Pytania i Odpowiedzi
Aktualny czas: 30-09-22, 11:37 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja


Wątek zamknięty 
Pytania i Odpowiedzi
Maselko Offline
*


Liczba postów: 34
Dołączył: 07-07-13

Pomógł: 0



Post: #41
RE: Pytania i Odpowiedzi

Hej mam takie pytanko używam tego skryptu http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t...937c7cb5b3
da się zrobić takie coś ze np zbieram liście i one pojawią się znów za 1 godzine
15-07-13 13:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Pan Cube Offline
*


Liczba postów: 166
Dołączył: 06-06-13

Pomógł: 0



Post: #42
RE: Pytania i Odpowiedzi

Maselko napisał(a):Hej mam takie pytanko używam tego skryptu http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t...937c7cb5b3
da się zrobić takie coś ze np zbieram liście i one pojawią się znów za 1 godzine
Tak, ale byś musiał ustawić bardzo wiele poleceń "Czekaj" w zdarzeniu.
I do tego ciężko określić ile klatek to jedna godzina, bo w VX w czekaj gdy się wpisze "1" to będzie to jedna klatka.

[Obrazek: 2855344481.png]

Aktualny projekt:
Wymiar Śmierci
Księga I
Fabuła: 12%
Questy: 1%
Mapping: 5%
Gra: 1%
Razem: 4,75%
Księga II
Fabuła: 3%
Questy: 0%
Mapping: 0%
Gra: 0,1%
Razem: 0,775%
15-07-13 13:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Maselko Offline
*


Liczba postów: 34
Dołączył: 07-07-13

Pomógł: 0



Post: #43
RE: Pytania i Odpowiedzi

(15-07-13 13:26)GmenGul napisał(a):  
Maselko napisał(a):Hej mam takie pytanko używam tego skryptu http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t...937c7cb5b3
da się zrobić takie coś ze np zbieram liście i one pojawią się znów za 1 godzine
Tak, ale byś musiał ustawić bardzo wiele poleceń "Czekaj" w zdarzeniu.
I do tego ciężko określić ile klatek to jedna godzina, bo w VX w czekaj gdy się wpisze "1" to będzie to jedna klatka.

No właśnie też tego nie kumam może ktoś bardziej to zrozumie i mi napisze ile klatek to godzina a jeśli nie to dzieki za podopowiedź prawdopodobnie tak zrobie ^^

Jak Zrobić skrypt żeby zamiast okna Mp HP było widoczne tylko EXP
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-13 13:46 przez Maselko.)
15-07-13 13:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Pan Cube Offline
*


Liczba postów: 166
Dołączył: 06-06-13

Pomógł: 0



Post: #44
RE: Pytania i Odpowiedzi

Jak coś, to na jedno polecenie "Czekaj" można wstawić max. 999 klatek.
20 klatek - jedna sekunda
Czyli 20 razy 60 = 1200 klatek
1200 klatek - minuta
Czyli 1200 razy 60 = 72000
72000 klatek - godzina
Więc podziel sobie pisemnie(na kartce) 72000 przez 999 i będziesz miał ile poleceń "Czekaj" z wartością 999 masz wpisać w zdarzeniu, a reszta dzielenia to wartość ostatniego polecenia "Czekaj".

[Obrazek: 2855344481.png]

Aktualny projekt:
Wymiar Śmierci
Księga I
Fabuła: 12%
Questy: 1%
Mapping: 5%
Gra: 1%
Razem: 4,75%
Księga II
Fabuła: 3%
Questy: 0%
Mapping: 0%
Gra: 0,1%
Razem: 0,775%
15-07-13 13:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Maselko Offline
*


Liczba postów: 34
Dołączył: 07-07-13

Pomógł: 0



Post: #45
RE: Pytania i Odpowiedzi

(15-07-13 13:47)GmenGul napisał(a):  Jak coś, to na jedno polecenie "Czekaj" można wstawić max. 999 klatek.
20 klatek - jedna sekunda
Czyli 20 razy 60 = 1200 klatek
1200 klatek - minuta
Czyli 1200 razy 60 = 72000
72000 klatek - godzina
Więc podziel sobie pisemnie(na kartce) 72000 przez 999 i będziesz miał ile poleceń "Czekaj" z wartością 999 masz wpisać w zdarzeniu, a reszta dzielenia to wartość ostatniego polecenia "Czekaj".

dzieki o to mi chodziło ^^ a Jak Zrobić skrypt żeby zamiast okna Mp HP było widoczne tylko EXP
15-07-13 13:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Pan Cube Offline
*


Liczba postów: 166
Dołączył: 06-06-13

Pomógł: 0



Post: #46
RE: Pytania i Odpowiedzi

Maselko napisał(a):Jak Zrobić skrypt żeby zamiast okna Mp HP było widoczne tylko EXP
Początek powinien bardziej brzmić:
Gdzie znaleźć skrypt
Lub:
Skąd wziąć skrypt
Ale co tam.
Ale nie wiem zbytnio czy jest taki skrypt.

[Obrazek: 2855344481.png]

Aktualny projekt:
Wymiar Śmierci
Księga I
Fabuła: 12%
Questy: 1%
Mapping: 5%
Gra: 1%
Razem: 4,75%
Księga II
Fabuła: 3%
Questy: 0%
Mapping: 0%
Gra: 0,1%
Razem: 0,775%
15-07-13 14:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
tracersgta Offline
*


Liczba postów: 237
Dołączył: 09-06-13

Pomógł: 0



Post: #47
RE: Pytania i Odpowiedzi

Jakie miliony czekaj? Pogrzało was? Nie dość, że nie będziecie mogli chodzić, efekt będzie działał na jednej mapie to jeszcze słabsze kompy nie wyrobią...

W skrypcie jest zmienna odpowiadająca za godzinę. Możesz ustawić, że liście się pojawiają, gdy jest jakaś tam godzina. Inne rozwiązanie póki co nie przychodzi mi na myśl.

GmenGul napisał(a):20 klatek - jedna sekunda
Hem? Wiesz co to FPS? Masz w RM'ie 20 FPS? W RM'ie jest ograniczenie do 60 FPS i tyle klatek to jedna sekunda w RM'ie, chyba, że masz lagi...

Maselko napisał(a):Jak Zrobić skrypt żeby zamiast okna Mp HP było widoczne tylko EXP

Może trochę więcej informacji. Z literek nie wróżę -.-

I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
[Obrazek: userbarrf.png]
[Obrazek: LbEbK.gif]
15-07-13 14:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Maselko Offline
*


Liczba postów: 34
Dołączył: 07-07-13

Pomógł: 0



Post: #48
RE: Pytania i Odpowiedzi

Jak zrobic wejscie do jakiegoś budynku od np 5 poziomu
15-07-13 14:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Pan Cube Offline
*


Liczba postów: 166
Dołączył: 06-06-13

Pomógł: 0



Post: #49
RE: Pytania i Odpowiedzi

tracersgta napisał(a):
GmenGul napisał(a):20 klatek - jedna sekunda
Hem? Wiesz co to FPS? Masz w RM'ie 20 FPS? W RM'ie jest ograniczenie do 60 FPS i tyle klatek to jedna sekunda w RM'ie, chyba, że masz lagi

Mòj błąd. Sorry.

[Obrazek: 2855344481.png]

Aktualny projekt:
Wymiar Śmierci
Księga I
Fabuła: 12%
Questy: 1%
Mapping: 5%
Gra: 1%
Razem: 4,75%
Księga II
Fabuła: 3%
Questy: 0%
Mapping: 0%
Gra: 0,1%
Razem: 0,775%
15-07-13 15:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
tracersgta Offline
*


Liczba postów: 237
Dołączył: 09-06-13

Pomógł: 0



Post: #50
RE: Pytania i Odpowiedzi

http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t...ight=level

Już raz to tłumaczyłem. Tam masz wytłumaczone krok po kroku...

I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
[Obrazek: userbarrf.png]
[Obrazek: LbEbK.gif]
15-07-13 16:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Powered By MyBB. © 2013 MyBB Group. All Rights Reserved.
Skórka by Ayene.