Pokuta

Liczba postów: 46

|
RE: VX nie rozpoznaje gry
Dobra, zadziałało w większości :)
Odzyskałem mapy (bez nazw) i questy, czyli to co najważniejsze ;)
Mapy niestety będę musiał od nowa ponazywać ale to się da zrobić.
Niestety przy próbie odzyskania skilli, klas postaci, przedmiotów, broni i zbroi nie dało się tego zrobić, po prostu wyrzucało jakiś błąd. Udało mi się odzyskać odrobinkę dzięki przekopiowaniu z backupu który zrobiłem jakiś czas temu, niestety nie było tam większości skilli.
Liczy się jednak to, że odzyskałem mapy i questy, bałem się, że całe ostatnie 15 dni pójdzie w diabły (bo 15 wcześniejszych udało mi się odnaleźć gdzieś jako backup na dysku :P) ale na szczęście tak się nie stało :)
Dzięki za pomoc :)
PS: Zastanawia mnie jednak co mogło być przyczyną takiego problemu, wcześniej VX nie robił praktycznie żadnych problemów. Przypomniałem sobie, że wczoraj, podczas tworzenia ostatniej mapy mignął prąd i komputer się wyłączył (potem już go nie uruchamiałem bo i tak miałem kończyć), może to spowodowało awarię w RPG Maker? Przed wyłączeniem się komputera udało mi się zapisać projekt ale jak widać coś się pomieszało i żaden z nowszych plików nie działał.
Nauczyło mnie to jednak by co wieczór robić backup plików :P
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-14 14:40 przez Pokuta.)
|
|
| 12-08-14 14:37 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |
Pokuta

Liczba postów: 46

|
RE: VX nie rozpoznaje gry
Cieszę się, że tak wiele osób się zainteresowało tematem i chciało pomóc, dziękuję wam bardzo :)
Co do projektu to udało mi się wyratować... 95% rzeczy :)
Pozostałe 5 procent to na szczęście coś co można dość szybko naprawić.
Drzewko udało mi się odzyskać (jedynie 3 ostatnie mapy musiałem nazwać od nowa), questy są raczej nieuszkodzone, klasy są ok tak samo jak uzbrojenie i zbroje a także przedmioty i większość skilli.
Po prostu przypomniałem sobie, że dzień wcześniej wysłałem sobie kopię na maila a do tej pory jedynie co nowego zrobiłem to 3 przeciwników, parę nowych mocy i kilka przycisków ;)
Na szczęście owe przyciski nie zniknęły i jedyne co musiałem zrobić to nazwać je od nowa, podobnie z wrogami (tych musiałem zrobić już od nowa, na szczęście nie byli zbytnio skomplikowani bo mieli po 4 moce), fajnie, że RPG Maker nie kazał mi ich wszystkich od nowa ustawiać na mapie a sam to zrobił gdy tylko stworzyłem owych przeciwników od nowa.
Śmieszna sprawa, jeden wybryk który z początku był mi kompletnie niepotrzebny (czyli wysłanie swojego projektu sobie na maila by przenieść go na stary komputer sam nie wiem po co ;)) uratował mi dużą część projektu :)
Z początku, gdy zakładałem temat nie pamiętałem o tej kopii zapasowej i stąd próbowałem odzyskać tak jak pisali to Deuce i Angius. Pomogło ale nagle potem przypomniałem sobie o kopii zapasowej ;)
A więc temat można zamknąć bo problem został rozwiązany.
|
|
| 15-08-14 15:57 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |