Stacja kosmiczna Czapla
Aktualny czas: 28-04-26, 09:54 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Stacja kosmiczna Czapla
Omnom Offline
*

Liczba postów: 27

RE: Stacja kosmiczna Czapla

(04-06-13 19:00)SaE napisał(a):  Trzy zakończenia powiadasz ^^ nie napiszę o które mi chodzi, bo zarzucę spoilerem. Ale ciekawi mnie co wykombinowałeś. Brak pomysłu tylko na to, co zrobić by były inne zakończenia ^~

Zakończenia:
Spoiler: (Otwórz)

[Obrazek: 29z35w3.gif]
04-06-13 21:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Ukryte zakończenie jest zdecydowanie najlepsze. Może i jest dość okrutne, mimo to jednak nie pozostawia żadnych dodatkowych wątków i kończy historię Logosa. Co w sumie jest do przełknięcia jeżeli nie chcesz tworzyć dalszych losów w tym uniwersum.

EDIT:
A jednak przetrwał! Teraz tworzy zapewne armię, która zniszczy naszą rasę xD
Zdjęcie z mojego miasta:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-13 20:35 przez Crashykk.)
04-06-13 22:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Leoś Offline
*

Liczba postów: 61

Więc miałem ukryte zakończenie bo wszystkie ślady krwi odkryłem XD Crasher wątek logosa nie musi się kończyć, "obce formy życia" można replikować XD
Gra ogółem dobra. Początkowa niepewność fajnie budowała klimat, ale chodzenie z kolei trochę napięcie psuło. Prosiło się o jakieś nagłe akcje typu wstrząsy, dziwne odgłosy, szmery, iskry z instalacji, itd.
15-06-13 10:59
"Pomógł" przyznał(a):
Omnom Offline
*

(04-06-13 22:27)CrasheR napisał(a):  EDIT:
A jednak przetrwał! Teraz tworzy zapewne armię, która zniszczy naszą rasę xD
Zdjęcie z mojego miasta:

To jest świetne CrasheR, dzięki! Teraz wszystko jasne - pomysł na fabułę został mi zaszczepiony przez sztuczną inteligencję, która ma swoją siedzibę w Inowrocławiu. Już po nas!

15-06-13 15:22
"Pomógł" przyznał(a):
Sunshine Offline
*

Liczba postów: 38

Jedna z lepszych makerówek w jakie grałam. Klimat zrobiony proesjonalnie. Szkoda tylko, że jest taka krótka. Czekam na kolejne gry.
30-08-13 09:18
"Pomógł" przyznał(a):
Gorn5 Offline
*

Liczba postów: 141

Link wygasł. Po wejściu do downloadu, pojawia się: "File has expired and does not exist anymore on this server".
13-05-14 14:30
"Pomógł" przyznał(a):
ThrashHD Offline
*

Liczba postów: 64

Hej, autorze, chętnie zagram w tą grę, bo widzę zbiera(ła) pozytywne opinie :) ale zdaje się że link wygasł, masz możliwosć dodania nowego?

:gokulol:
16-05-14 20:07
"Pomógł" przyznał(a):
Omnom Offline
*

Zaktualizowałem pierwszy spot. Dzięki za zainteresowanie.

http://www.mediafire.com/download/9z3dz9...C+v1.1.exe

16-05-14 21:13
"Pomógł" przyznał(a):
Gorn5 Offline
*

Liczba postów: 141

Ogółem - bardzo fajna gra. Super klimat.
Jednak, nie wiem jak to przejść... Ktoś pomoże od początku do końca.
21-05-14 17:03
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Dostałem od razu dostęp do całej stacji. Zwykle w grach mam dostęp do różnych rzeczy stopniowo za rozw. łamigłówek itp.

Muza z Solaris. Grafa cukr jrpgowa. Dziwne połączenie w każdym razie w jakiś sposób działa...

Sama gra to chodzenie/eksplorowanie po pustych pomieszczeniach (póki co brak osób do pogadania) i próby znalezienia wg. wskazówek "końca węża" (dostępu do drzwi itd.), aby wg. jego końca dojść do początku układu pozamykanych i niedostępnych tych kilku lokacji. Tak to się póki co prezentuje. Gubię się w tym trochę i zaryzykuję stwierdzenie, że może to trochę pójście na łatwiznę, ale z drugiej strony pomysł usprawiedliwia rozgrywkę.

Trochę już łażę po tych pomieszczeniach i ciężko znaleźć element, który pozwoli mi coś otworzyć/dostać się gdzieś, ale się nie poddaję choć liczyłem na bardziej wypełnioną fabułą i akcją rozgrywkę...nie będę ukrywał, że trochę to łażenie po tych pustych pokojach mnie znużyło choć zdają się tworzyć logiczną całość.

Niewiele się tu dzieje jak na razie. Ciężko pisać o czymś więcej niż szukaniu punktu zaczepienia po pomieszczeniach, aby móc cokolwiek co niedostępne otworzyć. Podoba mi się przemyślenie lokacji - w sensie, że każdy pokój ma funkcję jako fragment statku. Jednak gdzie jest jakaś akcja i stopniowe wprowadzenie do wydarzeń. Nie wiadomo nic, a ja muszę szukać ucząc się układu pomieszczeń w statku jak tabliczki mnożenia xd Gram dalej i zobaczę co z tego będzie, ale póki co chodzę po pustych pomieszczeniach i mam możliwość poczytania paru tabliczek notek, ale jeszcze mi to nic nie dało. Irytacja lekka.

Edit:

Chyba jednak nie dam rady ruszyć (znużyłem się + mózg mi nie wyrabia 5-10minut bez akcji/ wyraźnego zaczepienia potrafi mnie wykończyć w grach) , ale + za to, że sci-fi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-15 04:05 przez X-Tech.)
31-01-15 02:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS