Nie mogę znaleźć skryptu na okno przedmiotu na mapce
Aktualny czas: 26-05-26, 04:51 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Nie mogę znaleźć skryptu na okno przedmiotu na mapce
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

RE: Nie mogę znaleźć skryptu na okno przedmiotu na mapce

Menu musi być. A poza tym warto byłoby zostawić potrzebne opcje lub je rozbudować, np.
Plecak - jeśli używasz w grze ABSa, możesz przebudować ten ekran lub okno przedmiotów tak, żeby można było nie tylko używanie przedmiotów, ale również przypisywanie ich do użycia w ABSie. Warto pomyśleć też o przydzieleniu tego przedmiotu określonemu bohaterowi.
Czary - jeśli używasz w grze ABSa, możesz przebudować ten ekran lub okno z atakami tak, żeby można było nie tylko używanie ataków, ale również przypisywanie ich do wykonania w ABSie. Atak wykonuje aktualna postać. W końcu to jej atak.
Wyposażenie - chciałbyś zginąć tylko dlatego, że nie mogłeś zmienić sprzętu na najlepszy, co uratowałoby cie w walce z szefem? Nie? W takim razie Ekwipunek musi zostać.
Status - Nie wyobrażam sobie gry RPG bez tego. Możesz tu zobaczyć statystyki bohatera.
Zapis - możesz całkowicie usunąć (jeśli wstawiasz punkty zapisu), albo uzależnić możliwość od określonego miejsca (Luna P w "Sailor Moon: Another Story" musiała być w miejscu, w którym chciałeś zapisać grę)
Koniec - chciałbyś wywalać się do menu, ilekroć być kończył grę? Nie? W takim razie ta komenda musi zostać.

Plecak i czary zastosowałem w jednej grze, która z powodu nastroju rynsztoka i chamstwa Nhadali nie jest dostępna na tym forum.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-13 10:06 przez Mateusz SSJ8.)
11-07-13 10:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Nie mogę znaleźć skryptu na okno przedmiotu na mapce - Mateusz SSJ8 - 11-07-13 10:04

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS