Animacja nad obrazkiem.
Aktualny czas: 05-09-26, 15:59 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

To była dobra przygoda. Dziękujemy!
Po wielu wspólnych latach Ultima Forum przechodzi w tryb archiwalny.
Zostawiamy je tutaj takim, jakie stworzyliśmy je razem,
z tysiącami postów, projektów, porad, skryptów i wspomnień.
Dziękujemy każdemu, kto był częścią Ultimy.

Odpowiedz 
[VXAce] Animacja nad obrazkiem.
Revlis Offline
*

Liczba postów: 266

RE: Animacja nad obrazkiem.

Nie bardzo rozumiem (dla mnie w sekcji skrypty znaleźć można jedynie hieroglify i azteckie malunki). Przetestuję to w bólach, może prędzej czy później uda mi się to jakoś zastosować. Nie jestem tylko pewien czy akurat w tym przypadku dałoby radę przełożyć te animacje na klatki. Musiałbym mieć ogrom obrazków przypisany do każdego battlera, co wiązałoby się ze znacznym wzrostem wagi projektu. Obecnie używam jednej kopi każdego elementu battlera jako obrazek (które łącznie ważą tyle ile sam jeden-cały battler) i za pomocą komend (move/rotate) wprawiam je w ruch. Coś jak tutaj:
Spoiler: (Otwórz)
Znalazłem już jedno rozwiązanie dotyczące usunięcia animacji. Wszystkie użyte obrazki posiadają numery - każdy z nich można zwiększyć o jeden, a jako pierwszy (posiadający najwyższy priorytet) pokazać obrazek tła. W ten sposób animacje pokazywać się będą pod tłem, czyli dla gracza będą niewidoczne.
17-06-18 23:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Animacja nad obrazkiem. - Revlis - 15-06-18, 22:03
RE: Animacja nad obrazkiem. - Revlis - 17-06-18 23:15

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS