Elementy Tilesetów by Ayene
Aktualny czas: 28-04-26, 21:47 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene
drims Offline
*

Liczba postów: 4

RE: Elementy Tilesetów by Ayene

A ja czekam na trawy ! :D
10-11-13 22:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
krokoxd Offline
*

Liczba postów: 9

Tilesety jak marzenie.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aktualne projekty: Brak
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
23-11-13 20:48
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Dzięki. Trawy może wkrótce będą.

Ponownie "rilis" się przedłuża, więc tym razem wyprzedzę premierę.

[Obrazek: aye_stairs.png]

i z balustradą. Jeszcze nie wiem, czy resztę schodów również udostępniać w tej wersji.
[Obrazek: aye_stairs_bal.png]

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
26-11-13 18:02
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Fajne, brakuje tylko balustrady na przodzie (ostatnia grafika) i środka schodów - tak aby można było je przedłużyć.

Jedno mnie tylko niepokoi, ale może nie będziesz tego robić, ale w tym rzucie schodów nie da się zrobić normalnie schodów z tyłu (z przodu - prościzna), przez co taka wysepka obrócona o 90 stopni, czy nawet narysowana z wejściem z każdej strony będzie wyglądać nieciekawie - chyba wiesz o co mi chodzi?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-13 23:18 przez Dragon Kamillo.)
26-11-13 23:18
"Pomógł" przyznał(a):
PaC Offline
*

Liczba postów: 34

Jak zawsze pięknie :3
27-11-13 20:19
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Dragon Kamillo napisał(a):chyba wiesz o co mi chodzi?
Nie zdarzyłeś się jeszcze przyzwyczaić do tego, że często nie rozumiem, o co chodzi? :roll: Możesz zwizualizować?

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
28-11-13 00:24
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Liczba postów: 163

Ja się przyzwyczaiłem do tego już że Dragon zawsze znajdzie powód do narzekań XD
Cóż nie będę słodził jak reszta, dobrze wiesz że jesteś dobra w te klocki i jest popyt na twoje twory :)
Po prostu dobra robota i oby tak dalej :)
28-11-13 13:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

To jak nie wiesz to łap, przy okazji wyjaśniłem też ci kwestię tych nieszczęsnych dachów z tyłu.
[Obrazek: yinm.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-13 01:55 przez Dragon Kamillo.)
29-11-13 01:51
"Pomógł" przyznał(a):
Cairax Offline
*

Liczba postów: 5

Noż ku%^&&a Dragon o co Ci biega jakie wzory czlowiek.

Od pięciu lat jestem w sporej firmie projektantem schodow i uwierz nie mam pojecia co ty za piramidy tworzysz chlopie.

ja projektuje schody z rzutow z boku z gory z przodu z tylu hyhyh a przedewszystkim tworze je w 3D, jak ja niemam za to pojecia co to sa rpg makery sie niewypomiadam ale to co mozna w tym zaprojektowac to oszukany rzut 3d taki pol z gory pol z boku i ja doskonale widze na pracy Ayene schodki z podestem idace w gore i pozniej w dol a te drugie od zewnetrznej strony jeszcze zabezpieczone balustrada zeby niespasc w tyl bo pe3wnie bedzie tam cos niebezpiecznego takiego jak ty ze swoimi wzorami heheh pzdr.

ps jak zawsze cos musze dodac to sluchajcie ona (Ayene) nie ma pewnie zadnego pojecia o projektowaniu schodow ale styl budowli podpowiedzial jej lub cos ze SŁUP jest na kazdym stopniu co gwarantuje niebywala stabilnosc lecz jest sie tam jak chwytac poreczy sa to schody nakladane i niepotrzebna tam podtrzymujacych wang a na tralki poprostu zabraklo miejsca na tak malutkiej grafice podesty tez rzadko robi sie z jednego wielkiego elementu ale laczy sie w mniejszych czesciach wiec wszytsko git .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-13 20:05 przez Cairax.)
09-12-13 19:52
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

"przedewszystkim tworze je w 3D" - to wszystko wyjaśnia, dlatego nie rozumiesz o czym tu pisze. W 3d możesz sobie grafikę obracać jak chcesz i tam to nie problem, jednak w makerze mamy jeden rzut 2D (znaczy można mieć różne, ale ayene robi w tym podstawowym, takim samym jak RTP - grafiki dodane z programem), który polega na tym że jeśli mamy powierzchnię 1 jednostkę kwadratową w poziomie (np ziemia) i taką samą w pionie (ściana) to one są równe.
Prawy dolny rysunek przedstawia właśnie ten rzut, jeśli przeanalizujesz go dokładnie, i moje wnioski powinieneś do tego dojść:
[Obrazek: Graphical_projection_comparison.png]

Z tego prosto wynika, że jeśli wysokość będzie większa od długości lub równa to tyłu widać nie będzie. Nie dziwiło was nigdy dlaczego w rtp są schody pokazane tylko od przodu, ewentualnie od boku? Bo po prostu ten system wyświetlania grafiki jest niewygodny i nadaje się tylko do prostych gier w których nie ważne jest lizanie każdej ściany i liczenie jak wielkie są pomieszczenia i w którym miejscu wykuć ta dziurę, czyli skomplikowane gry przygodowe odpadają.
09-12-13 23:56
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS