Kruk 2
Aktualny czas: 20-06-25, 21:25 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Kruk 2
Snowy Offline
*

Liczba postów: 11

RE: Kruk 2

Damn!:wow: Świetnie, że będzie kolejna część, co prawda nie skończyłem pierwszej, ale postaram się to jak najszybciej nadrobić :aww: Co do mappingu to przyczepić się nie mogę, gdyż jest dobry, ale mapping to nie wszystko, chociaż to on głównie stwarza dobre wrażenie o grze, a więc poza mappingiem dobrze zapowiada się fabuła, fajnie, że Enilias będzie sięgał pamięcią do ostatnich 10 lat bo to dość duża "luka" jak na tylko 2 części gry. Kurcze, nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że będziesz z gry zadowolony :taktak:
22-07-14 18:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Dla mnie ten cały Kruk 1 to prosta gierka pseudo zręcznościowa urozmaicona elementem zagadki. Mimo prostoty była w miarę spójna...dlatego całkiem znośna. Dzięki natłoku elementów graficznych, które w miarę do siebie pasują w całej tej prostocie kolejna część zapowiada się W MIARĘ zachęcająco i podejrzewam, że mimo grafy z vx wymyśliłeś tutaj jakieś zalążki z nią spójności co może zaowocuje klimatem w samej gierce. Mam nadzieje, ze bedzie bardziej "zlozona" od poprzednika, bo pierwsza część była pod względem klimatu całkiem znośna, ale pod względem rozgrywki prosta...i zbyt liniowa.

Muszę napisać, że naprawdę jestem zainteresowany tym projektem i sądząc po twojej motywacji i chęci rozwinięcia zżera mnie ciekawość jaka z tego wyjdzie gierka, bo same lokacje na screenach maja jakies zajawki na klimat w najgorszym wypadku będzie znośnie jak w jedynce...w najlepszym będzie zaskakująco i bardziej nieliniowo (w rozgrywce) nie fabule. Może wreszcie otrzymamy bardziej rpgową grę bardziej zręcznościową.. a nie spacer przez szereg lokacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-14 18:02 przez X-Tech.)
10-09-14 02:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

BUMP.
Co z tym projektem ? Kolejny fake/trup ?

(02-07-14 12:30)INRE napisał(a):  Nie mam zamiaru się śpieszyć choćby Kruk 2 miał wyjść dopiero za kilka lat.

Czyli widać, że odechciało się robić gierkę. Tego rodzaju gierka to parę tygodni max, a przy krótszych posiadówkach rm z 1,2 więcej jednym rzutem i koniec. Tak się zwykle robi gry w rmie.
Gry robione z doskoku od świąt to przeważnie crap na poziomie Alien Colonial Marines - to też powstawało latami z doskoku.

Twój projekt to tylko liniowa gierka z absem ciut bardziej rozbudowana od Kruk 1 . Ogólnie jak dla mnie wygląda na to, że ten projekt to kolejny fake, który nie powstanie. Wszystko na to wskazuje. Tylko pogratulować podejścia.

KAŻDY KTO MA TAKIE PODEJŚCIE GIEREK NIE KOŃCZY.
Jak dla mnie kolejny temat do zamknięcia. Krok po kroku i się dojdzie kto na tym forum naprawdę tworzy gierki,a nie wciska kity.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-14 18:17 przez X-Tech.)
08-10-14 17:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
INRE Offline
*

Liczba postów: 46

Cytat:Ja tam będę czekał :P
Dzięki. smiles

@Dr Man
Dzięki za opinię.
Cytat:z tego co przeczytałem gra wyjść ma w 2014, czy jednak opóźni się?
Jest masakra, nie wiem kiedy wyjdzie. Obyście tego dożyli...

Cytat:Kurcze, nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że będziesz z gry zadowolony
Po takim czasie, po tylu modyfikacjach, nie ma innej opcji. Musi to być coś co mnie zadowoli 100x bardziej niż poprzednia gra.

@X-Tech
My już pogadaliśmy. XD
(Tylko żebyś nie czuł się "olewany".)

Proszę o zamknięcie tematu.
Kolejne info jak będę bliżej końca.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-14 12:33 przez INRE.)
18-10-14 12:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS