Transhumanizm i modyfikacje ciała
Aktualny czas: 06-09-26, 02:30 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

To była dobra przygoda. Dziękujemy!
Po wielu wspólnych latach Ultima Forum przechodzi w tryb archiwalny.
Zostawiamy je tutaj takim, jakie stworzyliśmy je razem,
z tysiącami postów, projektów, porad, skryptów i wspomnień.
Dziękujemy każdemu, kto był częścią Ultimy.

Odpowiedz 
Transhumanizm i modyfikacje ciała
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Transhumanizm i modyfikacje ciała

:co: Czuję się jakbyście obgadywali X-menów i to, jakim mutantem chcielibyście być. Ja to prawdopodobnie wybrałbym taki czynnik leczący jak ma Deadpool, albo krew zdolną do uzdrawiania innych ludzi. Nie wiem jak to działa do końca, ale coś wspólnego z leczeniem zawsze by się przydało. :roll:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
30-07-13 19:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Wolę gwiezdne wrota niż teleportację.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-13 20:17 przez X-Tech.)
30-07-13 19:59
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Malian Offline
*

Liczba postów: 9

Co bym chciał mieć w sobie, gdyby była taka możliwość?
W teorii możliwość lewitacji, telepatii, niesamowicie szybkie reakcje oraz ruchy. Zewnętrznie, posiadać dwie materie, które w każdym momencie mogą zmienić się w dowolną broń, jak tego sobie życzę.
W praktyce, gdyby była taka możliwość, nie ingerowałbym w modyfikację swojego ciała, a te dwie materie... Hmm... Mogłyby być czasem przydatne. mrgreen
31-07-13 14:28
"Pomógł" przyznał(a):
OzzY Offline
*

Liczba postów: 26

Ja bym chciał pierdyliardy nanobotów, które pozwoliłyby organizmowi na o wiele większą wydajność oraz chipset odblokowujący w 100 % możliwości mojego mózgu niestety ludzie wykorzystują tylko parę procent :(
31-07-13 16:16
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
OzzY Offline
*

Malian napisał(a):
(31-07-13 16:16)OzzY napisał(a):  Ja bym chciał pierdyliardy nanobotów, które pozwoliłyby organizmowi na o wiele większą wydajność oraz chipset odblokowujący w 100 % możliwości mojego mózgu niestety ludzie wykorzystują tylko parę procent :(

Głupotą jest myśleć, że człowiek wykorzystuje tylko kilka procent mózgu. De facto umysł człowieka jest aktywny cały czas, więc ciągle przetwarza jakiekolwiek informacje.

Tym bardziej, że każda część mózgu odpowiada za co innego, więc raczej to nie możliwe, że wykorzystujemy jedynie jakieś jedenaście czy ileś tam procent mózgu. :/

//wygaśnie

Poczytaj troche wypracowań naukowych na ten temat. Dowiedz się co to jest aktywne (świadome) i pasywne (podświadome - oddychanie, bicie serca itp.) działanie mózgu. Troche na temat snów i jak pracuje mózg. Oczywiście organizm wykorzystuje cały mózg ale do aktywnego (świadomego) przetwarzania danych człowiek wykorzystuje zaledwie namiastkę tego.
31-07-13 21:24
"Pomógł" przyznał(a):
OzzY Offline
*

(31-07-13 21:38)Malian napisał(a):  Więc szczerze napisawszy, wolę aby mózg podświadomie decydował o moim rytmie bicia serca, niż abym musiał to kontrolować świadomie.
Tak czy inaczej mózg jest w pełni wykorzystywany... Jest ok...

Idź do szkoły albo chociaż coś poczytaj zanim się wypowiesz... Świadomość nie ma wpływu na podświadomość ale podświadomość na świadomość tak. Poczytaj wypowiedź się inteligencje podaj fakty i dowody pogadamy.
31-07-13 22:49
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

Ja bym sobie wszczepił chip do mózgu dzięki któremu mógłbym się komunikować telepatycznie (a w zasadzie radiowo ;)) z innymi użytkownikami takiego chipu. Pozwalałby on również na dostęp do różnych usług i prawdziwej wirtualnej rzeczywistości (a la Matrix, z tą różnicą że można wyjść i wejść kiedy się chce), bez protez typu Oculus Rift.

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
05-08-13 19:11
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

A no i fajna by była zdolność jaką ma Mystique :roll: Ale na dobrą sprawę, nie wiem kiedy bym jej używała :ehe:

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
06-08-13 13:50
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

(06-08-13 13:50)Ayene napisał(a):  A no i fajna by była zdolność jaką ma Mystique :roll: Ale na dobrą sprawę, nie wiem kiedy bym jej używała :ehe:

Bo bycie całą niebieską jest taaakie fajne (żart).

Wiem o co ci chodzi :-). Przydałoby się np. do sprawdzenia czy cię chłopak z koleżanką zdradza - zmieniasz się w rzeczoną koleżankę i patrzysz jak twój chłopak na nią (ciebie) reaguje.

No i w robocie - najpierw zatrudniasz się na stanowisku kierowniczym jako ty, później jako ktoś inny "niżej" (oczywiście szybko awansujesz) i bierzesz dwie pensje ;).

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
06-08-13 18:08
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(06-08-13 13:50)Ayene napisał(a):  A no i fajna by była zdolność jaką ma Mystique :roll: Ale na dobrą sprawę, nie wiem kiedy bym jej używała :ehe:

Jak to? :co: Do zamiany z lamy w człowieka :klaszcze:
Pewnie wymyśliłabyś też jakiś sposób na dokuczanie innym. :roll:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
06-08-13 18:16
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS