@Lartarin
Cytat:Zapewne plagiatora spotkałby Ultimowy lincz
Tak dla pewności, że nie kłamiesz. Czy na starej Ultimie Rahim został zlinczowany? Bo w "jego" grze "Miasteczko Nowoczesne" mapy były żywcem z mojego oryginału "Miasteczko Nowoczesne". Od tamtej pory nie mam o nim dobrego zdania. W RPG Makerze XP jest tyle możliwości, że głowa boli. Jeśli tam zdołasz zrobić dobrą grę, to zdołasz wszędzie. Starsze to żadne wyzwanie.
@Zajonc
Cytat:Czy zdarzyło wam się, żeby ktoś podawał się za autora waszej gry? Co robiliście w takich sytuacjach? Czy warto w zaznaczać w grze kto jest autorem?
Zdarzyło się? Słyszałeś o Rahimie i "jego" grze "Miasteczko Nowoczesne"? Nie? Jest gdzieś na starej Ultimie. Zagraj w to, co jest na
http://twierdza.modern-ltm.cba.pl/ , zanim zagrasz w ten plagiat.
Co wtedy robiłem? Zrobiłem Rahimowi awanturę na Gospodzie (TA Ultima jeszcze nie istniała, a na starej Seivoth mnie zawiesił). Jazzwhisky interweniował. Dałem spokój na święta, ale potem straciłem sygnaturę (ostrzegałem, żeby nie grali w gry Rahima). Od tamtej pory uważam Jazzwhiskiego za Pinocchimona.
Czy warto zaznaczać w grze, kto jest autorem? WARTO!!! W ten sposób wszyscy będą wiedzieli, kto zrobił tę grę, ze to oryginał. Że to właśnie ta osoba miała udział w powstaniu gry. "Miasteczko Nowoczesne 4-2" na przykład:
Reptile - wkład to oryginalny "Green Levithan 4-2". Rolę odgrywa dopiero w Prawdziwym Finale.
SEGA - ich wkład to postacie z serii "Sonic the hedgehog".
Technos - nieistniejący już autorzy oryginalnych (czyli pierwszych) gier z serii "Kunio Kun". Muzyka w walce z pojedynczymi Pinocchimonami.
Atlus - autorzy gier z serii "Kunio Kun" po upadku firmy Technos. Ich wkładem jest muzyka walki w ABSie.
Toei Animation - autorzy serialu "Digimon", ich wkładem jest Pinocchimon.
Eiichiro Oda - autor mangi "One piece", jego wkładem jest Usopp.
autorzy filmu "Rambo" - ich wkładem jest Rambo na wojennej ścieżce.
Od Usoppa i Rambo wyprowadziłem Johna. Tchórzliwego kłamcę, który przez sposób, w jaki maluje swoją twarz wygląda trochę jak "Pinokio na wojennej ścieżce".
Autorzy skryptów użytych w grze też wymieniłem.