Farath
Aktualny czas: 20-06-25, 19:42 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Farath
Hobar Offline
*

Liczba postów: 152

Farath

Fabuła: Cała gra rozgrywa się na planecie Egeriia, jest to jakby oddzielna fabuła gry Septerra Core, może przejdźmy do tego co działo się w Septerze Core by było wiadome o co chodzi. W pierwszej części Septerry (mianowicie legacy of creator), drużyna Mayi złomiary z 2 powłoki miałą powstrzymać Doskiasa przed zdobyciem tajemnej mocy stworzyciela kontynentów Septerry. Septerra składała się z powłok gdzie było ich siedem, druga część Septerry, która była zrobiona przez RPGmakerowca co pozdrawiam, Neko, Dream of the past. Opisuje losy tej samej drużyny gdzie walczą z Draxem królem umaryłych. Natomiast fabuła Farath jest nieco inna wszystko się dzieje bardzo bardzo daleko od Septerry gdzie została skolonizowana przez mieszkańców Septerry, przez dłuższe lata została ona zamieszkana. Wtedy nadchodzi epicentrum problemu, cały archipelag zostaje rozbity przez tajemniczą siłę gdzie wszystkie lądy zamieniąją się w kontynent z odmiennym klimatem, którego logicznie nie da się wytłumaczyć. Tak jak w Septerze jest 7 kontynentów. Każdy posiada inną historię ale jedną religię. W czasie gry można napotkać wiele sprzymierzeńców którzy pomogą nam w misji. Głównym celem naszej wędrówki jest Odnalezienie siły która jest za to odpowiedzialna.

Screeny:

[Obrazek: o51swkqafg8m_t.jpg]

[Obrazek: c2v4v3004imj_t.jpg]

[Obrazek: p4cotygmm0ib_t.jpg]

i must see u perfect body and face my dear and my dear sister
30-09-14 21:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Farath

Nie chce zniechęcać, bo podejrzewam, że gra może być dobra, ale po screenach tego nie widzę...po zapowiedzi też nie. Za mało screnów z rozgrywki i za mało informacji.

Nic nie widać na tych screenach...widze VXową skrajną 8bitową jrpgowatość, ale kolorystycznie mi się nie podoba (to co widze na screenie z gry - kolory mi się gryzą). Na takich grafach (w stylu vx ace) oczekuję od projektu sporo radochy i humoru/ spójności klimatu. Czy to mi się spodobało co widzę na screenach ? Nie, bo nie czuje tu nic z klimatu w tej całej zapowiedzi, bo wiem jak wygląda Septera , w którą nie grałem, a tutaj graficznie klimat jest bardziej jak z final fantasy jak na nesa, ale jednak jrpg i septera to coś sobie bliskiego. Wykonanie jednak kolorystyczne dopasowanie grafik powinno zostać zmienione. Powinieneś pomyśleć nad spójnością grafiki. Mapa, oraz ekran tytułowy wyglądają jak z jakiejś gry 3-d crpg natomiast ekran gry jak z konsolowego jrpg.

Spróbuj to wszystko jakoś ciekawie przedstawić...Więcej info i screenów - wyraźnych.Szczególnie screeny z ciekawych akcji w grze.

Wypadałoby, żeby ktoś kto nie gral w Septerę mógł ogarnąć łatwo co się tutaj dzieje odpalając samą grę - rozumiesz - bez czytania tego wyjaśnienia.

Nie przekreślam projektu, ale uważam, że można osiągnąć więcej robiąc własną grę co najwyżej inspirując się trochę elementami tego co ciebie w jakiejś grze zajarało.

Nic tu nie ma. Opisów mechaniki itd. Jest sama fabuła...Pustooo
Screeny są niewyraźne, jest ich mało i wyglądają przez te rozmazania brzydko (kolorystycznie mi do siebie nie pasują i stylowo). Brak spójności grafy i dopasowania jej do siebie mi tu nie za bardzo pasuje.
Ta zapowiedź nie przyciąga wizualnie - może odpychać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-14 19:01 przez X-Tech.)
08-10-14 18:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS