noruj

Liczba postów: 115

|
RE: Tajemnica Wulkanu
Jeszcze ja.
Właśnie przeszedłem demo i mam mieszane odczucia.
Na pewno fajna grafika, bardzo miłe dla oka grafiki. Z drugiej strony, nie rozumiem po co, aż tak utrudniać życie sobie i graczom tworząc taką dużą przestrzeń na jednej mapie, ale u mnie trochę lagowało. (tzn rozumiem. W Gothicu przecież się nie teleportowało na inne mapy)
Co mi najbardziej przeszkadzało to strasznie kopiowanie wyżej wspomniane gry. Nie mam nic do niej , a nawet sam ją lubię i nie mam problemu z tym, że niektórzy przerzucają ten schemat rozgrywki do rma( kierując się zasadą, co kto lubi), ale u ciebie to jest strasznie inwazyjne.
Walka jest totalnie nudna, grafika broni do poprawy(broń wyłania się z piersi bohatera), przeciwnicy nie różnią się niczym. Każdy z nich (sądząc po dźwiękach i animacji) atakuje pięściami(nawet wilki). Niektórzy mają jakiś czar, który tak w ogóle nie różni się niczym od zwykłego ataku.
Szkoda, że demo urywa się jak coś się zaczyna dziać.
Fajna muzyka( był błąd - wchodząc do fortu była zmiana muzyki z tej leśnej, a cofając się do lasu już nie było zmiany) i ładnie napisane dialogi.
Co do bohatera, to kiszka. Gość bez żadnej osobowości. Nadaj mu trochę charakteru.
Mógłbyś też poinformować graczy o totalnych podstawach. Kilka minut walczył z tym jak się atakuje, nie wiedziałem nic o przypisywaniu etc. Jakiś samouczek.
|
|
| 20-08-13 18:01 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |