Anaztazja
Aktualny czas: 20-06-25, 20:03 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Anaztazja
Pokuta Offline
*

Liczba postów: 46

RE: Anaztazja

Cytat:bardziej naturalnym brzmieniem dialogów. Odniosłem momentami wrażenie że starają się wręcz na siłę coś oddać.
Hmmm, tutaj mam mały problem, mógłbyś podać jeden przykład? (np. w którym momencie)
Bo niektóre dialogi są nienaturalne nie przez błąd a umyślnie tak napisane by były... dziwne i nienaturalne. Jest to jeden z zwrotów fabularnych więc nie będę go zdradzał :)

Cytat:Inna sprawa, że ambicje masz duże, ale jest taka zależność że im większe wymagania sobie postawisz, tym szybciej zrezygnujesz z projektu gdy coś przestanie wychodzić tak jakbyś chciał. Niemniej jednak trzymam kciuki że nie wypalisz się przed ukończeniem :)

Raczej nie pozostawię projektu (gdybym miał go zostawić już bym to zrobił, ostatni miesiąc swój wolny czas spędziłem testując demo co chwilę i próbując je "reanimować" na VX ACE), mimo wszystko wydałem trochę pieniędzy na sam program i kilka DLC do niego a potem poświęciłem kilka miesięcy pracy i jest raczej już za późno by się wycofać (nie jestem szczodry do wydawania pieniędzy i nie używania tego ;)). Myślę, że raczej nic większego nie stanie mi na drodze do ukończenia projektu, wiele części które chciałem przetestować jest w demie inne sprawdziłem na mniej ważnych projektach i nic nie zwiastuje na to by coś nie wypaliło. Tworząc w RPG Makerze grę od początku zdałem sobie sprawę, że nie da rady zrobić w nim innych moich pomysłów więc pomysł na historię oparłem o możliwości tego programu, najbardziej martwiłem się o... muzykę ponieważ według mnie to jeden z ważniejszych aspektów gry podkreślający zarówno wydarzenia jak i lokacje. Na szczęście jak przesłuchałem muzykę z DLC do kupienia i paru darmowych dodatków nie mam już żadnych obaw bo niektóre brzmią po prostu niesamowicie i zapadają w pamięci. Sam mam niezły dylemat chociażby do wybrania muzyki w menu głównym, na dysku mam ponad 5 utworów które by mi pasowały a wybrać mogę tylko jeden ;) Podobnie jest z lokacjami.

Pozdrawiam.
16-12-14 18:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Szymkim213 Offline
*

Liczba postów: 75

Link do pobrania Dema wygasł ,proszę o jeszcze raz upload ,a teraz ocena:
Grafika: Wymieszane Podstawowe RTP ,no może być. 0,5
Muzyka: Czekam na demo. -1
Mapy: Patrz powyżej. 0,5
Błędy: W temacie wymagane są przynajmiej 3 screeny ,więc musisz dodać jeszcze jeden screen. 0,5
Ocena główna: 2+
Zrób reupload gierki ,daj linka bez RTP [Bo RTP do Ace'a mam] ,dodaj kilka screenów ,a ocena się poprawi. ;)
Pozdrawiam
Szymkim213
23-04-15 15:04
"Pomógł" przyznał(a):
Pokuta Offline
*

@UP
Dzięki za zainteresowanie grą chociaż nie rozumiem troszeczkę wystawiania ocen na podstawie kilku screenów z wczesnej wersji gry :)

Obecnie gra przeszła ewolucję i dużo rzeczy się zmieniło, jedynie historia pozostała niezmieniona ;) Walka przeszła totalną metamorfozę i zamiast przeciwników z ogromną ilością HP mamy bossów których gracz może pokonać wyszukując słabe punkty przeciwnika (oczywiście pojawią się też normalni wrogowie jednak tym razem są dobrze zbalansowani). Zmianę przeszły skille, statusy, uzbrojenie i klasy... czyli niemal wszystko ;) Z obecnego efektu jestem nawet zadowolony ale wciąż go dopracowuję.
Podobnie z mapami chociaż przyznam się, że te dopiero za jakiś czas będą gotowe do pokazania. Niestety to jest to co akurat sprawia mi więcej problemów ponieważ nie należę do uzdolnionych grafików i stąd analizuję dzieła innych by się podszkolić.
Poprzednie demo było jedynie małym testem. Na razie nie widzę sensu umieszczania go ponownie ponieważ nie było w najlepszym stanie. Dorzucanie screenów też mija się z celem bo projekt jest za bardzo "rozebrany" jednak aktualnie składam go i niedługo pokażę nową mapę z nowym stylem.
Pojąłem też, że najlepszym sposobem na demko będzie wycięcie jakiegoś środkowego fragmentu gry a nie pokazanie prologu (w tym wypadku dość długiego) który ma to do siebie, że ma przedstawić początek fabuły. Stąd też uplanowałem sobie w dalszej części gry skrawek w którym spokojnie będę mógł zaprezentować wszystko co ważne.
Na razie główną wagę przykładam do balansu rozgrywki. Z postów użytkowników tego forum wywnioskowałem, że trudna walka zniechęca do poznawania historii ale łatwa staje się samograjem który może znużyć. Ważne więc by wycelować w satysfakcjonującą rozgrywkę która nie zniechęci.

Na razie więc nie będzie dema ani screenów. Nowe screeny zaprezentuję pod koniec tego miesiąca i będzie to nowa mapa, w nowym stylu.

Pozdrawiam.
04-05-15 19:32
"Pomógł" przyznał(a):
krakoman Niedostępny
*

Liczba postów: 125

Szymkim213 napisał(a):Link do pobrania Dema wygasł ,proszę o jeszcze raz upload ,a teraz ocena:
Grafika: Wymieszane Podstawowe RTP ,no może być. 0,5
Muzyka: Czekam na demo. -1
Mapy: Patrz powyżej. 0,5
Błędy: W temacie wymagane są przynajmiej 3 screeny ,więc musisz dodać jeszcze jeden screen. 0,5
Ocena główna: 2+

Szymkim, nie ma to jak oceniać gry, nie grając w nie ;) I zawsze dajesz 2 O.o Ty może najpierw poducz się sam gry robić a potem oceniaj inne xD

Co do gry:
Dość dziwna perspektywa :/ I ten dom o wysokość 1 kratki :D

Pokuta napisał(a):Pojąłem też, że najlepszym sposobem na demko będzie wycięcie jakiegoś środkowego fragmentu gry a nie pokazanie prologu
I bardzo dobrze :D

Pokuta napisał(a):Nowe screeny zaprezentuję pod koniec tego miesiąca i będzie to nowa mapa, w nowym stylu.
Jak na razie, to czekam na nowe screeny :)

Aktualny projekt:
Brak
04-05-15 20:01
"Pomógł" przyznał(a):
Pokuta Offline
*

Nowy screen!
Spoiler: (Otwórz)
Jest to na razie pierwsza część tej mapy.
Niestety na screenie występują jakiś dziwny błąd który ucina tło, normalnie tam jest niebo ;)
Brakuje też eventów (stąd też są małe ubytki w niektórych miejscach).
Screen może się odrobinę różnić od finalnego wyglądu mapy w grze, czasem podczas robienia coś mi przyjdzie do głowy i zmieniam jakieś części mapy ;)
Sprostowanie: Wiem, że miałem już wcześniej umieścić screen ale miałem problemy z komputerem a potem zaczęły się wakacje i zapomniałem :(
Opis:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cytat:Dość dziwna perspektywa :/
Hmm, ale mógłbyś troszkę wyjaśnić? Co jest w niej takiego dziwnego?

Cytat:I ten dom o wysokość 1 kratki :D
Jedna rasa w grze wysokością przypomina małe dzieci stąd też ich domki są mniejsze od ludzkich. Na razie nie mam ich gotowego wyglądu więc nie pałętają się po screenach ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-15 17:31 przez Pokuta.)
31-07-15 17:28
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

Czemu mi się po tytule skojarzyło z Heroes VI? :D

02-12-15 15:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Pokuta Offline
*

(02-12-15 15:32)HaxoTV napisał(a):  Czemu mi się po tytule skojarzyło z Heroes VI? :D

Nie mam pojęcia ;)
03-12-15 01:50
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS