X-Tech
Liczba postów: 876

|
Seria Obcy - Gry i Filmy (ALIEN ISOLATION premiera)
Co sądzicie o gierce ? Wg. mnie gierka zabija klimatem. Udało się jej stworzyć niesamowitą atmosferę na poziomie pierwszego filmu o Obcym. To pierwszy udany horror od premiery Amensia Dark Descent, który straszy w inteligentny sposób. Poza tym wyszła cała masa gierek akcji zahaczających o gatunek horror, ale w ogóle nie mających na celu straszyć jedynie serwować widok rozwałki, oraz jakiegoś amatorskiego chłamu (przeważnie z unity) silącego się nieudolnie na grozę (+ parę niezłych mini horrorów) , ale w końcu wyszło coś co zasługuje na miano prawdziwego horroru. Widać, że horror, który straszy w inteligentny sposób jest zrobić trudno dlatego coś aż tak dobrego dostaje się raz na ładnych parę lat. Muzyka i atmosfera kładą na łopatki. To pierwsza gra od Aliens Vs Predator 2 z 2001, która w trybie starcia człowieka z Obcym buduje niesamowity klimat, ale myślę że Alien Isolation jest nawet ciut lepsze od arcydzieła z 2001 - jest jeszcze bardziej ubrane w detale z filmu. Póki co te dwie gry to dla mnie mistrzostwo serii o Obcym natomiast nowy Alien to także kolejna gra, która zasługuje na miano prawdziwego horroru na jaki czekało się od premiery Amnesii Dark Descent, bo przecież te rozwałki akcji pokroju nowego Resident Evil w ogóle nie straszyły tylko były nastawione na masowe rozwalania Zombie, a Alien Isolation stawia na klimat zagrożenia czyli grozę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-14 18:02 przez X-Tech.)
|
|
| 12-10-14 17:42 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |