Założenie małego studia ekipy
Aktualny czas: 28-04-26, 21:04 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX / VXAce] Założenie małego studia ekipy
ReKk Offline
*

Liczba postów: 6

Założenie małego studia ekipy

Witam otóż poszukuje kilku ludzi do założenia małego studia.Oczywiście do robienia gier w RPG MAKERZE.Ja mógłbym pisać fabułe,dialogi i zająć się mapingiem.Niestety w tworzeniu titelsów i skryptowaniu jestem kompletnie zielony.Wszystkich zainteresowanych proszę o post lub o napisanie pod ten adres madnessrekk@gmail.com w temacie wpisać Rpg maker.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-13 01:48 przez ReKk.)
23-08-13 17:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
hans Offline
*

Liczba postów: 19

RE: Założenie małego studia ekipy

Czyli ty robisz najłatwiejsze i najprzyjemniejsze, a inni odwalają czarną robotę? Nie Dzięki. :-?

"Nienawidzę cytatów" - Ralph Waldo Emerson

W tworzeniu:
INSIDE
Postapokaliptyczne Rpg
23-08-13 21:22
"Pomógł" przyznał(a):
PaayJer Offline
*

Liczba postów: 38

@Zajonc
A wypluj to i najlepiej jeszcze Domestosa wypij! Uważasz, że wymyślanie fabuły to łatwe zadanie? Uważasz, że dobre dialogi może zrobić każdy? Jeśli Rekk specjalizuje się w czymś takim oznacza to, że zrobi to dobrze. A że to najprzyjemniejsze? Jak ktoś robi grafiki to dla niego one są najprzyjemniejsze.

[Obrazek: 20481.gif]
Kursy PJ!!!
[Kurs 1] Kliknij tutaj!
[Kurs 2] Kliknij tutaj!
[Kurs 3] Kliknij tutaj!
[Kurs 4] Kliknij tutaj!
23-08-13 22:30
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

Dokładnie. Ja np. lubię bawić się eventami i ogólnie programować (grafikę też lubię).

Każdy robi to co umie i lubi - w ten sposób powstają najlepsze gry.

Ja niestety się na to nie piszę, bo nie widzę w RM dobrej drogi do sprzedaży gier - po za wyjątkami jak To The Moon, ciężko sprzedać makerówkę.

Ale jak będziecie potrzebować speca od CraftStudio, Unity albo GameDevelop to chętnie się na to piszę ;).

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
23-08-13 22:54
"Pomógł" przyznał(a):
tracersgta Offline
*

Liczba postów: 237

A moze pokaz co potrafisz bo nikt nie bedzie w ciemno z nieznajomym wspolpracowal ;-)

I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
[Obrazek: userbarrf.png]
[Obrazek: LbEbK.gif]
23-08-13 23:08
"Pomógł" przyznał(a):
ReKk Offline
*

Mi raczej nie chodzi o sprzedaż gier tylko by cieszyła matki z dziećmi,emerytów itd. w kilka osób specjalizujących się w danych rzeczach zrobi lepszą grę od jednej osoby.Oczywiście mogę dać jakiś zarys fabuły postaram się na niedzielę rano ponieważ z pewnych przyczyn w sobotę nie mogę nie mogę. Zamieszczę także jakiś ważny dialog.
Zarys fabuły:Po pokonaniu Żniwiarzy przez Sheparda i jego śmierci galaktykę owładnęła wojna.Kroganie którym już nie zagraża Genofagium wywołali wojnę:Salarianą i Turianą a później wszystkim innym rasą prócz ludzkości ze względu na pomoc Sheparda.Między rasami zawiązuje się sojusz,a ludkość po naciskach krogan staje po ich stronie.Dlatego ziemia stoi od krok od wojny domowej.Najważniejszymi punktami strategicznymi dla obu stron konfliktu są nowe przekaźniki masy które po wielkiej wojnie(mowa o wojnie z żniwiarzami)zostały całkowicie zniszczone,a wojna nie pozwoliła odbudować ich w całej galaktyce,więc niektóre części we wszechświecie są niedostępne.Prócz tego po wielkiej potyczce z żniwiarzami galaktyka jest pełna bandytów,piratów i szabrowników.W tym samym czasie korporacja 4history zajmująca się archeologią odkrywa w proteańskich biblotekach (proteanie to wymarła rasa,stworzyciele żniwiarzy)Nowe zagrożenie Stworzycieli siła potężniejsza od żniwiarzy (nie będę się tu rozpisywać bo ma to być element zaskoczenia) dlatego szef korporacji George Romsey zbiera pieniądze wszelkimi możliwymi metodami zbiera pieniądze by sklonować Sheparda.No i tu właśnie zaczyna się gra,wcielamy się w Sheparda musimy dowiedzieć się czym jest nowe zagrożenie i ponownie uratować galaktyke.
Teraz Napisałem bo mam wene
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-13 01:27 przez ReKk.)
24-08-13 01:16
"Pomógł" przyznał(a):
PaayJer Offline
*

Hmm... 5/10
Czy pisząc to myślałeś o Starcrafcie? :P

Ogólnie fabuła niezbyt ciekawa, opisana na dość dobrym poziomie, natomiast nieciekawa. Oczekiwałbym jeszcze jakiegoś oddzielnego opisania każdej rasy i ważniejszych osób, bo umieszczanie wszystkiego w fabule wygląda jakbyś już miał nas za swoich współpracowników, a ten temat jest zebraniem ekipy. Swoją drogą nie rób double postów po 2 godzinach i sprecyzuj dokładniej czego oczekujesz :)

Kursy PJ!!!
[Kurs 1] Kliknij tutaj!
[Kurs 2] Kliknij tutaj!
[Kurs 3] Kliknij tutaj!
[Kurs 4] Kliknij tutaj!
24-08-13 13:40
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

ReKk... ty tak na poważnie? Mass Effect? Toś pokazał swoje umiejętności. A nie jesteś może w stanie wymyślić coś samemu...?

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
24-08-13 14:25
"Pomógł" przyznał(a):
ReKk Offline
*

Tak jest to mass effect lecz kontynuacja 3 części bo gdy pszeszukiwałem fora znalazłem wiele ludzi którzy pragną zobaczyć jak galaktyka będzie wyglądać po ataku żniwiarzy.Jest to tak jakby mass effect 4.
PaayJer planuje opisanie każdej z ras no i tu potrzebny jest ktoś kto zna się na skryptowaniu bo chciałbym wprowadzić dziennik (w mass effect leksykon się nazywa)który będzie przedstawiał opis danej rasy.Poza tym większość ciekawostek i ważnych informacji będzie wplecione w rozmowach tak jak było to rozwiązane w innych rozowach.I teraz pytanie do was graliście w Mass Effecta w jakąkolwiek część.Ponieważ świat które stworzyło studio Biowar mogło by się doczekać jeszcze 10 gier.
PS:Genofagium to zaraza dla krogan stworzona przez salarian która powoduje że na 1000 urodzonych dzieci jedno przeżyje.
Zgodze się że zagalopowałem się zbytnio bo już napisałem jakbym miał już ekipe,gdybym znalazł kogoś do pomocy pomysł na gre byłby do uzgodnienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-13 09:20 przez ReKk.)
25-08-13 07:51
"Pomógł" przyznał(a):
PaayJer Offline
*

Spróbuj podziałać coś sam, ogłoś, że ten temat jest do zamknięcia. Nie musisz tworzyć "studia" dla gier niekomercyjnych. Pomoc może udzielić ci każdy na ultimie i nie tylko. Co do fabuły, niestety nie grałem w Mass Effect, więc nie mogę się póki co wypowiedzieć, bo nie wiem o co chodzi. Czekam na ten leksykon, to powinno mi wszystko wyjaśnić ;) Jeśli chcesz wiedzieć jak taki zrobić bodajże na starej ultimie były skrypty na takie Dzienniki.

Kursy PJ!!!
[Kurs 1] Kliknij tutaj!
[Kurs 2] Kliknij tutaj!
[Kurs 3] Kliknij tutaj!
[Kurs 4] Kliknij tutaj!
25-08-13 09:27
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS