Trochę o sobie
Aktualny czas: 28-04-26, 20:01 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Trochę o sobie
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

zarowa Trochę o sobie

Temat został założony abyście mogli w nim napisać czym się intresujecie poza rm. Ew. Możecie podać nr Konta rodziców.

Trochę o sobie:
Czynnie biegam w klubie jeżdżę na zawody wojewódzkie [mazowieckie],
Jestem uczniem srebrnego liceum [mieści się w pierwszej 200 szkół średnich w Polsce.
Uwielbiam małe gadżety i bawić się nimi.
Mieszkam na kurpiach i jestem z tego dumny.
Oglądam tylko i wyłącznie dobre kino i filmy animowane pixara disneya i coś pokroju "W krainie bogów".
Czytam książki fantasy i horrory ew. Psychologiczne
Pozatym interesuje się fizyką i chemią doświadczalną oraz astronomią.
No i tworzę dla przyjemności pixelarty.
20-11-14 20:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Trochę o sobie

Na forach o rm wwieracam się w gry jak w masło i je szybko analizuję.
Tworzę różne rzeczy. RM to moje hobby. Nie bierzcie sobie moich opini do serca jesli macie swoja wizja ktora naprawde dziala w waszej glowie to i zadziala w rmie a ja bede siedzial cicho jak mysz dziwiac sie waszym cudom rmowym i chwalac.

Interesują mnie w rmie projekty z gatunków horror/sci-fi oraz pomysły których nie spotkałem w innych grach, ale także jakieś przygody / elementy rpg - po prostu lubię grać w gry fabularne które mnie zaskakują i takie znajduje w rm glownie zagranicznych
TO co najważniejsze jest w grach RM to nie ich długość, ale fabuła, motywacja postaci i często muzyka - mrok przede wszystkim( z wyjątkami), ale i szaleństwo. Grafa ma być spójna. Rozgrywka zróżnicowana.

Nie napiszę za dużo, bo nie owijając w bawełnę i tak się nie spotkamy (kto wie?) Raczej mnie interesuje czy są tu jacyś ludzie którzy mają zajawkę na tworzenie własnych gier w klimatach sc-fi/horror w nurcie przygodówki i lekko crpgowym i totalnie szalonych własnych gier.

Przykładowo ten projekt totalnie mnie zaskoczył i czekam na pełniaka jak szalony: gra się zowie Under autor nawet sam zrobił muzę, która dopełnia sytuacja. Ta gra spokojnie zrobi furorę wśród fanów przygodówek sci-fi z domieszką innych gatunków w duchu najbardziej klimatycznych gier jakie powstały. Bardzo inteligentna giera w nurcie przygodowym która jak zapowiada demo będzie przepełniona wrażeniami. Póki co demo w które warto zagrać. Jak dla mnie najlepsza rzecz na jaką trafiłem przez ostatnie (lata?) w polskim rmie.

Może ktoś łaskawie skomentuje grę która poziomem przekracza 90% shitu na jaki trafiłem ostatnimi czasy w rmie: http://forum.ultimateam.pl/Thread-2k3-Under

Moje ulubione gry:

System Shock 2
Super Metroid
Blair Witch Project Rustin Paar
Shadowman
Seria Megaman
Deus EX
Final Fantasy 6
System Shock 1
Super Mario World
Contra Hard Corps
Alien Soldier
Unreal Tournament

Amnesia Dark Descent
Sanitarium

i tryliard innych xd

Ulubiony gatunek: sci-fi horror/cyberpunk/horror/thiller/mrok, ALE I shmupy/ arcade/automaty/konsolki ręczne i chyba wszystkie inne gry jakie istnieją (gatunkiem) Bardzo lubię gry free na pc i wiele innych np:

Cave Story
Iji

Najlepsza gry na rm wg. mnie na rma z tych które znam i do których zawsze fajnie się wraca:

Ahriman Prophecy

Horror:
Desert Nightmare

np: z zagranicznych fajnym przykładem gry jest RIOT GRRRL czyli taka punkowa manifestacja w formie gierki nawiązującej do punkowego ruchu kobiet. Przygodówka z punkową muzą. SZKODA, że póki co demo, ale i tak kozackie.
http://rpgmaker.net/games/1158/ Polecam (!)

Jest dużo gier, które lubię.

Najlepszy rpgmaker ? Rpgmaker tsukuru me - czyli rpgmaker 2003 po polsku.
2gie miejsce VX ACE, a czasem na odwrót zależnie od rodzaju gry.
Najładniej mogą wyglądać gry z XP (kilka warstw)

2003 za świetne sugestywne i zróżnicowane grafiki i szybkość tworzenia i efektowny edytor map.
VX ACE to minimalizm i genialność.

BONUS:

Języki programowania chłonę jak gąbka, ale w ogóle nie są mi potrzebne do tworzenia gier w ogóle do niczego dlatego nie uczę się ich ale fakt jest taki że szybko je chwytam. Podobnie miałem z chemią, ale alkoholi wyrabiać nie potrzebuję.
W rmie jest to wszystko w opcji zdarzeń nie licząc alkoholi. Często lubię pomagać pomagać innym wbrew pozorom czasem wydaje się chamski - może czasem naprawdę jestem (?). IQ często na wypasie przeto w połączeniem z skłonnością analizy i jasnych wniosków gwarantuje moc kłopotów i rozw. problemów dlatego ciągle muszę zachowywać powściągliwość. Daje mi to też inny plusy przenikam czasem ludzi na wylot i widzę ich masę wad i zalet zwykle z samego czytania/tego co gadają.

Muzyka której słucham to w wiekszości elektroniczna:

50% elektronika (ATARI TEENAGE RIOT, APHEX TWIN, AUTECHRE, Prodigy ETC.) 40% soundtracki (AKIRA YAMAOKA, VANGELIS, ost z horrorów sci-fi, filmów i gier akcji ETC.) 10% wszystko inne (głównie guano apes, rage against machine, bjork, protishead i instrumentale HIROMI UEHARA, YOSHIDA BROTHERS etc)

Filmy: THILLER (Labirynt etc.), Klimatyczny Horror (Blair Witch Project 1,2 Poltergeist itd.), klimatyczny dramat, Sztuki walki (Bruce Lee, Jackie Chan)
Zwariowan komedie np: (Shaolin Soccer, Kung Fu Hustle)

Książki:
Dziwne książki z psychologii i eksperymentowania z różnymi środkami

Ostatnio sobie czytam Biografie Bruce Lee

Lubię opowiadania. Ogólnie mało czytam książek większość tego co czytam to instrukcje "pilotażowe" do różnych dziedzin którymi się jaram.Podobno mam talent do rysunku kiedyś rysowałem dużo rzeczy z "wyobraźni" Czytam także recenzje soundtracków,filmów które obejrzałem i sam oceniłem aby stwierdzić czasem jak oceniają te rzeczy inni. Bardzo to lubię.

Lubię różne formy twórczości. Lubię czasem oglądać obrazy surrealistyczne czasem gapić się długo na jeden, a także zdjęcia.

Polecam te produkcje filmowe/muzyczne które wymieniam, gierki też.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-14 01:50 przez X-Tech.)
20-11-14 20:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Czytaj Nol Fejs Offline
*

Liczba postów: 8

Lubie Sci-Fi i Cyber Punk, słucham Thrashu, jazzu, hard rock'a i Punku. Rzadko piszę na forum (choć dokładnie czytam wszystkie pojawiające się wątki), gdyż kurewsko rzadko mam coś ciekawego do powiedzenia, a w ciąganie się w jakieś chore dyskusje pokroju "zapis gry, wcale nie jest dla n00bów", czy "Wyjebać X'a" (który wydaje się jednym z niewielu myślących ludzi na forum) jest ostatnią rzeczą na jaką mam zamiar marnować swój, jakże cenny czas, szczerze mówiąc wole już sprzątać pokój xD. Czytam książki, oglądam filmy, rozsiewam łupież po pokoju, gram w gry... Co tu dużo gadać. Potrafię dobrze pisać w Pascalu i Lua, znam podstawy Assemblera, Pythona i C#, Java Scriptu, HTMLa i Pawno. "Rysuje" Pixel Arty, lecz nie zamierzam ich publikować "luzem" na forum, bo jak dla mnie to po prostu szpanerstwo. Zobaczycie je kiedy uznam, że któraś z moich gier jest na tyle dobra/ukończona, aby ją opublikować. Co tu jeszcze powiedzieć? Nie znoszę tego dzieciaka, Mateusza "SSiJ" 8, za to kocham maltretować przycisk "Edytuj". ;-) Jestem zwolennikiem makera 2k3, jednak ostatnio bawię się dziewięćdziesiątką piątką.

((jeżeli to duble, to proszę usunąć, wysyłam drugi raz bo nie widzę efektu pierwszej próby))

Mów co tam sobie chcesz, ja i tak mam swoje zdanie, a ludzi wklejających gotowce nazywam debilami. :b
~Czytaj Noł Fejs

Mój projekt:
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-14 21:00 przez Czytaj Nol Fejs.)
20-11-14 20:59
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

Słucham rock, rap, metal, ewentualnie wszystko inne co po prostu wpadnie mi w ucho. Lubię fantastykę, wręcz uwielbiam czytać, filmy oglądam rzadko, ale gatunki zarówno filmów jak i książek preferuję takie jak: fantastyka, kryminalne, horror, komedie, romansidła oglądane z dziewczyną.
Mam 19 lat, jestem studentem drugiego roku na kierunku mechatronika, ćwiczę freerunning od 6 lat, street workout od około roku, ogólnie mam lekkie "ADHD", nie lubię długo siedzieć w miejscu, i ciężko mi wytrzymać bez ruchu.
Chyba tyle :P

Sam nie wiem czy coś tworzę.
21-11-14 00:22
"Pomógł" przyznał(a):
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

Lubie grać w stare gierki. Nie te nówki Asasin Unity itd. Wolę zagrać w starą dobrą Zelde (na emulatorku ds'a), pokemonki (Red) itp. Kocham <3 fantastykę, przeczytałem Władce pierscieni (3 części), Hobbita, I wszystkie Harry Pottery po 7 razy. Co do filmów, jakoś nie ciągną mnie animowane Disneya i innych wytwórni. Jak dotąd moim ulubionym filmem jest Matrix (1). Po za komputerem, chodzę na szermierkę, i nienawidzę piłki nożnej (g**wno nie sport) To chyba tyle jeżeli chodzi o mnie...

Dawniej KacpiPL ;)
===========================
[Obrazek: IWRYpyK.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-14 09:21 przez takikaki012.)
21-11-14 09:21
"Pomógł" przyznał(a):
tkisluk91 Offline
*

Liczba postów: 20

(21-11-14 09:21)KacpiPL napisał(a):  Lubie grać w stare gierki. Nie te nówki Asasin Unity itd. Wolę zagrać w starą dobrą Zelde (na emulatorku ds'a), pokemonki (Red) itp. Kocham <3 fantastykę, przeczytałem Władce pierscieni (3 części), Hobbita, I wszystkie Harry Pottery po 7 razy. Co do filmów, jakoś nie ciągną mnie animowane Disneya i innych wytwórni. Jak dotąd moim ulubionym filmem jest Matrix (1). Po za komputerem, chodzę na szermierkę, i nienawidzę piłki nożnej (g**wno nie sport) To chyba tyle jeżeli chodzi o mnie...

Ostatnio w autobusie dwoch kolesi robiło sobie test kto zna lepiej harry poterra to nie byłeś ty ? xD
22-11-14 00:57
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Tak, tak to on a ja byłem tym drugim XD
22-11-14 02:06
"Pomógł" przyznał(a):
tkisluk91 Offline
*

Liczba postów: 20

No to ładnie 3ech rpg makerowców w jednym voyagerze. Jaki ten świat mały :D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-14 11:07 przez tkisluk91.)
22-11-14 11:02
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

Hej... To może i ja dam coś od siebie.

Cóż...
Jestem uczniem technikum na profilu informatyk (już 3 klasa).
Lubie biegać (dla siebie) ale biegam też rożne półmaratony czy (jak Adrapnikram) na zawodach wojewódzkich (świętokrzyskie).
Jestem strasznym leniem.
Weekendy spędzam zazwyczaj z przyjaciółmi, którzy nie umieją się bawić bez %... (Smutne...)

Jestem zwolennikiem starych dobrych komiksów, kreskówek i gier.
Klasyki, są najlepsze jak dla mnie.
Ale nie stronię od dobrych nowości.

Od zawsze lubiłem bazgrać (czyt. rysować) coś w zeszycie. I tak już zostało.
Teraz najczęściej charytatywnie robię jakieś plakaty na koncerty etc w moim mieście.
Uczą się grać na gitarze elektr.
A czasami ze znajomymi urządzamy próby 'zespołu'. Gdzie jeszcze śpiewam (nie, nie zbyt dobrze)
Ale piszę też swoje autorskie teksty.

Cóż chęć stworzenia własnej gry powstała już w podstawówce.
A idąc przez gimnazjum, nie tworzyłem gier a 'modyfikowałem' je.
Później znalazłem masę programów typu gamemaker etc
Ale wydały mi się bez sensu. "2D? Kto teraz będzie grał w 2D?"

Aż do czasu kiedy to znow zacząłem grać w pokemon.
A to było jakoś w kwietniu 2011r.
Postanowiłem sam zrobić swoje pokemony.
Sięgnąłem po 2k3 i zacząłem robić grafiki.
Trafiłem na twierdzę - i pobrałem PTEI.
Gra mnie rozgniotła.
Długo nie mogłem się na dziwić.
"To jest gra z RM'a?"
Następnie pobrałem Komnate od BeVoo.

Poznałem możliwości programu i zacząłem go studiować.
Po jakimś czasie zarejestrowałem się na gospodzie.
I uczyłem się dalej...

Śledzę scenę od dłuższego czasu,
I tak, nic nie wydałem.
Nie dlatego, że nic nie zrobiłem...

Nie tworzyłem dużych projektów,
Wolałem eksperymentować z RM'em,
sprawdzać możliwości programu i swoje.
(Od wakacji nie korzystam z RM'a gdyż nie posiadam PC...
No dobra posiadam, ale jest zepsuty, a że jestem leniem nie chce mi się go naprawiać xd)

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
23-11-14 15:24
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Ja też zajarałem się PTEI, ale drugą częścią. Pierwsza była niedopracowana. Natomiast grą którą znalazłem na scenie i mnie przykuła było głównie Black Demons 2 od Skacia, które jak się okazało było inspirowane Shattered Samuraj inną grą którą znalazłem na kafejce na gaming worldzie około 2004 roku i mnie powaliła.

Co to znaczy eksperymentować z rmem, a nie robić dużych projektów. Co to duży projekt wg. ciebie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-14 16:05 przez X-Tech.)
23-11-14 15:57
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS