(03-07-15 19:54)Kostek napisał(a): Coś mam wrażenie, że krytykujesz dla samej krytyki. Z jednej strony piszesz, że gra jest zbyt trudna czyt. poplątana, a potem iż jest za łatwa... Owszem grę da się przegrać, np. podczas walki z Przeznaczeniem. To jest komedia, dziwne jakby był tutaj jakieś heroiczne walki wymagające od gracza nie wiadomo czego. Komedia ma być śmieszna i tyle - przynajmniej w moim odczuciu.
W którym momencie powiedziałem, że jest trudna? Stwierdziłem, że jest niegrywalna, to nie jest wyznacznik poziomu trudności.
Walkę z przeznaczeniem trzeba było przeklikać enterem. Trzeba by było chyba stać w miejscu, żeby paść w tym miejscu.
Piszesz, że to komedia, ale przede wszystkim jest to gra. Ergo (jak ja lubię to pretensjonalne brzmienie tego słowa), powinna zawierać gameplay, a jak na moje strzałki i enter warunkują go zbyt mało.
A, i byłbym zapomniał, jeżeli chodzi o przedstawienie postaci to rzucanie w gracza "notką biograficzną" jest błędem. Postaci w fikcji powinny mieć wyraźne, dominujące cechy charakteru, dzięki którym gracz sam w stanie jest zdefiniować postać.