Hitler Story 1.0 Beta
Aktualny czas: 28-04-26, 13:50 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Hitler Story 1.0 Beta
Pronto Offline
*

Liczba postów: 1

Hitler Story 1.0 Beta

Gra opowiada o znanym nazistowskim przywódcy Hitlerze. Starałem się zachować fakty historyczne, ale nie mogłem umieścić w grze ich wszystkich. Na początku Hitler dowiaduje się o zdrajcy, który przedostał się przez struktury obronne i zaatakował bazę. Jednakże potem okazuje się, że nie jemu jednemu się to udało...

W grze będzie dostępne wiele atrakcji, między innymi jazda czołgiem czy dowodzenie żołnierzami, którzy w czasie rzeczywistym atakują najeźdźców i wiele więcej.

W Hitler Story możemy podejmować decyzje fabularne, na przykład decydować o śmierci lub życiu zdrajców albo o sposobie bombardowania miast. Można także unikać niektórych wydarzeń.

Niestety nie jestem dobrym grafikiem, tak więc grafika... no nie jest zbyt ładna. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi podesłał linka do współczesnych graficzek.

[Obrazek: Zrzut_ekranu_2013_12_21_20_21_23.png]

[Obrazek: Zrzut_ekranu_2013_12_21_20_22_02.png]

[Obrazek: Zrzut_ekranu_2013_12_21_20_22_51.png]

Link:
http://www.speedyshare.com/FV75e/Hitler-Story.exe

Proszę o szczere opinie.
21-12-13 21:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Sevard Offline
*

Liczba postów: 20

RE: Hitler Story 1.0 Beta

Hmm... Grafika faktycznie dupiasta. Muzyka - taka sobie. Pierwszy skrin: co to w ogóle ku*wa jest?!
A mapping słaby.
3/6
21-12-13 21:41
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

Mój kolega robił podobną grę xD
Maping leży, fabuła...
Szkoda gadać.
I na dodatek wersjabet w pełnych grach /;
21-12-13 21:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
PaKiTos Niedostępny

Liczba postów: 48

Według mnie zmarnowany potencjał. Pomysł na grę o hitlerze jest dobry, ale tutaj fabuła została poprowadzona beznadziejnie. Mapy puste, grafika to prawie samo rtp, a muzyka to mieszanka rtp z jakimiś mp3 i (o zgrozo)wav. Nie jest to jednak kompletna klapa, bowiem były tu znacznie gorsze gry. No cóż... pracuj dalej i nie zniechęcaj się. I radzę ci nie publikować gier za szybko, lepiej je dopracować.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-13 21:56 przez PaKiTos.)
21-12-13 21:56
"Pomógł" przyznał(a):
Sevard Offline
*

Liczba postów: 20

W ogóle, jeśli piszesz że wersja beta i że grafiki nie skończone w pełnej jakości powinno to być w zapowiedziach. A i tak nie ma co zapowiadać...
21-12-13 21:58
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Zgodze się. Mało brakuje rzeby gra trafiła do porażek RM'a.
Ale da się JESZCZE poprawić.
21-12-13 22:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Pomysł na fabułę jak i grę super. Lubię takie jajcarsko historczyne podejście. Dobre te charsety. Trzymam kciuki, żeby to wypaliło, bo widzę ciekawą zajawkę w tym projekcie. Jako fan gierek z nazistami nie mogę się doczekać, ale zagram w to chętnie dopiero kiedy grafika będzie pasować do tego o czym jest gra, bo na razie wygląd lokacji i elementy, z których je zbudowano woła o pomstę do nieba. Nie pasuje to do klimatu nazioli i 2 wś. postaci za to spoko wyglądają.

Pomyśl nad lokacjami w stylu bunkry, okopy, zbombardowane ruiny miast i tego typu rzeczy. Polecam przesiadkę na makera 2k3 lub import zasobów, bo znajdziesz tam wszystko od okopów po postaci nazistów, hitlera i miast w stylu współczesnym i nie tylko i co tylko zechcesz i wszystko ładniej się będzie ze sobą kleić. Ewentualnie poszukaj zaasobów do tego makera, którego używasz w internecie to będzie jeszcze lepiej.

A niech stracę. Zagram to w stanie obecnym. Ocenię grę, bo temat bardzo mi się podoba jak i pomysł.
Chciałbym zagrać w takie coś w wersji z porządnie dobraną grafiką lokacji. Zobaczmy co teraz oferuje gra.

NIE DZIAŁA TO. P*E.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-13 00:48 przez X-Tech.)
22-12-13 00:14
"Pomógł" przyznał(a):
Angius Offline
*

Liczba postów: 48

Pomysł ogólnie dobry. Choć gra o Hitlerze? Będzie kontrowersyjna i z tym musisz się liczyć.
Chętnie zobaczyłbym grę, w której to, jakie rozkazy wydajemy będzie kształtowało losy świata gry w czasie rzeczywistym.

Ale mapy...

Te mapy...

To jest... Toć to o pomstę do nieba woła.

I nie chodzi tu nawet o to, że nie masz nowożytnych tilesetów. Dałbyś radę nawet na domyślnym zrobić. Problem w tym, że mapy są zbędnie duże, puste, niewypełnione, jałowe, gołe, niewykończone, nagie, opuustoszałe i jakie tam jeszcze synonimy słowa "puste" uda ci się znaleźć.

Ma potencjał, ale na chwilę obecną kwalifikuje się do Porażek.
Ale niestety X pisze, że nie bangla. Trudno, odcinka nie będzie.
24-12-13 01:43
"Pomógł" przyznał(a):
krakoman Niedostępny
*

Liczba postów: 125

Pronto napisał(a):Niestety nie jestem dobrym grafikiem, tak więc grafika... no nie jest zbyt ładna.
To może zamiast wrzucać na siłę, lepiej poszukać lepszych mapek i się poduczyć?

Pronto napisał(a):W Hitler Story możemy podejmować decyzje fabularne, na przykład decydować o śmierci lub życiu zdrajców albo o sposobie bombardowania miast. Można także unikać niektórych wydarzeń.
Ale czy wpływa to tak baaardzo na zakończenie? Nie sądze...

2/10 :(

Aktualny projekt:
Brak
24-12-13 12:05
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

zagrałem w to i pierwsze co zobaczyłem to walkę z gównem.
Gówno chce nas zabić a my chcemy zabić osobę która tak sra. /:
Dziwne...
24-12-13 12:12
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS