PGR Online - polska gra farmerska
Aktualny czas: 14-05-26, 19:30 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
PGR Online - polska gra farmerska
FrozenShade Offline
*

Liczba postów: 1

RE: Nowa gra przeglądarkowa - poszukuję testerów

I tym właśnie różni się nasz projekt od większości gier pisanych w wakacje, z nudów ;)
Podstawowa sprawa to fakt, że to, co dla innych jest eksperymentowaniem, nauką czy zwykłym błądzeniem na ślepo, dla mnie np jest chlebem powszednim. Programuję od lat, rozpoczynając projekt nie zadawałem sobie pytania 'czy mi się uda to napisać' a raczej, 'czy uda mi się tak zoptymalizować kod, żeby na vpsie za parę zł utrzymać np 2000 graczy'.
Jak na razie na specjalnie do tego celu zakupionym komputerku (hp 5720) przy ok stu aktywnie grających testerach zużycie cpu wynosi ok 30sek na dobę ;) I to w javie! Gdybym pisał to w c++ to miał bym 1/3 tego.

Start właściwego serwera gry planowaliśmy na wrzesień, ale raczej się nie wyrobimy. W trakcie testów okazało się, że sporo rzeczy przewidzianych w projekcie jako dodatki to tak naprawdę konieczne, podstawowe funkcje (np skup towarów w spółdzielni) a kilka innych, które traktowaliśmy jako coś niezbędnego okazuje się nie być takim. Więc, chcąc nie chcąc trochę się to wszystko wydłużyło. No i nie zawsze mamy tyle czasu na robotę ile byśmy chcieli ;)

A skoro już mamy to opóźnienie to prawdopodobnie przed premierą wprowadzimy jeszcze przynajmniej jedną, większą rzecz, która była planowana jako dodatek.

Zapraszam do testów.
20-08-13 13:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Nowa gra przeglądarkowa - poszukuję testerów - FrozenShade - 20-08-13 13:22

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS