ArkanA: Arcymag z Dejiz
Aktualny czas: 28-04-26, 14:19 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] ArkanA: Arcymag z Dejiz
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

RE: ArkanA: Arcymag z Dejiz

Jestem w trakcie przechodzenia. Na razie zabito mnie w podziemiach. Niestety znam dość dobrze tego ABS-a, wiele było z nim problemów. Zwłaszcza częste nietrafianie z przeciwnika :roll:

Bohater jest jakiś 'nie tentego'. Wyzywa biednego chłopa od - przeszkadzających mu w ważnej misji - kmiotów, ale to on przecież do wieśniaka musi podejść, by pojawił się dialog. Racja zatem byłaby po stronie Arnetha, gdyby rozmowa aktywowała się w bliskiej obecności wieśniaka wink Wówczas to chłop zaczepiłby go, oferując tak trywialną dla 'Posła' misję. Ale to tylko czepialstwo z mojej strony.

Bardzo podobają mi mapki. Lokacje są naprawdę śliczne i świetnie przemyślane.

Z uwag technicznych:
  1. Nie musisz wymuszać na graczach instalowania czcionki Gothic. Wystarczy, że wrzucisz ją do (utworzonego zresztą w Twoim projekcie) folderu Fonts.
  2. Dobrym pomysłem byłoby ukrycie HUD-ów podczas wstępu i podczas dialogów. Podczas ekranu autora i tytułowego paski HP/MP również są 'nieeleganckie' wink
  3. Zmień może napis 'Memorizada' po przyporządkowaniu umiejętności (w skrypcie ABS-a), chyba że to jakiś osobliwy okrzyk zadowolenia.

No i taka drobna literówka przy rozmowie z CO CIĘ TO OBCHODZI (czy jakoś tak):
Cytat:Jego wykość Poseł...

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
08-06-13 12:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
ArkanA: Arcymag z Dejiz - Diablo - 04-05-13, 19:47
RE: ArkanA: Arcymag z Dejiz - Viuu - 15-05-13, 16:41
RE: ArkanA: Arcymag z Dejiz - Viuu - 15-05-13, 16:59
RE: ArkanA: Arcymag z Dejiz - Viuu - 15-05-13, 17:32
RE: ArkanA: Arcymag z Dejiz - Ayene - 08-06-13 12:47
RE: ArkanA: Arcymag z Dejiz - INRE - 08-06-13, 14:36
RE: ArkanA: Arcymag z Dejiz - INRE - 08-06-13, 19:48
RE: ArkanA: Arcymag z Dejiz - INRE - 19-07-13, 12:42

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS