(19-09-15 11:21)Revlis napisał(a): Grę zapisuje się za pomocą lewitujących kryształów:
![[Obrazek: 8n1ptj6.png]](http://i.imgur.com/8n1ptj6.png)
Radzę zapisywać grę na każdym z dostępnych slotów (za każdym razem na innym) ponieważ gra ma kilka z pozoru mało znaczących błędów, przez które nieraz trzeba będzie wczytywać.
Kilka rad aby uniknąć wczytywań:
Gdy już dojdziecie do gospody, nigdy nie rozmawiajcie z postaciami kluczowymi lub zlecającymi zadania z lewej strony. Jeśli taki npc po zakończonym dialogu rusza się w lewo (a tak się składa że ruszają się tylko w lewo...) dojdzie do zablokowania npc na graczu. Druga rzecz, gdy dojdziecie do gospody nie liżcie ścian w poszukiwaniu przedmiotów. Są tam, zgadza się, ale przez znalezienie określonego przedmiotu przed dialogiem z postacią kluczową, nie rozpozna on że posiadamy już owy przedmiot i wykonie zadań wątku głównego stanie się niemożliwe. Aha, koniecznie zapisujcie grę przed walkami w gospodzie. Kilka razy zdarzyło mi się, że npc po prostu przerywał dialog bez rozpoczęcia walki a po ponownym kliknięciu po prostu powtarzał starą kwestię.
I strzeżcie się bossa gospody, straszliwego Slime'a. Prawie godzinę się z nim męczyłem, a w ostateczności i tak wygrałem tylko dzięki szczęśliwym ciosom krytycznym.
Ja...umm...czy...czy te błędy to tak na serio...czy...um...sarkazm?...Żart? Umm...żart...na pewno...może...Umm...
Weź, bo przy czytaniu o tych błędach ciśnienie mi skoczyło!