Konrad Championship II
Aktualny czas: 05-02-25, 12:50 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Konrad Championship II
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

wykrzyknik Konrad Championship II

[Obrazek: qRus9Gx.png]

Wstęp:
Konrad Championship powraca, żeby znowu nieco rozruszać naszych ukochanych użytkowników. W zeszłym roku pojawiła się masa ciekawych projektów konkursowych, w tym kilka wyjątkowych perełek. Trzymam kciuki za podobny efekt w tym roku.
Tak jak ostatnio - organizatorami są Yoroiookami, AlmostNoRuby, oraz Kleo. Tym razem oprócz Konrad Championship, czekają was też specjalne Golden Forki organizowane przez Jazzwhisky.

"Old boi Soul dołącza do zabawy. Już napisałem fabułę w notatniku także nie macie szans panowie. Z fartem mordeczki."
- Soul, KCI

Tematy:
- spotkanie z samym sobą,
- dzień z życia wiedźmy,
- debil z mieczem,
- złotowłosa i trzy niedźwiadki.

Temat Specjalny
- horror, w którym nie można umrzeć.

Zasady Konkursu:
Gry Konkursowe
- przejście oddanej gry powinno wynosić przynajmniej 10 minut,
- projekty powinny być anonimowe, nie życzymy sobie podpisów ani plików ze spisem autorów,
- gra powinna być stworzona na co najmniej jeden z tematów, które zostaną ujawnione po rozpoczęciu konkursu,
- dozwolone jest wykorzystanie wielu z tematów możliwych do wyboru w jednym projekcie,
- dozwolona jest każda wersja RPG Makera,
- wykorzystanie wyłącznie podstawowej grafiki (RTP) jest dozwolone ale nie wymagane,
- RTP nie musi być dołączone do przesłanego projektu,
- jeden użytkownik może oddać maksymalnie jedną grę, ale możliwe są zmiany (patche) w projekcie maksymalnie do 24 godzin od czasu publikacji projektu i rozpoczęcia głosowania,
- wspólne prace nad projektem nie są dozwolone, ale można dzielić się radami, pomysłami i zasobami,
- ukończone projekty nie mogą być nigdzie zamieszczane i prezentowane przed zakończeniem głosowania użytkowników,
- maksymalny rozmiar gry nie powinien przekraczać 200MB.
Uczestnicy Konkursu
- w konkursie mogą wziąć udział tylko i wyłącznie użytkownicy Gospody RM, lub Ultimy,
- każdy użytkownik Ultimy lub Gospody RM zarejestrowany do 6 marca, może wziąć udział.
- przewidujemy dwóch zwycięzców, jeden wybrany poprzez głosowanie użytkowników, a drugi wybrany poprzez głosowanie organizatorów,
- nagrody są symboliczne, w postaci tytułu w profilu na Ultimie i statuetki na Gospodzie RM,
- aby wziąć udział w konkursie konieczne jest zapisanie się w tym temacie.
Harmonogram Konkursu
- zapisy do konkursu będą trwały od 1 do 15 marca,
- tematy gier zostaną ujawnione 5 marca,
- konkurs będzie trwał od 6 do 22 marca,
- prezentacja i głosowanie odbędą się kilka dni po zakończeniu konkursu,
- wyniki konkursu zostaną ogłoszone po zakończeniu głosowania organizatorów.
Oddawanie Projektów
- ukończone projekty powinny być przesłane do co najmniej jednego z organizatorów,
- dozwolone jest przesyłanie projektów przez email, prywatne wiadomości na forum lub Discord.
Za złamanie powyższych zasad nie dyskwalifikujemy, ale gry nie spełniające zasad nie będą przez nas brane pod uwagę podczas głosowania. Oznacza to tylko tyle, że każdy uczestnik ma prawo na zaprezentowanie swojego dzieła.

W razie wątpliwości - można śmiało się z nami skontaktować, lub napisać w temacie. :lartarin:

Kontakt:
Kleo
AlmostNoRuby
Yoroiookami

Uczestnicy (28):
- Crashykk
- B.N.F
- Prometherion
- Witcherek01
- Kryzz333
- Adrap
- Michu
- Asayake
- Keibi
- McLaren
- WładcaKasztanów
- lorak
- Dr.Man
- Viuu
- Amelanduil
- Versus
- GameBoy
- PInroz
- Vitold
- Karrmel21
- Vodun
- Soul
- Deathwing
- Sefiro
- Axer
- Kitabake
- Necromo
- kvachu

Dodatkowo - w uznaniu za waszą aktywność - WSZYSCY uczestnicy konkursu, którzy zgłoszą prace (gry), zyskają możliwość wydania dodatkowego punktu podczas głosowania w każdej z kategorii konkursowych GF 2020.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-20 17:54 przez Yoroiookami.)
01-03-20 01:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): Crashykk
B.N.F Offline
*

Liczba postów: 9

RE: Konrad Championship II

Mam co do tego mocno mieszane uczucia bo gamejamy chociaż lubię śledzić (przynajmniej niektóre) to jakoś nigdy nie myślałem na poważniej o udziale w jakimkolwiek...
Niestety po tym jak ominął mnie w większości udział w KC1 (brak możliwości głosowania ze względu na niski staż na forum) to teraz mocno mnie kusi nie tylko głosować - co i tak będę mógł robić - ale też się zgłosić jako uczestnik, jako że termin konkursu pokrywa się z moim urlopem i z faktem że i tak większość czasu chciałem poświęcić na grę tylko nie konkursową...

Chciałem to przemyśleć na spokojnie i poczekać na tematy, ale Yoroiookami potrafi przekonywać... Proszę o zapisanie mnie na listę uczestników >_>
01-03-20 03:05
"Pomógł" przyznał(a): Yoroiookami
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Widzę, że zacne grono uczestników się zbiera :aww: Fajne jest to, że można zapisać się dopiero po poznaniu tematów. Czasu jeszcze bardzo dużo na ewentualne decyzje.

PS Logo konkursu jest fantastyczne! Gratulacje!

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
01-03-20 19:26
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

Fiu fiu ^^ Czyżby coś się konkursowego kroiło :lartarin: Konkursy dają natchnienie (natychają ^^), a natchnienie no cóż... sami wiecie. Wyszło prawie coś mądrego :-/

PS
Logo rzeczywiście ekstra ;-
01-03-20 19:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AlmostNoRuby Offline
*

Liczba postów: 174

A dziękuję, dziękuję. Miło słyszeć, że coś mi wyszło :D

*to na dole Yoroś poprawiał, tak samo dodawał napis "vs"... ale reszta moja :3

[Obrazek: userbar1.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-20 23:12 przez AlmostNoRuby.)
01-03-20 23:11
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Nadszedł wreszcie (bardzo) wyczekiwany moment ujawnienia tematów konkursowych. Z powodu sukcesu w poprzedniej edycji konkursu, w tym roku zdecydowaliśmy się na aż cztery tematy do wyboru.
Z okazji GFS zdecydowaliśmy się też na dodatkowy, specjalny temat. Nieco odstaje od pozostałych, a ma za zadanie zainteresować nieco mniej chętnych do udziału użytkowników. :lartarin:

Tematy:
- spotkanie z samym sobą,
- dzień z życia wiedźmy,
- debil z mieczem,
- złotowłosa i trzy niedźwiadki.

Temat Specjalny
- horror, w którym nie można umrzeć.

Przy okazji, zaznaczam - to, który temat wybierzecie nie ma dla nas żadnego znaczenia, liczy się efekt końcowy.

Uwaga!
Prosimy uczestników o dołączenie krótkiego opisu gry do przesyłanego projektu. Opisy będą widoczne przy prezentacji projektów. W razie braku opisu, wasza gra konkursowa będzie po prostu prezentowana bez żadnego opisu.

Mamy też drobną niespodziankę dla naszych uczestników. Oprócz nagród w postaci statuetek i tytułów - zwycięzcy mogą też liczyć na jeszcze jeden upominek w postaci kubka z logiem konkursu. :ahoy:

05-03-20 21:00
"Pomógł" przyznał(a): Crashykk , B.N.F
Soul Offline
*

Liczba postów: 89

No dodajcie mnie tam co nie. Czas dokopać nie-konradom. A jeszcze najważniejsza sprawa - ziemniaczek nie będzie samotny. Miejmy nadzieję, że się wyrobie przed końcem terminu XD
06-03-20 19:51
Sefiro Offline
*

Liczba postów: 18

serce RE: Konrad Championship II

Zapiszcie mnie! Najwyżej nie zdążę oddać na czas. :hihi:
07-03-20 21:58
Yoroiookami Offline
*

Mamy już aż 25 uczestników, z czego jestem bardzo zadowolony. Mam nadzieję, że większość z was (czyli wszyscy!) da radę ukończyć gry na czas. Bo czasu jest jeszcze bardzo dużo. Chciałem też przypomnieć, że został jeszcze cały tydzień na zapisy. Liczę że garstka osób się jeszcze zgłosi. :lartarin:

I powodzenia w tworzeniu. <3

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-20 13:37 przez Yoroiookami.)
09-03-20 13:33
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Pozostał ostatni dzień na zapisy! Czekamy na spóźnionych Konradów do północy. Jeżeli macie choćby sam pomysł - w tydzień możecie jeszcze coś z niego wyczarować. :kiti:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-20 07:54 przez Yoroiookami.)
15-03-20 07:54
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS