Witam! :)
Jakiś czas temu zacząłem pracę nad Strażnikiem II. Ta część będzie się różnić od poprzedniej przede wszystkim dlatego że gdy robiłem pierwszą miałem jakieś 16 lat dziś mam 21 i humor z błędami ortograficznymi aż tak mnie nie śmieszy, ale to nie znaczy że gra będzie tego pozbawiona.
Fabuła toczy się w około naszego strażnika który został wrobiony w posiadanie Miruchuanen i wsadzony do więzienia na 3 lata. Swoją karę spokojnie odsiedział i wyszedł na wolność ale odebrali mu prawa do wykonywania zawodu Strażnika. Jego celem jest odzyskanie praw do wykonywania zawodu, odkrycie kto go wrobił i dlaczego.
W drugiej części będą poukrywane rzeczy które odblokują zadania poboczne, walka z potworami też nie będzie należeć do najłatwiejszych, exp pozyskuje się za zabicie potworów i zadania które się wykona. Będzie dużo lokacji a co za tym idzie system teleportów, na łamigłówki żeby otworzyć drzwi czy coś innego też się znajdzie miejsce.
Plany są ciekawe ale wymagają dużo pracy, wersje Demo przewiduje na Styczeń/Luty 2018 roku. Gra potrwa jakieś 6 do 8 godzin wątku głównego, nie liczę tu zadań pobocznych.
Pozdrawiam! :)