Rycerska Opowieść
Aktualny czas: 28-04-26, 14:13 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Rycerska Opowieść
WuadcaKasztanuw Offline
*

Liczba postów: 1

Rycerska Opowieść

Tytuł: Rycerska Opowieść

Wersja RM Czysty RM VX, bez kombinowania w skryptach

Opis:
RPG, fantasy z nieskomplikowanym systemem turowym. Akcja dzieje się w niemalże najzwyczajniejszej w świecie wiosce, w rozległej krainie Trawelii, gdzie na dalekich krańcach świata, waleczni rycerze przeżywają pełne emocji przygody. To jednak dzieje się daleko od miejsca akcji, gdzie co najwyżej można spotkać kilka złośliwych, gadających zwierząt i parę przygłupich gnomów.
Bohaterem gry jest młody Feelan Koei, piętnastoletni chłopiec, który jest znudzony monotonnym życiem, dlatego postanawia wyruszyć w podróż, godną prawdziwego rycerza. Jako, że jednak chłopaczek nie jest żadnym wybrańcem, nie posiada żadnych szczególnych mocy, to jego szanse, na zwrócenie uwagi przeznaczenia są dość marne, dlatego Feelan postanawia sam je ukształtować i nie czekając na to, aż ono samo go kopnie do wielkich czynów, zabiera się do przygotowań w podróż. Tak więc głównym czynnikiem pchającym fabułę jest przede wszystkim sam bohater.

*Jeśli chodzi o wykorzystaną w grze grafikę, to z przykrością muszę przyznać, że to co nie jest standardową grafiką z RM, jest wyrwanym z internetów zbiorem przypadkowych grafik, których autorów niestety wymienić nie jestem w stanie... Ale jestem im niezmiernie wdzięczny! Mając ponad 600 MB zebranych w ten sposób materiałów, uzbierało się tego tyle, że uporządkowanie tego wprowadziło lekki bałagan... (Dopiero się uczę, więc nie miejcie mi tego za złe!) Gra jednak zajmuje zaledwie 120MB, więc niech powyższa liczba nie będzie przerażającą! Tytuły wykorzystanych w grze utworów muzycznych również zmieniłem, dla większego porządku, ale postarałem się je umieścić w napisach końcowych, więc liczę na to, że swoim dziełem, żadnego innego autora nie urażę.*

Kilka Screenshotów:
Spoiler: (Otwórz)
Szacowany czas pracy:
Pierwszy etap gry jest skończony, a jego stworzenie zajęło prawie dwa tygodnie ciągłej pracy (z przerwami na jedzenie, spanie i tego typu sprawy...). Powstanie kolejnych części zależy być może od tego, czy gra się sprawdzi... Jest to pierwsza, którą stworzyłem, więc nie wiem jeszcze, czy dalej zajmować się tym, czy może lepiej wziąć się za coś innego. W razie czego, zostawiam tu wersję demonstracyjną i życzę miłej gry!

Linki do pobrania:
https://www.sendspace.com/file/gwp6i9

http://www.mediafire.com/file/smopbuskbp...7.exe/file
02-09-19 20:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Rycerska Opowieść - WuadcaKasztanuw - 02-09-19 20:28
RE: Rycerska Opowieść - Crashykk - 04-09-19, 19:36

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS