdy komentarz o grach jest dobry, który opisuje jak bardzo podoba się bądź nie - dana gierka. Kto ocenia komentarze innych w tematach autorów gier, a sam w nie nie gra i nie komentuje gier spokojnie można uznać taką osobę za szkodnika i śmiecia. Każdy komentarz o grze jest CENNY (chwalący i hejtujący), bo pomaga autorom gier i innym twórcom gier się rozwinąć - ten hejtujący (szczególnie) i ten chwalący. Powstrzymywanie innych od komentowania gier jak dla mnie powinno być karane banem, bo takie osoby, które powstrzymują komentarze o grach to szkodniki, które powodują, że autorzy gier nie wiedzą jakie zdanie o ich grach mają gracze i inni twórcy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-14 20:26 przez X-Tech.)
01-10-14 15:55
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Jak to jest z waszym granie w gry rm ? - X-Tech - 01-10-14 15:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS