Skrypt z drzewkiem umiejętności
Aktualny czas: 26-05-26, 05:26 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Skrypt z drzewkiem umiejętności
aron155 Offline
*

Liczba postów: 70

RE: Skrypt z drzewkiem umiejętności

W końcu miałem czas na zmianę i sprawdzenie... Dzięki, zmiana na wartość 1 pomogła. Nie wiem tylko skąd wziąć ID umiejętności :(

Spoiler: (Otwórz)
Dobrze rozumiem że są to ostatnie liczby w deklaracji umiejętności? W sensie, że umiejętność MF_1 ma ID z przedziału 1-5 w zależności od poziomu, a umiejętność MF_5 od 19 do 23?

Kolejnym problemem jest prędkość opadania zapadek w zamku. Wartość umiejętności została wyeksportowana do zmiennej 0001. W skrypcie na otwieranie zamków można ustawić czas przez jaki zapadka będzie w górze. Chcę, aby był on wynikiem mnożenia dwóch zmiennych - 0001 (poziom umiejętności) i 0002 (poziom trudności zamka). Jak mogę to zrobić?

Fragment z początku skryptu (deklaracja czasu):
Fragment skryptu z czasem:

Przypomniało mi się, że w zdarzeniu aktywującym otwieranie zamka znajduje się polecenie przypisania zadanej wartości do zmiennej Lock Speed Mod o ID 0001. Problem w tym, że w skrypcie nie znalazłem zmiennej o tej nazwie ani ID. Czy może być tak, że zmienna Lock Speed Mod jest zmienną lokalną a w skrypcie przyjmuje inną nazwę? Tak jak często bywa w funkcjach? (Wewnątrz funkcji działanie wykonywane jest na jej własnych zmiennych, które mogą mieć tą samą nazwę jak zmienne poza funkcją).
25-08-13 21:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Skrypt z drzewkiem umiejętności - aron155 - 25-08-13 21:08

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS