Stacja kosmiczna Czapla
Aktualny czas: 28-04-26, 06:54 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Stacja kosmiczna Czapla
Omnom Offline
*

Liczba postów: 27

Stacja kosmiczna Czapla

[Obrazek: o70l1s.png]

Fabuła
Inspektor Adam Denhoff udaje się na Ganimedesa by zbadać przyczynę utraty łączności ze stacją Czapla.

Opis
Krótka gra przygodowa w klimacie SF, która powstała jako odskocznia od mojego głównego projektu.
Czas przejścia: ok. 25 minut.

Screeny
Spoiler: (Otwórz)
Download
http://www.mediafire.com/download/9z3dz9...C+v1.1.exe

[Obrazek: 29z35w3.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-14 21:14 przez Omnom.)
11-05-13 17:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

RE: Stacja kosmiczna Czapla

Brak czcionki!
28-05-13 10:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Omnom Offline
*

http://www14.zippyshare.com/v/14041873/file.html

Po wypakowaniu wchodzimy do folderu Fonts, kopiujemy folder, który się w nim znajduje (także nazwany Fonts) i wklejamy do folderu z grą. Byłem przekonany, że Corbel jest "wbudowany" w Windowsa.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-13 11:56 przez Omnom.)
28-05-13 11:51
"Pomógł" przyznał(a):
Ozzma Offline
*

Liczba postów: 37

Pobrałam grę jeszcze na starej Ultimie. Bardzo lubię takie klimaty. Gra jest krótka, więc nie będę dużo pisać. To taka mini-gra, jednak bardzo polecam miłośnikom obcego i podobnych filmów. Wielki PLUS :ozzma: .

[Obrazek: sygnasys.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-13 19:43 przez Ozzma.)
28-05-13 19:43
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

Liczba postów: 32

Zakończenie trochę naciągane, ale gra mi się podobała. Ta zagadka z kodem myślałam, że będzie bardziej wymagająca. Liczyłam na łamigłówkę matematyczną, liczyłam nawet która to litera w alfabecie lol Dobry tileset dobrałeś, mało widzi się gier w tych realiach, do tego w VX-ie. Wadą gry jest oczywiście jej długość. No i spodziewałam się jednak jakiejś obcej formy życia ^^
01-06-13 16:29
"Pomógł" przyznał(a):
Omnom Offline
*

@Ozzma
Dzięki.

@SaE
(01-06-13 16:29)SaE napisał(a):  Zakończenie trochę naciągane, ale gra mi się podobała.
Które z zakończeń (jeśli wszystkie 3 to nie było pytania;))?

(01-06-13 16:29)SaE napisał(a):  No i spodziewałam się jednak jakiejś obcej formy życia ^^
Można powiedzieć, że to była obca forma życia.

02-06-13 09:03
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

Pomysł na grę bardzo fajny, podobnie jak i sama gra. Odczuwam niestety pewien niedosyt po jej zakończeniu. Jeśli to było twoim założeniem, to dopiłeś swego ^^. W projekcie nie znajduję jakiś minusów... prócz długości. W każdym razie zrobiłeś malutki kawałek dobrej roboty :ok:
Czekam na kolejną grę w podobnych klimatach, ale tym razem długość rozgrywki x3 :lartarin:
02-06-13 09:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Tytuł jak najbardziej ciekawy. Szczerze powiedziawszy początek przypominał trochę Dead Space'a, jednakże zakończenie (jeżeli na prawdę są 3, to dodarłem do tego z pomocą) pokazało, iż jest to tytuł całkowicie inny. Po ukończeniu gry czuję pewien niedosyt. Nadal zastanawiam się dokąd odleciał statek i czy na prawdę jesteśmy bezpieczni ^^
Co do zagadek, to "kłopot" sprawiła mi jedynie literka "T". Przekombinowałem i zacząłem liczyć nawet literki w słowie generaTor.
Na zakończenie projekt jak najbardziej mi się podobał, jedynym minusem jak napisała Lar była długość rozgrywki. Może pomyślisz nad kontynuacją? :D

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
02-06-13 12:44
"Pomógł" przyznał(a):
Omnom Offline
*

@Lartarin
@CrasheR

Dzięki za komentarze. Co do długości i kontynuacji/kolejnej grze w tym klimacie:
[cool story]
Początkowo poza Stacją KC miałem zrobić jeszcze dwie równie krótkie misje z tym samym bohaterem oraz w tym samym uniwersum i wydać je razem. Jednak po wstępnym ukończeniu SKC wróciła mi ochota na pracę nad głównym projektem i pozostałe dwa projekty leżą rozkopane. Mam w planach je dokończyć i wypuścić razem z SKC (może z lekkimi zmianami) ale nie mam pojęcia kiedy.
[/cool story]

Jeszcze słówko o zakończeniach - dwa są dostępne w normalny sposób (podczas ostatniej rozmowy), a trzecie jest "ukryte" (bardzo słabo więc nie powinno być problemów ze znalezieniem).

03-06-13 01:22
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

Liczba postów: 32

Omnom napisał(a):Które z zakończeń (jeśli wszystkie 3 to nie było pytania;))?
Trzy zakończenia powiadasz ^^ nie napiszę o które mi chodzi, bo zarzucę spoilerem. Ale ciekawi mnie co wykombinowałeś. Brak pomysłu tylko na to, co zrobić by były inne zakończenia ^~
04-06-13 19:00
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS